طبق اعلام قبلی، عرضه اولیه 10 درصدی هلدینگ غذایی تبرک در آخرین روز کاری سال جاری (دوشنبه 28 اسفندماه) انجام و در آن 223 میلیون و 150 هزار و 421 سهم در محدوده قیمتی 133.5 تومان تا 139.5 تومان برای عموم واگذار میشود.
همچنین مدیران «تبرک» البته برای مجموعه در سال آینده 9 برنامه را در دستور کار دارند:
1. شناسایی کسب وکارهای سودآور جدید در صنایع غذایی، بهداشتی و سرمایه گذاری در این زمینهها
2. مجهزسازی مجموعه از طریق واگذاری داراییهای غیر مولد به خارج از گروه
3. اتخاذ تدابیر و تمهیدات لازم جهت نیل به ظرفیت عملی متناسب با ظرفیت اسمی شرکتهای وابسته
4. تکمیل سبد محصولهای خانوار از طریق احداث خطوط تولید محصولهای فانتزی همچون آجیل و غذاهای بسته بندی شده
5. احداث کارخانه تولید مواد بستهبندی مورد نیاز واحدهای زیرمجموعه
6. همکار نظیر قوطی فلزی در انواع و سایزهای مختلف ظروف پلاستیکی و پت
7. تقویت ساختار نظام راهبردی شرکت، پرهیز از تمرکز و تفویض اختیار به ردههای میانی مدیریتی و تقویت سیستم بازرسی
8. ابتیاع واحدهای زیان ده و بازمانده از تولید موجود در منطقه، اصلاح ساختار و افزودن آنها
9. برنامهریزی جهت پذیرش شرکتهای خارج از بورس وابسته به گروه از طریق احراز شرایط پذیرش
همزمان با عرضه اولیه جلسه معارفه گروه کارخانههای تبرک نیز برگزار شد که گزارش زیر در همین رابطه در پی میآید:
جلسه معارفه «گروه کارخانههای تبرک» در حالی با حضور مدیران شرکت برگزار شد که قرار است این شرکت با عرضه اولیه 10 درصدی سهام خود به عنوان آخرین عرضه اولیه سال 96 باشد. به این ترتیب در جلسه مزبور ضمن تشریح فعالیت، برنامههای آتی و طرحهای توسعهای این شرکت به بررسی عملکرد مالی «تبرک» پرداخته شد.
در ابتدای این جلسه علیرضا بوستانی؛ سهامدار عمده و موسس گروه تبرک به ارائه توضیحهایی پرداخت و گفت: 9 شرکت تولیدی واحدهای زیر مجموعه تبرک را تشکیل میدهند. در این میان دو شرکت شهداب ناب خراسان و بهاران به تولید رب گوجه فرنگی میپردازند. به طوریکه روزانه 3 هزار تن گوجه فرنگی در بخش تولیدی ما مصرف میشود که این امر کسب رتبه اول در خاورمیانه را برای شرکت به دنبال داشت.
وی با بیان اینکه این شرکت در سال 77 با تولید رب گوجه فرنگی فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: ما در ادامه تک محصولی بودن را تهدیدی برای توسعه خود دیدیم و در حال حاضر علاوه بر رب گوجه فرنگی محصولهای متنوعی از جمله سویا، کشک، سس، کلوچه و در نهایت زنجیره کاملی از محصولها را تولید میکنیم؛ بهطوریکه به تدریج از طریق توسعه و احداث شرکتهای تولیدی غذایی، کشاورزی و دامپروری به ۹ واحد زیرمجموعه تولیدی افزایش یافت.
موسس تبرک به پتانسیل بالای شرکت اشاره میکند و تاکید دارد: با توجه به ظرفیت بالا و پتانسیل قابل توجه «تبرک» ، توانایی استفاده از زنجیره کامل تولید به مصرف را در اختیار داریم. بر این اساس تصمیم داریم وابستگی به دیگر شرکتها و واحدهای تولیدی را کاهش دهیم . این موضوع افزایش سودآوری را به دنبال خواهد داشت.
بوستانی با اظهار این مطلب که تبرک توانست تاکنون بیش از 70 پروانه بهداشتی برای محصولهای خود دریافت کند، گفت: تبرک با برخورداری از مدیران جوان خلاق و یک زنجیره کامل تولید با نام «از مزرعه تا سفره» بهطور کاملا خصوصی اداره میشود.
به گفته بوستانی مجموعه تبرک در نظر دارد از تصمیم گیری جمعی به جای فردی استفاده کنیم. ما به دنبال جذب بازارهای منطقه برای صادرات هستیم. ما میخواهیم که برند تبرک برندی جهانی در منطقه شود. در این راستا همکاری با شرکتهای بزرگ داخلی و خارجی در دستور کار قرار دارد.
ارتقای ظرفیت تولید، کسب اعتماد مضاعف، بهبود مستمر فعالیتها و افزایش تنوع فرآوردههای تولیدی از جمله اهداف شرکت است. این اهداف افزایش درآمدزایی و رشد سودآوری شرکت را به دنبال دارد.
بوستانی درباره اهداف ورود به بازار سرمایه گفت: مجموعه تصمیم دارد با حضور در فرابورس ایران، ضمن گسترش فعالیتها و کسب اعتماد عمومی، رشد و ارتقای محصولها را شاهد باشد. این موضوع زمینه ساز ورود به بازارهای جدید صادراتی و تداوم در برابر بحرانهای اقتصادی خواهد بود.
به این ترتیب هدف از عرضه «تبرک»، کسب نقدینگی نیست، بلکه هدف تبدیل «تبرک» به یک برند جهانی است. این موضوع تنها از راه بورسی شدن میسر میشود.
در ادامه این نشست رضا اسدی؛ معاون مالی گروه کارخانههای تبرک نیز به ارائه توضیحهایی در خصوص عملکرد مالی شرکت پرداخت و گفت: سود هر سهم تلفیقی گروه برکت برای سال ۹۷ مبلغ 25.6 تومان اعلام شد. این در حالی است که سود مصوب برای سال مالی 96 شرکت معادل 20.2 تومان بود.
همچنین خسروی؛ مدیر بازرگانی گروه کارخانههای صنعتی تبرک، تنوع محصولها و نیازسنجی بازارهای صادراتی را مهمترین عوامل اثرگذار بر گستره طیف صادرات این کارخانه عنوان کرد و گفت: پاکستان، روسیه، عراق و اقلیم کردستان، عمده ترین بازارهای هدف تبرک را تشکیل میدهند.
قرار است تعداد 223 میلیون و 150 هزار و 421سهم شرکت گروه کارخانههای صنعتی تبرک معادل 10 درصد سهام این شرکت، به روش ثبت سفارش در بازار دوم فرابورس ایران عرضه اولیه شود. برای این عرضه اولیه حداکثر سهمیه هر کد حقیقی و حقوقی معادل 2200 هزار سهم و کف و سقف قیمتی به ترتیب 1335 و 1395 تومان تعیین شد.
مدیر این عرضه شرکت کارگزاری بانک ملی ایران و متعهد خرید شرکت تامین سرمایه امین و سقف تعهد خرید 50 درصد از کل سهام قابل عرضه اعلام شد. مالک اصلی و 87.8 درصدی گروه کارخانههای صنعتی تبریک، شرکت توسعه صنعت و عمران تبرک خاورمیانه بوده و خانواده بوستانی نیز دارای 10.8 درصد سهام آن هستند.