اگر چه مجمع فوقالعاده سیمان کردستان با دستور کار افزایش سرمایه با حضور 93 درصد سهامداران برگزار شد اما در مجمع اعلام تنفس و قرار شد جلسه بعدی در تاریخ چهارشنبه 22 فروردینماه امسال ساعت 10 صبح در محل سیمان کردستان برگزار شود.
پرسش و پاسخ
اثر نرخ ارز روی صادرات سیمان: مجمع فوقالعاده سیمان کردستان اگر چه به تنفش خورد اما سهامداران بعضا پرسشهای خود را از مدیران سیمان کردستان پرسیدند که آنها پاسخگوی برخی از پرسش سهامداران بودند. هیات رییسه حاضر در مجمع درباره تاثیر افزایش نرخ ارز بر صادرات سیمان تاکید کردند: ارز مصرفی برای تولید سیمان یک دلار به ازای هر تن است و بقیه هزینهها به ریال است.
اگر قیمت فروش هر تن کلینکر 23 دلار باشد 23 ضربدر 1400 تومان (معادل اختلاف نرخ ارز از 3400 تومان تا 5000 تومان) نرخ فروش بالا میرود، یعنی حدود 30 هزار تومان برای هر تن که هزینه حمل تا بندر را کفاف میدهد. پس به همین دلیل افزایش نرخ ارز حتما اثر خود را در افزایش سود شرکتها نشان خواهد داد.
فعالان سیمانی همچون سیمان کردستان نسبت به بازشدن درهای عراق روی سیمان ایرانی خوش بین هستند زیرا معتقدند از محدوده بغداد به سمت شمال عراق مخروبه است و آنها در هنگام بازسازی حتما به سیمان ایران نیاز پیدا میکنند.
نیازمندی عراق: هیات مدیره درباره اینکه آیا کارخانههای جدید در عراق آن کشور را از صادرات بینیاز میکند؟ تاکید دارند: بعید است کارخانههای جدید عراق تکافوی نیازشان به سیمان را بدهد. به گفته مدیرعامل درحالی که قبلا تولید نفت عراق خیلی کمتر از ایران بود، در حال حاضر بیش از 4.6 میلیون بشکه در روز یعنی یک میلیون بشکه بیشتر از ما هست. بنابراین عراق درآمد مناسبی برای خرج بازسازی خواهد داشت.
همچنین در کنفرانس بازسازی عراق در کویت قرار شد 100 میلیارد دلار به عراق بابت بازسازی کمک شود. در صورتی که مشکلی از جمله در انتخابات پیشروی عراق بوجود نیاید، وضعیت شرکتهای سیمانی در میان مدت ( 6-5 ماهه) خوب میشود.
سهم سیمان کردستان: هیات مدیره سیمان کردستان همچنین در خصوص این پرسش که چه توجیهی جهت خرید سهم 100 تومانی در جریان افزایش سرمایه وجود دارد؟ میگویند: سهامدار عمده مجبور است در سود و زیان شرکت بماند اما شما به عنوان سهامدار جز مخیر هستید. در این زمینه ما به عنوان سهامدار عمده فقط به دنبال توجیه اقتصادی نیستیم و باید از زمین خوردن شرکت جلوگیری کنیم.
از سوی دیگر کمترین قیمت یک کارخانه یک میلیون تنی سیمان 120 میلیون دلار یعنی 600 میلیارد تومان است که برای ما به عنوان سهامدار عمده به صرفه است در افزایش سرمایه شرکت کنیم. زیرا با این محاسبه ارزش کارخانه سیمان کردستان معادل 800 میلیارد تومان است. ما در این صنعت میخواهیم ماندگار باشیم اما شما به عنوان سهامدار جز میتوانید در قیمتهای پایین بخرید و در قیمتهای بالا بفروشید. به بیان دیگر شما هرگز نمیتوانید 35 درصد سیمان کردستان را به قیمت هرسهم صد تومان بخرید.
آینده سیمان کردستان: میدرعامل درباره آینده شرکت پس از افزایش سرمایه تصریح میکند: با دانستن ماهیت افزایش سرمایه که اجرای پروژه منحصر به فرد سیلوی مولتیچمبر و تولید سیمانهای آمیخته بود، میتوان به دورنمای شرکت دست یافت. این پروژه در صورت تکمیل میتواند بهای تمام شده سیمان تولید شده را تا 50 درصد کاهش دهد که وضعیت کارخانه را به بهترین شکل در بین کارخانههای دیگر تبدیل میکند.
در حال حاضر با هزینه مالی سنگین شرکت (48 میلیارد تومان در سال) علاوه بر اینکه امکان تکمیل بخشهای جزیی از پروژه فراهم نشد، عملیات جاری شرکت هم به خطر افتاد. گرچه در طرح افزایش سرمایه بدبینانهترین حالت در نظر گرفته شد اما رکود سنگین و همچنین تقسیم سود بالا در هنگام اجرای پروژه سبب مشکلات فعلی شد.
با تکمیل پروژه و استفاده از فناوری جدید، کاهش 50 درصدی بهای تمام شده میتواند شرکت را به روزهای اوج خود در چند سال پیش برگرداند. به گفته مدیرعامل صرفا تکمیل اجرای این پروژه میتواند مجموعه را نجات دهد.
آینده سیمان کردستان از دید مدیران این مجموعه روشن است، کما اینکه سیمان کردستان پارسال 13 میلیارد تومان زیان عملیاتی داشت و امسال 17 میلیارد تومان سود عملیاتی ساخت.
راههای تامین نقدینگی: مدیران مجموعه سیمان کردستان درباره اینکه آیا به راههای دیگر برای تامین نقدینگی فکر کردهاند، عنوان کردند: فروش داراییهای غیرمولد یکی از راههای مورد نظر مجموعه است. سیمان کردستان زمینهایی در منطقه کردستان دارد گرچه ارزش چندانی ندارند اما قصد فروش آنها را دارد.
این مجموعه همچنین قصد فروش ساختمان فعلی شرکت جهت تسویه وام پروژه را دارد. استانداری کردستان 15 میلیارد تومان جهت سرمایه در گردش تصویب کرده که به خاطر نبود بودجه هنوز پرداخت نشده است. بانکها هم بودجهای جهت ارائه تسهیلات بانکی ندارد.
نرخ سیمان چاه نفت: مدیران سیمان کردستان درباره نرخ فروش سیمان چاه نفت نیز عنوان کردند: سیمان چاه نفت با 320 هزار تومان با تحویل در گمرک عراق به فروش میرسد. فناوری سیمان چاه نفت فناوری برتری است که محصول تولیدی آن 150 سال عمر دارد.
تلاشهایی جهت بازاریابی برای این سیمان در عراق جریان دارد. در این میان البته از سیمان آمیخته (کامپوزیت) هم در شهرهای اطراف کارخانه استقبال شد و البته آهک هیدراته هم صادرات میشود اما مقدار آن کم است.
مانع افزایش سرمایه: رییس جلسه در خصوص اینکه چه مشکلی سر راه افزایش سرمایه سیمان کردستان وجود دارد؟ گفت: سرمایهگذاری امید قبلا موافقت خود را با این افزایش سرمایه اعلام کرده بود اما پس از تغییر مدیریت آن شرکت، مدیریت جدید اعلام کرد با این افزایش سرمایه موافق نیست.
البته رایزنیها برای متقاعد کردن مدیریت جدید سرمایهگذاری ادامه خواهد داشت و به خاطر تعطیلات نوروزی که بین جلسه قبلی و این جلسه وجود داشت، امکان آن فراهم نشده است. گروه مدیریت سرمایهگذاری امید به عنوان یکی از سهامداران حقوقی سیمان کردستان مالک بیش از 34 درصد سهام «سکرد» معادل 410 میلیون سهم است.