ژاپنی‌ها با پالایش نفت تهران قرارداد امضا کردند

استارت کیفی‌سازی در « شتران »

پالایش نفت تهران به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی بنزین تولیدی و کاهش نفت کوره تفاهم‌نامه همکاری با شرکت‌های ژاپنی را در دو بخش به امضا رساند. برنامه‌های تامین آب و برق در دستور کار «شتران»‌ است.

تفاهم همکاری

ظرفیت پالایشی پالایشگاه تهران ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام است. پالایشگاه تهران ۶ فرآورده اصلی را به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تحویل می‌دهد و فرآورده‌های ویژه آن از طریق بورس تحویل مشتری می‌شود. در این میان البته تولید بنزین پالایش نفت تهران بین ۶ تا ۷ میلیون لیتر در روز و تولید نفت‌گاز هم بیش از ۱۳ میلیون لیتر در روز است.

پالایش نفت تهران برای کیفی‌سازی بنزین حدود ۶ سال قبل یک واحد ایزومریزاسیون در این پالایشگاه راه‌اندازی کرد که ظرفیت آن ۱۸هزار لیتر بنزین یورو بود. حال به گفته لطف‌اله هنگی؛ مدیرعامل «شتران» که با «شانا» صحبت کرده بحث این است که برای حذف بنزن و دستیابی به کیفیت بنزین تا استاندارد یورو ۵، واحدهای کیفی‌سازی جدیدی احداث شود.

به گفته مسئولان «شتران» برای بهبود سطح کمی و کیفی بنزین تولیدی طرح‌هایی را در برنامه دارد. هنگی در این خصوص می‌گوید: برای بهبود کیفی و کمی بنزین تولیدی با شرکت‌های ژاپنی JGC و ماروبنی تفاهم‌نامه امضا شد و این طرح‌ها امسال آغاز به کار کرد.

این تفاهم‌نامه شامل دو بخش کیفی‌سازی بنزین و کاهش نفت کوره است:

الف) بخش اول: مجموعه در بخش کیفی‌سازی بنزین به دنبال کاهش بنزن در بنزین یورو ۵  است که این پروژه با عنوان CCR انجام و واحدهای کیفی‌سازی بنزین احداث خواهد شد. ظرفیت واحد تصفیه هیدروژنی ۱۶ هزار بشکه، تبدیل کاتالیستی مداوم ۱۴ هزار بشکه و کاهش بنزن ۲۴ هزار بشکه است.

سرمایه مورد نیاز برای پروژه کیفی‌سازی بنزین ۴۰۰ میلیون دلار است که از اواسط سال ۹۷ اجرایی می‌شود و قرار است در مدت سه سال به پایان برسد.

ب) بخش دوم: هدف فاز دوم کاهش نفت کوره است؛ هم اکنون نفت کوره پالایش نفت تهران بیش از ۲۰ درصد (حدود ۵۵ هزار بشکه در روز) و هدف‌گذاری  مجموعه حدود ۵ درصد (۱۲ هزار بشکه) و تبدیل آن به فرآورده‌هایی با استاندارد یورو ۵ است.

این طرح‌ متشکل از واحد RCD با ظرفیت ۶۴ هزار بشکه، واحدRFCC  با ظرفیت 51 هزار و 500 بشکه، تصفیه هیدروژنی بنزین با ظرفیت ۳۱ هزار بشکه و تصفیه هیدروژنی گازوئیل با ظرفیت 16 هزار و 500 بشکه و واحد ارتقای C۳/C۴ با ظرفیت 14 هزار و 500 بشکه در روز است. این طرح از ابتدای سال ۹۸ آغاز می‌شود؛ زمان پیش‌بینی شده برای تکمیل آن 4 سال و هزینه آن حدود 2.8 میلیارد دلار است.

پیش‌بینی شده با اجرایی شدن هر دو فاز این قرارداد، ظرفیت تولید بنزین پالایش نفت تهران بیش از ۱۰۰درصد افزایش یابد و همه محصول‌های «شتران» با استاندارد یورو ۵ تحویل ‌شود.

استراتژی تامین آب

مساله استراتژی تامین آب در کم‌بارش‌ترین سال در حالی یکی از چالش‌های صنایع عنوان می‌شود که به نظر هر یک از صنایع باید راهکارهای کارشناسی و مطالعاتی مجزایی برای  تامین آب در نظر گیرند. پالایش نفت تهران متاثر ازبحران آب در تهران نیز برنامه‌های جدیدی در دستور کار دارد.

به گفته مدیرعامل پالایش تهران در خصوص صرفه‌جویی مصرف آب با شرکت فاضلاب شهرری قرارداد امضا شده و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده از اردیبهشت ماه برای صرفه‌جویی در مصرف آب شهری و کاهش مصرف آب شهر، از آب فاضلاب شهرری استفاده می‌شود.

زمان اجرای این پروژه ۲ ساله عنوان شده و با مشاوره‌های انجام شده هم اکنون آب فاضلاب شهرری به پالایشگاه رسیده است و آ و فاضلاب آب را در پالایشگاه در اختیار پالایش نفت تهران قرار می‌دهند.

قرارداد تامین برق

«شتران»‌برای تامین برق مورد نیاز خود نیز با وزارت نیرو قراردادی به امضا رسانده است که براساس این قرارداد، وزارت نیرو ۳۰ مگاوات برق مورد نیاز پالایش نفت تهران را با اجرای پروژه ۲ ساله تامین خواهد کرد؛ این پروژه از اسفند سال گذشته آغاز شده و هدف آن تامین برق مورد نیاز پالایشگاه برای آینده است.

Submitted by admin on