مجمع فوقالعاده صنعتی و معدنی کیمیای زنجان گستران با دستورکار افزایش سرمایه مصوب کرد: سرمایه شرکت از 11.52 میلیارد تومان به 23.04 میلیارد تومان (معادل 100 درصد) از محل سود انباشته افزایش یابد. همچنین مجمع به هیات مدیره اختیار داد سرمایه شرکت را از 23.04 میلیارد تومان به 40 میلیارد تومان از محل مطالبات و آورده نقدی و سود انباشته ظرف مدت دو سال افزایش دهد.
در این میان البته افزایش سرمایه مرحله اول تا زمان برگزاری مجمع سالانه به ثبت خواهد رسید. همچنین بر مبنای مصوبه دیگری «احداث نیروگاه برق و تولید و فروش برق» و نیز «حملونقل مواد اولیه، تجهیزات و محصولات» به موضوعات شرکت در اساسنامه اضافه شد.
گزارش هیات مدیره
بر مبنای گزارشی که غلامحسین جمیلی؛ مدیرعامل ارایه داد، عنوان کرد: در راستای استفاده از فرصتهای موجود اقتصادی، طرح توجیهی کاملی جهت تولید برق تهیه و ارایه شد که موضوع مجمع افزایش سرمایه امروز است. یکی از اهداف شرکت کاهش هزینههای تولید و ایجاد شرایط رقابتی بهتر برای شرکت نسبت به شرکتهای دیگر است. از سوی دیگر امکانات حمایتی مناسبی برای نیروگاههای دارای راندمان بالا در نظر گرفته شده است. در
احداث نیروگاه 10 مگاواتی حرارت و برق همزمان (CHP) مورد نظر شرکت است. نیروگاه CHP راندمان بالای 90 درصدی دارد و با گاز شهری کار میکند و ساختار آنها از واحدهای 2 مگاواتی تشکیل شده است.
مذاکرات اولیه با سه شرکت خارجی صورت گرفت و یک شرکت فنلاندی به عنوان طرف قرارداد اصلی انتخاب شد. پس از تصویب افزایش سرمایه در مجمع، کار اجرا شروع شد و زودتر از زمان پیشبینی شده در طرح توجیهی به اتمام خواهد رسید.
گزارش حسابرس
گزارش حسابرس «کیمیا» مطلوب و بدون شرط اعلام شد.
پرسش و پاسخ
تاثیر نرخ دلار بر احداث نیروگاه: در بخش پرسش سهامداران و پاسخ مسئولان، هیات مدیره در خصوص تاثیر نرخ دلار بر احداث نیروگاه میگوید: نرخ دلار در این طرح 5200 تومان به ازای هر یورو در نظر گرفته شد که تقریبا معادل نرخ ارز رسمی است. مدیران مجموعه پیشبینی کردهاند: با توجه به حمایت دولت قادر به اجرای طرح با همین مفروضهها هستند.
امکان تامین تجهیزات: در این میان مدیرعامل همچنین درباره امکان تهیه تجهیزات نیروگاه CHP از شرکتهای داخلی مانند مپنا عنوان کرد: ژنراتورهای ساخت داخل برای این نیروگاهها در حال حاضر نداریم و مپنا بیشتر در زمینه ساخت توربینهای بخار و بادی فعالیت میکند.
هزینه سرمایهگذاری: بر مبنای گزارش ارایه شده مدیرعامل، به ازای هر مگاوات این نیروگاه 2.8 میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است. هدف «کیمیا» از ساخت نیروگاه تامین امنیت تولید است و سهامدار شدن در پروژههای نیروگاهی نمیتواند اهداف موردنظر سیاستگذار را فراهم کند.
مصرف برق تولیدی: هیات مدیره درباره اینکه چه مقدار برق تولیدی در شرکت به مصرف میرسد؟ تاکید دارند: در حال حاضر در نظر است تمام برق تولیدی را به شبکه بفروشد زیرا با نرخ کمتری برق از اداره برق خریداری میشود. اگر تغییراتی در وضعیت تعرفه یا قیمت برق رخ دهد در آن صورت 5 مگاوات از 10 مگاوات برق تولیدی در مجتمع مصرف خواهد شد.
وام از طرح: در همین حال یکی از سهامداران از حاضران در جلسه پرسید آیا مجموعه قرار است برای اجرای طرح وام بگیرد؟ که هیات رییسه در این باره گفت: خیر، «کیمیا» در حال حاضر قصد اخذ وام نداد اما در صورت نیاز در مراحل بعدی ممکن است این کار صورت گیرد.
پیشبینی فلز روی: هیات مدیره درباره پیشبینی از آینده فلز روی میگوید: «کیمیا» مدعی است تا پایان سال 2018 وضعیت را خیلی خوب پیش بینی کرده و پس از آن بستگی به معادن جدیدی دارد که راهاندازی شود. از دید مدیران مجموعه ثبات قیمت مناسب است و نه افزایش قیمت. این در حالی است که «دنیای بورس» با تشریح سناریوهای فلز روی در آینده تداوم رشد قیمتی در بازار را تا پایان سال بستگی به رفتار مولفههای حاضر در بازار میداند.
صادرات کنسانتره و شمش: مدیرعامل همچنین درباره صادرات کنسانتره و شمش مجموعه میگوید: «کیمیا» فقط کنسانتره تولید میکند، اما بخشی از سهام گسترش صنایع روی را دارد که آن مجموعه به صادرات شمش روی اشتغال دارد.
خرید ذوبگران: در طرح اولیه افزایش سرمایه «کیمیا» بحث خرید شرکت ذوبگران هم بود، حال مدیرعامل در این خصوص میگوید: خرید ذوبگران هنوز هم در برنامه شرکت هست اما اولویت مجموعه در حال حاضر نیروگاه است.
پیشبینی سود 97: هیات مدیره درباره برآورد سود هر سهم در سال 97 نیز تاکید دارند:هنوز میزان سهمیه خاک و بسیاری از پارامترهای دیگر برای تعیین پیشبینی سود مشخص نیست. از سوی دیگر بورس ارسال پیشبینی سود را ممنوع کرده است.
تهیه خاک و مواد اولیه: هیات رییسه درباره تهیه خاک و مواد اولیه مجموعه میگوید: سهمیهای از خاک داریم و بخش دیگری را دستمزدی کار میکنیم و از روشهای دیگری هم خاک تهیه میکنیم تا روال عملیات شرکت مشکلی نداشته باشد.
تسهیلات بانکی: مدیرعامل در پاسخ به اینکه چرا از تسهیلات بانکی و فاینانس داخلی استفاده نمیکنند؟ گفت: استفاده از منابع بانکی در برخی از موارد مناسب و در مواقعی مضر است. با توجه به تجربهای که در دهه 1380 داشتیم در استفاده از تسهیلات بانکی احتیاط میکنیم. البته ممکن است از خرید اقساطی عرضههای خصوصیسازی یا دولت در این زمینه استفاده کنیم.
حاشیههای مجمع
- فعالیتهای خیریه: پیش از شروع مجمع کلیپی درباره یکی از نفرات ممتاز کنکور که از روستاهای آذربایجان بود، پخش شد که ظاهرا ربطی به جلسه نداشت و بیشتر به تبلیغات کانونهای آموزشی شبیه بود! گرچه شاید بتوان آن را به فعالیتهای بنیاد خیریه ابراهیم جمیلی از سهامداران اصلی شرکت کیمیا ربط داد!
- نظر سهامدار اصلی: در ادامه جلسه رییس مجمع توضیحهایی درباره بازار سرمایه و اقتصاد جهان داد. سپس ابراهیم جمیلی درباره شرکتهای کیمیا و زرین گفت: باوجود اتفاقهایی که بین قدرتهای اقتصادی همانند چین و آمریکا در حال بروز است ما نگرانی بابت عملکردمان در گروه کیمیا نداریم.
جمیلی درباره نرخگذاری ارز تاکید دارد: مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که تاکنون حل نشده است، اما مرتبا جلساتی برای پیداکردن راهکار مناسب درحال تشکیل است. وی پیشبینی کرد: سال 1397 سال سختی برای تولید باشد. البته وضعیت شرکت کیمیا تا به امروز مناسب است و سرمایهگذاری در آن سود مناسب و بدون ریسکی خواهد داشت. مشتریان خارجی و صادرات مجموعه رو به افزایش است و برندی که ارائه میشود در حال ایجاد سهمی از بازار است. همچنین در صورت به نتیجه رسیدن اقداهایت شرکت برای ثبت محصول در بورس لندن (LME Registered) بهای فروش محصولهایشان بیشتر از آنچه هست، خواهد شد.
همچنین اقدامهایی جهت تجهیز ناوگان اختصاصی گروه انجام شده است تا راه بر تقاضاهای غیرمعقول جهت افزایش کرایهها مانند آنچه در دیماه سال گذشته رخ داد، بسته شود. این ناوگان سود چندان زیادی نخواهد داشت و تنها به کنترل هزینههای حملونقل گروه کمک میکند. همچنین قرار است خاک ماده اولیه وارد بورس شود که گرچه به نفع شرکتهای بزرگ است اما ممکن است سبب نابودی شرکتهای کوچک شود که در این زمینه مجموعه در حال بررسیهایی است که تصمیم مناسب گرفته شود.
معدن جدیدی در سمنان برای شرکت کیمیا گرفته شده و بررسیهای اولیه نشان میدهد پرپتانسیل است و امید است خبرهای خوبی در مجمع سالانه به سهامداران ارایه شود. وی همچنین عنوان میکند: تمهیداتی برای مطالعات تولید فلزات دیگر مانند مس برای وضعیت بد احتمالی در نظر گرفته شده است. همچنین مطالعات اولیهای برای بهرهگیری از انرژی خورشیدی هم صورت گرفته است.