پیش‌بینی سال آینده سیمان کرمان در مجمع سالانه تشریح شد

3 پروژه تولیدی « سکرما »

مدیرعامل سیمان کرمان در مجمع سالانه از 3 پروژه تولیدی خبر می‌دهد که شروع شده و در سال آینده قرار است تداوم یابد. پیش‌بینی مدیران نشان می‌دهد با ایجاد کارخانه‌های جدید، سال آینده برای «سکرما» سال سختی ‌باشد.

مجمع سالانه صنایع سیمان کرمان با حضور 83 درصد سهامداران برگزار و در پایان مصوب شد از 44.1 تومان سود ساخته شده به ازای هر سهم، 34 تومان سود تقسیم شود. «سکرما» در سال مالی 96 سرمایه خود را از حدود 66 میلیارد تومان به حدود 99 میلیارد تومان رساند و البته تقسیم سود براساس سرمایه جدید صورت گرفت.

همچنین سیمان شمال («سشمال»)، سیمان فیروزکوه، سیمان مازندران («سمازن») و سرمایه‌گذاری توسعه صنایع سیمان («سیدکو») و هادی میرحسینی نیز به عنوان اعضای هیات مدیره برای مدت دوسال ابقا شد. در این میان سرمایه‌گذاری ملی ایران (ونیکی) که دوره قبل در ترکیب هیات مدیره حضور داشت، از انتخابات انصراف داد.

گزارش مدیرعامل

مدیرعامل در گزارشی که ارائه کرد، عنوان کرد: سیمان کرمان در سال مالی مورد گزارش (30 آذرماه سال96) 815 هزار تن کلینکر و 987 هزار تن سیمان تولید کرد و توانست در دو سه ماه همزمان با تعمیرات خط تولید، کلینکر دپو شده در کارخانه را برای تولید سیمان مورد استفاده قرار دهد. اخیرا سیمان سفید به تولیدات شرکت اضافه شد، ضمن اینکه «سکرما» به تولید اختصاصی سیمان چاه نفت در ایران و صادرات آن هم اقدام می‌کند.

صنایع سیمان کرمان به گفته مدیرعامل توانست مصرف انرژی الکتریکی به ازای تولید هر تن سیمان را از 119 کیلووات به ازای هر ساعت به 106 کیلووات به ازای هر ساعت برساند. تعداد پرسنل شرکت از 434 نفر به 412 نفر کاهش یافت که مدیرعامل معتقد است نسبت به میانگین بازار و کارخانه‌های مشابه مناسب است.

میانگین رشد تولید سیمان در  بیست سال گذشته در کشور 9 درصد بود اما میانگین رشد مصرف 7.4 درصد بود و در عین حال رکود و کاهش بودجه‌های عمرانی در چند سال اخیر هم مزید بر علت شد عرضه بیشتر از تقاضا شود. با این وجود بر مبنای صحبت‌های مدیرعامل سیمان کرمان توانست در  سالیان اخیر رشد فروش را با قیمت مناسب داشته باشد.

سیمان کرمان همچنین در سال مورد گزارش توانست با 74 درصد از ظرفیت تولید کلینکر خود و نیز 86 درصد از ظرفیت تولید سیمان خود کار کند که از میانگین کارخانه‌های کشور بالاتر است. مدیرعامل در این باره اضافه کرد: شرکت در تمام زمینه‌ها بهبود عملکرد داشته است، یعنی تمام اقلام مانند مصرف انرژی، هزینه‌های تمام شده محصول و سربار کاهشی بوده، مگر حقوق و دستمزد که آن هم به خاطر افزایش دستمزد سالانه است.

مدیرعامل به 3 پروژه‌ اشاره می‌کند که شروع شده و در سال مالی آتی ادامه خواهد یافت:

الف) بررسی و اجرای طرح بهینه‌سازی و ارتقای خط سه کارخانه

ب) تولید سیمان چاه نفت زیر دریا انجام شده که در حال اخذ مجوز و گواهینامه‌های مربوطه است.

ج) تولید سیمان و کلینکر سفید در خط یک کارخانه در حال اجراست تا تمام ظرفیت 300 تن در روز آن به تولید این نوع سیمان اختصاص یابد.

 * هیات مدیره در بخش مهم از گزارش تاکید دارد: بودجه سال آینده تقریبا معادل سال مالی مورد گزارش است زیرا پیش‌بینی شده با ایجاد کارخانه‌های جدید در استان فارس و خراسان جنوبی که برخی امسال به تولید رسیده‌اند و بقیه هم سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند، سال آینده برای سیمان کرمان سال سختی ‌باشد.

بر مبنای گزارش هیات مدیره «سکرما» سرمایه‌گذاری‌های خوبی در شرکت‌های سیمانی دیگر به شرح زیر انجام داده که بخشی از سود شرکت از این محل تامین می‌شود:

الف) سیمان ممتازان کرمان («سمتاز») با مالکیت 37.2 درصد

ب) سیمان مازندران («سمازن») با مالکیت 19.9 درصد

ج) سیمان آرتا اردبیل («ساربیل») با مالکیت 4.2 درصد

د) سرمایه گذاری توسعه استان کرمان با مالکیت 0.17 درصد

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «سکرما» نیز مشروط و بدون بند شرط اعلام شد. در بند 5 (تاکید بر مطلب خاص) به خاطر تغییر سال مالی از 12.29 به 9.30 در سال گذشته، سال مالی قبل 9 ماهه بوده و صورت‌های مالی سال مورد گزارش با سال قبل به طور مناسب قابل مقایسه نیست.

در بند 7 (بند بازرسی) پیگیری درباره استفاده از معافیت‌های مالیاتی افزایش سرمایه در سال‌های قبل به نتیجه نرسیده است. همچنین اسناد مالکیت زمین‌های منطقه آزاد تجاری سیرجان، شهرک شهید باهنر کرمان و 9 واحد آپارتمان مسکونی صادر نشده است. یک طبقه از برج ظفر که در سال 1383 پیش خرید شده نیز هنوز تحویل شرکت نشده است.

هیات رییسه در این باره عنوان کرد: شرکت در سال 1386 افزایش سرمایه‌ای انجام داد که به نظر «سکرما» مطابق قانون می‌توانست مشمول معافیت از مالیات شود اما در این مورد رای قطعی به ضرر ما صادر شد و موضوع منتفی است. دریافت اسناد مالکیت املاک در جریان پیگیری است.

در سال 1382 یک طبقه از برج ظفر با پرداخت 1.3 میلیارد تومان پیش خرید شده که باید در سال 1385 تحویل می‌شد اما به خاطر مشکل با شهرداری این کار انجام نشد. مجموعه اخیرا با شهرداری وارد مذاکره شد و امیدوار است با رفع مشکلات به زودی ساخت این برج تمام شده و این سرمایه‌گذاری به نتیجه برسد. مطابق قرارداد در صورت عدم تحویل به موقع جریمه تاخیر به شرکت تعلق می‌گیرد که بابت آن اظهارنامه ارسال شد و قاعدتا پس از تحویل ملک قابل پیگیری خواهد بود.

پرسش‌ و پاسخ

تضمین وام: در بخش پرسش سهامداران و پاسخ مسئولان، حاضران اعلام کردند: 69 میلیارد تومان که به عنوان تضمین وام برای «سایر» بوده مربوط به کدام شرکت(‌ها) است؟ هیات رییسه در پاسخ به این سوال تاکید کرد: عمدتا مربوط به تضمین وام سیمان ممتازان کرمان است. وام مزبور 24 میلیون یورو بود و با نرخ‌های اخیر ارز مانده آن 96 میلیارد تومان است که البته پیگیر ریالی کردن آن هستیم و در صورت انجام حدود 14 میلیارد تومان از مبلغ مانده ریالی کسر خواهد شد.

شرکت‌های حاضر در بازار مجموعه: مدیران «سکرما» درباره اینکه در منطقه کرمان چه شرکت‌های دیگری وارد بازار مجموعه می‌شود؟ تاکید کردند: درحال حاضر سه کارخانه در استان کرمان وجود دارد: سیمان کرمان، سیمان ممتازان کرمان و سیمان زرین (که تولید سالانه 200 هزارتن دارد). اخیرا از غرب استان کرمان چند کارخانه جدید مثل سیمان مارگون و از سمت شرق هم سیمان داراب وارد بازار کرمان شده است. سیمان خاش و سیمان سپاهان هم اقدام به فروش در بازار استان کرمان کرده‌اند. با این وجود گرچه در بازار سیمان کشور رقابت شدید است اما تاکنون نفوذ رقبا در بازار کرمان به خاطر اعتبار برند سیمان کرمان خیلی کم بوده است. البته با راه اندازی کارخانه‌‌های جدید احتمال افزایش نفوذ به بازار فروش ما می‌رود.

ترکیب فروش: هیات مدیره در چگونگی ترکیب فروش اعلام کرد: درصد دقیقی از سیمان فروخته شده به پروژه‌ها در حال حاضر نداریم.

افزایش نرخ: هیات رییسه درباره اینکه چرا پیگیر افزایش نرخ نیست؟ عنوان کرد: مشکل فعلی زیر فروشی برخی از کارخانه‌ها است و در حال حاضر تلاش مجموعه این است که به قیمت مصوب بفروشد. از سوی دیگر قرار شده از تاریخ 19 اسفند تخفیف‌ها حذف شده و فروش براساس قیمت مصوب صورت گیرد. در همین رابطه سازوکاری در انجمن صنفی سیمان در حال طراحی است تا با کارخانه‌هایی که این موضوع را رعایت نمی‌کنند، برخورد شود.

«سکرما» به روایت اعداد

  • هزینه‌های مالی به ازای هر سهم؛ صفر تومان
  • سود ساخته شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 44.1 تومان
  • سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 34 تومان
  • سود انباشته در 30 آذرماه امسال به ازای هر سهم؛ 37.5 تومان

حاشیه‌های مجمع

- شخص حقیقی انتخاب شده برای هیات مدیره یکی از شهرستان‌ها و از طرف چهار سهامدار حقیقی درصدی که مجموعا 17 درصد از سهم شرکت را داشتند، در مجمع حضور داشت و به عنوان عضو هیات مدیره انتخاب شد.

*** سیمان کرمان در سال 1346 تاسیس و سه خط تولید آن با مجموع تولید سالانه یک میلیون تن در سال‌های 1349 و 1354 و 1357 به بهره‌برداری رسید. این شرکت در سال 1351 در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. سیمان کرمان دارای دو شرکت تابعه حمل‌ونقل بهمن بار کرمان و سرمایه‌‌گذاری سیمان کرمان است که اولی به حمل‌ونقل سیمان و دومی خرید و فروش سهام در بورس می‌پردازد.

 

 

Submitted by admin on