برنامه‌های توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه در مجمع سالانه تشریح شد

نقشه سودآوری « میدکو » با برآورد مدیران

توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه در حالی از اتمام 6 پروژه در سال 97خبر داد که بر مبنای گزارش هیات مدیره در مجمع سالانه با پیش‌بینی تولید و فروش میزان سودآوری‌ها نیز برآورد شده است.

مجمع سالانه و فو‌ق‌العاده توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با حضور 93 درصد صاحبان سهام برگزار شد که در پایان مجمع سالانه از 19 تومان سود ساخته شده به ازای هر سهم، 16 تومان سود تقسیم شد.

همچنین در بخش دوم نشست (مجمع فوق‌العاده) مصوب شد سرمایه شرکت از 2376 میلیارد تومان به 3600 میلیارد تومان از محل مطالبات و آورده نقدی (معادل 51 درصد) در اختیار هیات مدیره قرار بگیرد تا ظرف دو سال اجرایی شود. البته تصویب قطعی افزایش سرمایه به جلسه هیات مدیره موکول شد.

گزارش هیات مدیره

علی اصغر پورمند؛ مدیر عامل «میدکو» در گزارشی عملکرد سال مالی منتهی به 29 اسفندماه سال 96 را در اختیار سهامداران قرار داد. براین مبنا در سال 1396 گروه میدکو 3.4 میلیون تن استخراج ماده معدنی و 43 میلیون تن باطله‌برداری از معادن مس و سنگ‌آهن و سیلیس انجام داد.

بر این اساس تولید 7.9 میلیون تن محصول‌های مختلف و 3.3 میلیون تن محصول‌های نهایی صورت گرفت. گزرشهیات مدیره نشان می‌دهد پروژه‌های گندله‌سازی سیرجان و گندله‌سازی بوتیا در سال 1396 تکمیل شدند و مراحل راه‌اندازی فولاد بردسیر، مس کاتدی شهر بابک و فروسیلیس همدان آغاز شد. در سال مورد گزارش 2776 میلیارد تومان فروش تلفیقی صورت گرفت که 453 میلیارد تومان سود خالص از آن حاصل شد.

همچنین بر مبنای گزارش ارایه شده برنامه‌های میدکو در 4 مورد تشریح شد:

الف) براساس بودجه پیش بینی شده در سال آتی، 8.4 میلیون تن ماده معدنی و 79 میلیون تن باطله‌برداری در شرکت‌های تابعه صورت خواهد گرفت.

ب) همچنین 13.7 میلیون تن محصول‌های مختلف و 5.8 میلیون تن محصول‌های پایانی در سال آتی تولید خواهد شد.

پ) اتمام پروژه‌های کارخانه فولاد بردسیر، مس کاتدی شهرک بابک، توسعه فروسیلیس همدان، کنسانتره زغال‌سنگ طبس، فولاد زرند، آهک و دولومیت کرمان در سال 1397 پیش‌بینی می‌شود.

ت) در سال آتی با فروش 4700 میلیارد تومانی سود خالص 700 میلیارد تومانی برای میدکو پیش‌بینی شده است.

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «میدکو» مشروط با 3 بند شرط اعلام شد. بر مبنای بند 4 (بند شرط) برخی از شرکت‌های گروه فاقد سیستم‌ها یا رویه‌های محاسبه هزینه‌های مالی، هزینه‌های جذب نشده، استهلاک و سوابق موجودی‌ها هستند. به گفته مدیرمالی با توجه به نوع نگاه میدکو، زمانی که برخی از پروژه‌ها به 85 درصد پیشرفت می‌رسند تولید محصول در آن‌ها آغاز می شود، اما تا زمان تکمیل کامل پروژه نمی‌توان بهای تمام شده را به سرفصل دارایی‌ها انتقال داده و استهلاک مربوط به آن را محاسبه کرد.

به عنوان نمونه، کارخانه کنسانتره سنگ‌آهن سیرجان در حالی که مدت‌هاست به محصول تولید می‌پردازد واحد خردایش مجدد آن که درواقع بخشی از پروژه است، در حال تکمیل است. مجموعه امیدوار است با تکمیل پروژه های اصلی میدکو تا پایان سال 1397 این بند در سال آینده تکرار نشود.

همچنین بر مبنای بند 5 (بند شرط) 330 میلیارد تومان مالیات برای سال‌های 1391 تا 1395 بیش از آنچه شرکت‌های گروه ابراز کرده‌اند، مطالبه شده است و در مقابل شرکت‌های گروه 150 میلیارد تومان ادعای اعتبار مالیاتی دارند. همچنین سازمان تامین اجتماعی 71 میلیارد تومان از گروه ادعای طلب دارد.

هیات رییسه در این باره تاکید دارد: پیگیری‌های مالیاتی جهت به نتیجه رساندن اعتراض‌های شرکت در جریان است و تا حصول نتیجه پیگیری خواهیم کرد. بدهی تامین اجتماعی هم عمدتا مربوط به فولاد سیرجان است که در حال پیگیری ‌بوده و مجموعه امیدوار است به زودی حل شود.

براساس بند 8 (تاکید بر مطلب خاص) با توجه به شرایط جدید نرخ ارز در کشور، تعیین مبلغ قطعی بدهی‌های ارزی در تعدادی از شرکت‌های گروه منوط به توافق‌های آتی با بانک‌های عامل است.

رییس هیات مدیره در این خصوص می‌گوید: به روشی که تاکنون عمل شده عمل خواهیم کرد. ما در میدکو از بیشترین میزان فاینانس در زمان تحریم‌ها استفاده کرده‌ایم و با مذاکره‌هایی که در مورد صادرات محصول‌های تولیدی داشته‌‌ایم، می‌توانیم به راحتی اقدام به بازپرداخت فاینانس‌ها کنیم.

پرسش و پاسخ

مساله کم آبی: در بخش پرسش و پاسخ، مدیرعامل درباره تمهیدات برای مشکل کم آبی می‌گوید: قرار نبود از آب انتقالی از چهارمحال به کرمان استفاده کنیم. آب مورد استفاده کارخانه‌های کرمان از پساب فاضلاب زرند و شهرهای استان کرمان تامین شده و در این زمینه مشکلی نخواهیم داشت.

پهنه‌های جدید اکتشافی: هیات رییسه همچنین درباره پهنه‌های جدید اکتشافی مجموعه تاکید دارند: از 5 پهنه اکتشافی شرکت سه تا در کرمان، یکی در قزوین و آخری در اردبیل است. اکتشاف در پهنه‌های کرمان به نتیجه رسیده و گزارش لازم به وزارت صنایع داده شده و منتظر صدور پروانه مربوطه هستیم. در قزوین بررسی‌های ما تمام شده اما چون بخشی از پهنه منطقه حفاظت شده است، منتظر اظهار سازمان محیط زیست هستیم. گزارش‌های مربوط به پهنه اردبیل هم در حال تکمیل است.

پذیرش در لندن: مدیرعامل همچنین در خصوص تازه‌ترین وضعیت پذیرش میدکو در بورس لندن می‌گوید: برای بورس لندن ارزیابی معدن شرط اولیه است و در حال طی مراحل سه‌گانه ارزیابی هستیم و تا 7 ماه آینده گزارش مربوطه تکمیل می‌شود. همزمان صورت‌های مالی میدکو و شرکت‌های تابعه به روش IFRS تهیه شده که پس از آن می‌توان اقدام به دریافت نماد از بورس لندن کنیم.

روند انتشار گزارش‌ها: به گفته مدیرعامل مجموعه گزارش‌های ماهانه را مکلف نیست در کدال بگذارد. البته مجموعه گزارش پیشرفت پروژه‌ها را در سایت شرکت قرار می‌دهد. البته رییس جلسه خطاب به مدیرعامل گفت: سعی شود در این زمینه به نظر سهامداران توجه شده و گزارش‌ها از طریق کدال هم منتشر شود.

فولاد زرد ایرانیان: هیات رییسه درباره ظرفیت فولاد زرند ایرانیان نیز تاکید می‌کند: حداقل 8-7 ماه شروع مراحل راه‌اندازی تا بهره‌برداری طول می‌کشد و مجموعه امیدوار است از ابتدای مهر 1397 وارد تولید آزمایشی شود. پیش‌بینی شده پایان آذر امسال حدود 150 هزار تن فولاد تولید شود.

تاثیر تحریم: هیات رییسه درباره دامنه تاثیر تحریم‌ها بر میدکو نیز عنوان می‌کند: شروع پروژه‌های ما و انجام آن‌ها در جریان تحریم بوده است و با توجه به اتمام بیشتر پروژه‌ها تحریم‌های احتمالی مجدد هیچ مشکلی برای میدکو ایجاد نخواهد ‌کرد.

صادرات میدکو: براساس آمار اعلامی تمام محصول‌های نهایی میدکو قابلیت صادرات دارد، اما با اولویت نیازهای کشور در زمینه صادرات اقدام خواهیم کرد. در حال حاضر محصول‌هایی همانند فروسیلیس، نرمه گندله و کک که در داخل تقاضای زیادی ندارند، صادر می‌شود.

تامین مالی پروژه‌ها: مدیرعامل همچنین درباره تامین مالی بقیه پروژه های میدکو می‌گوید: تنها برای فولاد بوتیا در دو سال قبل نیاز به تامین مالی داشتیم که آن هم انجام شد و عمده تجهیزات مربوط به آن از دو سال پیش وارد کشور شده‌اند. برای بقیه تجهیزات فولاد بوتیا هم نگرانی نداریم.

ورود میدکو به بورس: مدیرعامل درباره زمان میدکو برای انتقال از فرابورس به بورس تصریح دارد: جلسه‌هایی در مورد انتقال میدکو به بورس برگزار شده و نیاز به یک جلسه دیگر برای پذیرش میدکو در بورس است. برای ورود زیرمجموعه های میدکو به فرابورس هم مصمم هستیم و اقدام‌هایی هم شروع شد.

تولید مس کاتد: میدکو در گزارش خود اعلام کرد: برای سال 1397 تولید 5 هزار تن مس کاتد پیش‌بینی کرد.

تخفیف بانکی: یکی از سهامداران از هیات رییسه پرسید: آیا در محاسبه سود تسهیلات میدکو از سوی بانک پاسارگاد تخفیفی صورت می‌گیرد؟ و مجید قاسمی؛ رییس جلسه که خود مدیرعامل بانک پاسارگاد هم هست تاکید کرد: در محاسبه هزینه‌های تسهیلات داده شده توسط بانک پاسارگاد به میدکو همانند مشتریان دیگر عمل خواهیم کرد، نه کمتر و نه بیشتر.

گزارش هیات مدیره درباره افزایش سرمایه

در مجمع فوق‌العاده نیز گزارش هیات مدیره قرائت شد. مدیر مالی «میدکو» البته درباره بحث افزایش سرمایه می‌گوید: قرار است افزایش سرمایه عمدتا صرف افزایش سرمایه «فولاد سیرجان ایرانیان»، «فولاد زرند ایرانیان»، «فولاد بوتیای ایرانیان» و «فولاد بابک مس ایرانیان» شود. با وجود که امکان تصویب قطعی بخشی از افزایش سرمایه در جلسه وجود داشت اما رییس مجمع از سهامداران خواست به هیات مدیره تفویض شود تا در زمان مناسب انجام شود.

گزارش حسابرس درباره افزایش سرمایه

گزارش حسابرس افزایش سرمایه «میدکو» در مجمع فوق‌العاده نیز مشروط و با یک بند شرط اعلام شد. بر مبنای بند 3 (بند شرط) هزینه‌های مالی شرکت اصلی در پروژه‌های موضوع افزایش سرمایه به نحو مناسب گزارش نشده است. هیات رییسه «میدکو» البته در این مورد توضیحی نداد.

«میدکو» به روایت اعداد

  • سود تحقق یافته (EPS) به ازای هر سهم؛ 19 تومان، سال گذشته؛ 12.4 تومان
  • سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 16 تومان، سال گذشته؛ 11 تومان
  • سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم؛ 21.2 تومان

حاشیه‌های مجمع

- تعیین تکلیف بندهای حسابرسی: در پاسخ نماینده بورس که خواهان تعیین تکلیف برای بندهای گزارش حسابرسی شد رییس جلسه عنوان می‌کند: این بندها مربوط به گزارش‌های شرکت‌های زیرمجموعه بود که در گزارش تلفیق آمده است و در مجامع مربوط به زیرمجموعه‌ها تکالیف آن انجام شده‌اند.

- پیش‌بینی بازارها:‌ مدیرعامل در بخش پرسش و پاسخ در خصوص دورنمای سنگ آهن و فولاد نیز عنوان می‌کند: اواخر سال 1395 که نوسان‌های قیمتی در این زمینه وجود داشت عده‌ای پیش‌بینی کردند دچار زیان می‌شویم اما بنده در مصاحبه‌ای در همان زمان اعلام کردم در یک سال نمی‌توان به نتیجه گیری در این مورد رسید و باید بازه‌های 30 ساله را در نظر گرفت. پیش‌بینی من اینست که در بازه سال 2005 تا 2035 میلادی روند قیمت فلزات افزایشی خواهد بود، گرچه ممکن است یکی دو سال نوسان‌هایی شکل گیرد.

- معرفی پروژه‌ها: در ابتدای مجمع سالانه فیلمی به نمایش درآمد که پروژه‌های شرکت را معرفی کرد. پروژه‌های مزبور شامل:

الف) فولاد زرند ایرانیان شامل کارخانه‌های شماره یک و دو کنسانتره سنگ‌آهن و کارخانه گندله سنگ‌آهن زرند و معدن زغال‌سنگ خمرود و فرآوری زغال‌سنگ پابدانا و کک‌سازی و پالایشگاه قطران زرند و مجتمع فولاد زرند (پیش گرمایش کوره‌های بلند انجام شده است).

ب) فولاد سیرجان ایرانیان شامل معدن 4 سنگ‌آهن سیرجان و کارخانه شماره یک و دو کنسانتره سیرجان (که به بهره‌برداری رسیده است) و کارخانه گندله سنگ‌آهن سیرجان (که به بهره‌برداری رسیده است) و کارخانه احیای مستقیم بردسیر و کارخانه فولادسازی بردسیر.

پ) کارخانه‌های فولاد بوتیای ایرانیان شامل کارخانه گندله بوتیا (شروع به کار کرده است) و کارخانه فولادسازی بوتیا (نصب تجهیزات کوره قوس الکترونیکی انجام شده است) و واحد تولید برق بوتیا و پروژه اتصال بوتیا به راه‌آهن سراسری.

ت) کارخانه‌های بابک مس ایرانیان شامل معدن مس چاه فیروز  و کاتد مس شهر بابک به روش بایولیچینگ (به بهره‌برداری رسید) و کارخانه لوله مسی شهر بابک (در حال راه‌اندازی).

ث) کارخانه‌های فروسیلیس غرب پارس شامل معدن سیلیس درگهان نهاوند و معدن سیلیس تل‌سفید روانسر کرمانشاه  و کارخانه فروسیلیس شماره 1   و کارخانه فروسیلیس شماره 2 .

ج) کارخانه سنگ آهک و دولومیت کرمان شامل معدن آهک ممرادکو کرمان و کارخانه پخت آهک و دولومیت.

چ) معدن و فرآوری زغا‌سنگ طبس

ح) مجتمع مس چاه موسی و معدن

خ) پروژه‌های پیمانکاری شرکت ساختمانی مانا شامل

د) صحن حضرت فاطمه‌ در نجف

ذ) بیمارستان هزار تختخوابی قم

ر) کارخانه سیمان العماره عراق

ز) کارخانه کنسانتره سنگ‌آهن سنگان (فولاد مبارکه)

ي) مجتمع اداری تجاری همیلا

Submitted by admin on