در مجمع سالانه صنعتی بهشهر 25 تومان سود تقسیم شد

4 برنامه آتی « غبشهر »

در مجمع سالانه بهشهر اگر چه موضوع فروش زمین‌های شرکت دوباره مطرح شد اما بر مبنای گزارش هیات مدیره 4 برنامه آتی «غبشهر» رونمایی شد.

مجمع سالانه صنعتی بهشهر با 88 درصد سهامداران تشکیل شد و در پایان با رای صاحبان سهام از38.4 تومان سود ساخته شده به ازای هر سهم 25 تومان سود تقسیم شد. در این جلسه صافولا بهشهر، روغن نباتی بهشهر منطقه آزاد اروند، شکر صافولا بهشهر، غذایی مدرن به طعم رویان کاوه و طلوع پخش آفتاب به عنوان اعضای هیات مدیره به مدت 2 سال انتخاب شدند. نسبت به ترکیب قبلی طلوع پخش آفتاب جایگزین حمل‌ونقل و پشتیبانی پرتوگستر بهشهر شد.

گزارش هیات مدیره

بر مبنای گزارش هیات مدیره، صنعتی بهشهر در سال مورد گزارش به خاطر افزایش عوارض گمرکی واردات روغن خام، افزایش نرخ ارز مبادله‌ای و آزاد، عدم تصویب افزایش قیمت، عدم وصول مطالبات از بازرگانی دولتی ایران و رقابت شدید شرکت‌های تولیدکننده روغن جهت جبران نقدینگی، سال سختی را پشت سر گذاشت. در این سال شرکت دو بار تعدیل منفی داد.

بر مبنای این گزارش با توجه به اینکه عمده مواد اولیه مصرفی «غبشهر» وارداتی است ریسک افزایش نرخ ارز آن را تهدید می‌کند. همچنین سیاست تامین نقدینگی شرکت استفاده 50 درصدی از حقوق صاحبان سهام (سود انباشته و یا تبدیل آن به سرمایه) و 50 درصد دیگر از بدهی‌ها (تسهیلات از بانک‌ها است، بنابراین بالا بودن نرخ بهره نیز فشار بر ساختار مالی شرکت می‌آورد. صنعتی بهشهر در 30 آذرماه سا 96 توانست سهم بازار خود را به 35 درصد برساند که سال قبل 32 درصد بود. با این سهم بازار رتبه اول را بین شرکت‌های رقیب به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل همچنین براساس گزارش هیات مدیره از 4 برنامه آتی «غبشهر» خبر داد.

1. تولید محصول‌های جدید که نیازمند دانش فنی بالاست و در راستای انطباق با سیاست‌های وزارت بهداشت خواهد بود.

2. گسترش بازارهای فروش محصول‌ها از طریق شرکت طلوع پخش آفتاب در شهرها و روستاهای کوچک

3. کاهش تولید روغن‌های جامد و افزایش روغن‌های مایع

4. بهره‌برداری از ماشین‌آلات بی‌بوکننده روغن خام با قابلیت عملیات همزمان روی چند نوع روغن که در حال نصب هستند.

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «غبشهر» مشروط با یک بند شرط اعلام شد. بر مبنای بند 4 (بند شرط) 16 میلیارد تومان طلب از بازرگانی دولتی بابت اجاره مخازن در سنوات قبل وصول نشده است. صورت تطبیق مانده حساب‌ها با شرکت بازرگانی دولتی نیز از سال 1383 تاکنون تهیه نشده است. مدیرعامل در این خصوص عنوان کرد:  اختلافات مالی با بازرگانی دولتی در سه مورد اجاره مخازن، روغن خام و سوبسید است. در مورد روغن خام با توجه به تحویل کوپن‌ها به شرکت بازرگانی دولتی از این شرکت طلبکاریم اما نظر آن‌ها این است که از ما طلب دارند و به همین خاطر اجاره مخازن و سوبسید سال‌های قبل را پرداخت نمی‌کنند.

مدیرعامل همچنین تاکید دارد: برای اجاره مخازن در سال مورد گزارش از بازرگانی دولتی شکایت کرده و گزارش کارشناس حق را به ما داده و امیدواریم در سال 1397 مبلغ 16 میلیارد تومان را به همراه جرایم تاخیر بگیریم.

به گفته مدیرعامل «غبشهر» برای سوبسید توزیع روغن، حدود 6 تا 7 میلیارد تومان از بازرگانی دولتی طلب دارد که برای آن ذخیره مطالبات مشکوک‌الوصول گرفته شد. مجموعه قصد دارد در سال مالی جاری در این باره شکایت کند.. پیش‌بینی شده «غبشهر» در دو سال آینده بتواند این مبلغ را وصول کند. در مورد طلب روغن خام هم مجموعه قصد دارد در سال جاری شکایت کند، گرچه پیش‌بینی شده دریافت طلب دو سال طول بکشد.

همچنین براساس بند 6 (تاکید بر مطلب خاص) 53 میلیارد تومان طلب مارگارین بابت تفاوت بهای حدود 16700 تن روغن خام یارانه‌ای است که در ساخت روغن آزاد استفاده شده است. هیات مدیره در این باره تصریح کرد: طبق صورت‌جلسه‌ای که بین مارگارین و بازرگانی دولتی تهیه شده حدود 7300 تن از 16700 تن مورد تایید قرار گرفته است که در این صورت بدهی 53 میلیارد تومانی شرکت با 38 میلیارد کاهش به 15 میلیارد تومان می‌رسد.

البته تایید این صورتجلسه به مشکلاتی خورده است. در بدترین حالت یعنی تایید 16700 تن روغن خام، این موضوع اثر سود و زیانی روی شرکت ندارد زیرا قبلا ذخیره لازم برای آن گرفته شد. اما اگر صورتجلسه مزبور نهایی شود، شرکت 38 میلیارد تومان سود ناشی از برگشت ذخیره شناسایی خواهد کرد.

همچنین بند 7 (تاکید بر مطلب خاص) اشاره به این موضوع دارد که «غبشهر» در سال 1356 (پیش از انقلاب) وامی 7.5 میلیون فرانکی از بانک کردیت سوییس گرفته که پس از انقلاب تسویه نشد و براساس تازه‌ترین رای صادره دیوان عالی کشور، شرکت محکوم به پرداخت اصل وام به نرخ روز شد. البته سود و جرایم احتمالی قابل طرح در دادگاه دیگری خواهد بود. مدیرعامل «غبشهر» در این باره می‌گوید: شرکت ضمن اعتراض به رای صادره 32.5 میلیارد تومان ذخیره در حساب‌ها در نظر گرفته است. گرچه ذخیره مربوطه در دفاتر ثبت شده است اما مجموعه همچنان منتظر نتیجه نهایی دادگاه است.

پرسش و پاسخ

عدم موافقت با افزایش نرخ: در بخش پرسش و پاسخ هیات رییسه درباره اینکه چرا با افزایش نرخ محصول‌های مجموعه موافقت نشد؟ گفتند: سال گذشته در اردیبهشت ماه مدارک را به سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان دادیم که ابتدا به بهانه انتخابات ریاست جمهوری و سپس ماه رمضان و بعد عدم تشکیل جلسات به درخواست ما توجهی نشد.

با این شرایط «غبشهر» تولید روغن‌های جامد 5 و 17 کیلویی را به خاطر حاشیه سود منفی اخیرا متوقف کرد که پس از این موضوع دوباره از مجموعه مدارک درخواست شد و البته مدیریت مجموعه هم مدارک را ارسال کرد.. با افزایش نرخ ارز در ماه‌های اخیر پیشنهاداتی از سوی دولت به ما داده شده است که تازه‌ترین آن مبنی بر افزایش نرخ محدود محصول‌ها از یکطرف و پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز مبادله‌ای و نرخ جدید 4200 تومان توسط دولت از سوی دیگر است.

با توجه به سابقه نه چندان مناسب دولت در پرداخت مطالبات قبلی (مانند سوبسید چند سال گذشته) مابه التفاوت را قبول نکرده‌ایم و اصرار داریم که فقط افزایش نرخ بدهند. پیشنهاد ما افزایش 70 درصد در نرخ روغن جامد و 50 درصد در نرخ روغن مایع و 15 درصد در نرخ روغن آفتابگردان است. یکی از بهانه‌های سازمان حمایت در ندادن افزایش نرخ، تخفیفی است که در فروش روغن توسط شرکت‌ها داده می‌شود. شرکت صنعتی بهشهر از ابتدای امسال تخفیف‌ها را به کل حذف کرده و بقیه شرکت‌ها هم در همین راستا از دیروز اقدام به حذف و تخفیف‌‌ها کرده‌اند.

سودسازی: مدیرعامل همچنین درباره اینکه بقیه شرکت‌های تولیدکننده روغن به چه شکل عمل و چگونه سود می‌کنند؟ گفت: تمام شرکت‌های دیگر زیانده هستند و فقط صنعتی بهشهر سودده است.

سهم بازار: هیات مدیره درباره پیشی‌گرفتن رقبا در کسب سهم بازار تاکید کردند: برندهای جدید در حال گرفتن سهم بازار هستند، اما نه از ما! تمام نوآوری‌ها در تولید روغن مانند روغن لادن زعفرانی و لادن امگا را نخستین بار شرکت ما ارائه داد، و تنها روغن با ویتامین D را شرکت اویلا برای نخستین بار ارایه داد. در حال حاضر با وجود افزایش تولیدکننده‌ها به 50 شرکت، بهشهر سهم بازار از دست نداده‌ است. درباره تراریخته بودن روغن لادن هم باید بدانید غیر از روغن آفتابگردان، بقیه روغن‌ها همه تراریخته هستند و در این مورد هیچ تفاوتی بین برندها وجود ندارد.

گرچه تحرک‌های برندهای جدید زیر نظر است اما درجریان باشید که در یک دهه گذشته برندهای متعددی به شکل تهاجمی وارد بازار شده اند، ولی اینک خبری از آن‌ها نیست. مانند گلناز کرمانشاه که 10 سال پیش سهم ده درصدی از بازار داشت اما سال گذشته ورشکست شد. همچنین کشت وصنعت ماهیدشت هم سه چهار سال پیش وارد بازار شد و سهم مناسبی گرفت اما نهایتا از بازار خارج شد. مدیرعامل تاکید کرد: «غبشهر» در 3 پارامتر سودآوری، کیفیت محصول‌ها و سهم بازار رتبه اول را دارد.

زمان تولید محصول: مدیرعامل در خصوص اینکه چه مدت زمانی از تولید محصول تا زمانی که به مصرف‌کننده می‌رسد، طول می‌کشد؟ گفت: تولید‌های شرکت 7 روز در شرکت پخش می‌ماند و در مدت سه روز به فروشگاه می‌رسد یعنی مجموعا ده روز طول می‌کشد تا محصول تولیدی در دسترس مصرف کننده قرار گیرد.

فروش زمین‌ها: هیات رییسه درباره موضوع فروش زمین‌های شرکت عنوان کرد: دو قطعه زمین داریم که یک زمین 5 هزار متری در نوشهر با کاربری پارکینگ بود که اخیرا به مبلغ 5.2 میلیارد تومان فروخته شد و سود آن در سال مالی آتی (منتهی به 30 آذرماه سال 97) شناسایی می‌شود.

همچنین شرکت 18 هزار متر زمین کشاورزی در فیروز بهرام دارد که در صورت یافتن خریدار قصد فروش آن را داریم. یکی از سهامداران درباره قیمت آن پرسید که مدیرعامل گفت: قیمت هر متر مربع آن حدود 200 هزار تومان است.

افزایش پرسنل: هیات مدیره درباره علت افزایش پرسنل شرکت در چند سال اخیر گفت: ظرف 5 سال گذشته افزایش ظرفیت 50 درصدی در شرکت ایجاد شد که بخشی از افزایش پرسنل به همین خاطر بوده است. رشد تعداد کارکنان در سال گذشته هم به خاطر استخدام قراردادی تعدادی از افراد تحقیق‌های بازار بود که قبلا به صورت ساعتی با شرکت همکاری می‌کرده‌اند.

آتش‌سوزی: هیات مدیره درباره موضوع آتش‌سوزی عمدی در شرکت تصریح کرد: یکی از کارگران سابق شرکت داخل کارخانه شده و سه دستگاه ماشین را به آتش کشید. این فرد به علت سرقت از شرکت اخراج و هم اینک دستگیر شده است. البته خسارت ماشین‌ها را بیمه پرداخت می‌کند.

 رتبه شفافیت: مدیرعامل درباره اینکه چرا رتبه شفافیت «غبشهر» در بورس پایین آمد؟ گفت: به علت دو بار تعدیل منفی سود هر سهم بود که این رتبه را کم کرد.

اثر افزایش نرخ ارز: هیات مدیره همچنین درباره اثر افزایش نرخ ارز روی وام‌های ارزی مجموعه می‌گوید: وام کردیت بانک سوئیس بدون بهره است و با رای نهایی دادگاه، براساس نرخ ارز تسعیر خواهد شد. بدهی ارزی به شرکت عافیه هم در سال 1396 پرداخت شده است. به غیر از این موارد وام ارزی در شرکت نداریم.

«غبشهر» به روایت اعداد

  • سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 38.4 تومان، سال گذشته؛ 37.2 تومان
  • سود تقسیم شود (DPS) به ازای هر سهم؛ 25 تومان، سال گذشته؛ 30 تومان
  • بهره (هزینه مالی) به ازای هر سهم؛ (5.1) تومان، سال گذشته؛ (2.3) تومان
  • سود انباشته به ازای هر سهم؛ 92 تومان

حاشیه‌های مجمع

- در حاشیه مجمع اعلام شد که نماد سهم تا مشخص شدن افزایش نرخ محصول‌ها و میزان آن بازنخواهد شد. به گفته مدیرعامل افزایش نرخ 25 درصدی ما را به نقطه سر به سر می‌رساند.

- گزارش هیات مدیره توسط مدیرمالی و عینا از رو قرائت شد.

- حسابرس شرکت به خاطر اینکه 4 سال زمان حداکثری را گذرانده بود تغییر یافت. رییس جلسه این موسسه را به عنوان حسابرس علی‌البدل معرفی کرد که نماینده بورس گفت: نباید حسابرس قبلی این سمت را به عهده بگیرد و نهایتا موسسه دیگری به عنوان حسابرس علی‌البدل معرفی شد.

تاریخ تاسیس: شرکت صنعتی بهشهر در سال 1330 با نام پنبه پاک‌کنی بهشهر تاسیس و در حال حاضر با ظرفیت تولید 500 هزار تن انواع روغن نباتی مایع و جامد مشغول کار و سهامدار عمده شرکت در حال حاضر شرکت عربستانی صافولا است.

 

 

Submitted by admin on