مجمع عادی سیمان هرمزگان با 94 درصد سهامداران برگزار شد. در پایان مجمع نیز سهامداران از 43.5 تومان سود ساخته شده «سهرمز» 35 تومان به ازای هر سهم سود تقسیم کردند.
گزارش هیاتمدیره
بر مبنای گزارش هیات مدیره، سیمان هرمزگان در سال 95 به میزان 1.89 میلیون تن کلینکر و 1.51 میلیون تن سیمان تولید کرد. تولید کلینکر 3 درصد کاهش داشت که بهخاطر تعمیرات اساسی برخی از بخشهای تولید بود. پیشبینی شده این تعمیرات در سنوات آتی سبب رشد درآمد شود. در سال مالی مورد گزارش میزان فروش 9 درصد کاهش داشت که مدیرعامل علت آن را دست نگه داشتن شرکت برای بالا رفتن نرخ فروش در سال مالی جدید اعلام کرد.
از پروژههای سیمان هرمزگان بنا بر آنچه مدیران این مجموعه سیمانی میگویند: ساخت آسیاب سیمان در عمان با ظرفیت 600 هزار تن تا یک میلیون تن و با شریک عمانی است. این طرح در مراحل آغازین بوده و سهم «سهرمز» در آن 60 درصد است، 40 درصد نیز متعلق به طرف عمانی است. عملیات اجرایی این پروژه در بهار 1397 شروع میشود.
گزارش حسابرس و بازرس
گزارش حسابرس و بازرس به صورت مطلوب بدون بند شرط اعلام شد. بر مبنای بند 5 (تاکید بر مطلب خاص) برای 49 میلیارد تومان مطالبات معوق به میزان ده درصد (9.4 میلیارد تومان) ذخیره در نظر گرفته شد و اقدامهایی جهت وصول آنها از جمله طرح دعاوی حقوقی در جریان است.
در همین باره مدیرعامل این موضوع را ناشی از سیاست فروش اعتباری مدیریت قبلی شرکت میداند. به گفته وی عمده مطالبات مزبور جاری است و تضامین لازم گرفته شده و تیم حقوقی در حال پیگیری است. ناظر اول در پاسخ یکی از سهامداران نیز تاکید دارد: ذخیره گرفته شده، 10 درصد از کل مطالبات و در راستای اصل احتیاط بوده است و نه بر اساس مستندات احتمالی از سوخت شدن مطالبات. به بیان دیگر عمر این مطالبات کمتر از یکسال است و وثایق کافی هم گرفته شده و در جهت بالا بردن کیفیت سود شرکت، این ذخیره گرفته شده است.
پرسش و پاسخ
نرخ بالاتر برای کلینکر: در بخش پرسش سهامداران و پاسخ مسئولان، هیات رییسه در خصوص بالانگهداشتن بخشی از کلینکر با نرخ بالاتر برای فروش میگوید: در سال مورد گزارش هجوم شرکتهای دیگر به بازار صادراتی سبب ارائه کلینکر با قیمتهای پایینتر شده که نرخ آن را به هر تن 12 دلار هم رساندهاست. هیات مدیره در این باره تاکید دارد: با تمهیداتی که اندیشیده شده امید دارند امسال افزایش یک تا یک و نیم دلار در کلینکر صادراتی اعمال شود.
همکاری با انجمن: مدیرعامل درباره اینکه آیا در زمینه کنترل بازار فروش داخلی و صادراتی سیمان با انجمن صنفی سیمان همکاری نمیکند؟ تصریح میکند: سیمان هرمزگان هاب صادرات سیمان در جنوب کشور است و مجموعه در این زمینه به تنهایی کار انجمن صنفی را انجام داد.
در این راستا با مدیران عامل سیمان لامرد و ممتازان و دارب جلسه شده تا از ارزان فروشی سیمان جلوگیری شود. به گفته وی از اول آذر در حال فروش سیمان به گرانترین قیمت ممکن یعنی هرتن 120 هزار تومان فله و 130 هزار تومان پاکتی هستند. نکته دیگر آنست که فروش این مجموعه نقد و اینترنتی است و تنها بخش کمی را اعتباری میفروشد (دو ماهه و با احتساب 2 درصد سود)
ابهامهای مالی: از دید سهامداران جریان خالص ورود وجوه نقد به «سهرمز» زیاد بود (41 میلیارد تومان) و مثبت. با این وجود سوال آنان از مسئولان این بود که آیا پیشنهاد تقسیم سود 27 تومانی دادهاید؟ به گفته آنان «سهرمز» 5 درصد تامین سرمایه امید را دارد و 11 میلیارد هم درآمد غیرعملیاتی و هزینه مالی هم ندارد. با این وضعیت باید حداقل 55 تومان سود تقسیم کنید. در همین حال نماینده بورس به پرسش کننده تذکر داد در زمان تقسیم سود باید به این موضوع اشاره کنید و الان زمان مناسبی نیست.
مدیرعامل در پاسخ به این ابهامها میگوید: سیمان هرمزگان در مقطع حساسی از عمر 20 ساله خود قرار دارد و نیاز به نقدینگی جهت اجرای پروژه در عمان و نیز انجام تعمیرات برای حفظ روند تولید دارد. بنابراین تقسیم سود زیاد به نفع شرکت نخواهد بود.
برنامه صادرات: در همین حال هیات رییسه در خصوص اینکه آیا مجموعه برنامهای برای صادرات به بازار آفریقا دارد؟ میگوید: در کشورهای هدف صادرات، دو کشور تانزانیا و زنگبار از آفریقا را هم داریم، اما گسترش این بازار مستلزم هزینه بیشتر جهت بازاریابی میباشد. البته باید توجه داشته باشیم که در مصر دو کارخانه با هفت خط تولید در حال افتتاح است که با توجه به موقعیت جغرافیایی مصر توان این کشور برای صادرات به کشورهای آفریقایی با مجموعه قابل مقایسه نخواهد بود.
«سهرمز» از دریچه اعداد
- هزینه مالی به ازای هر سهم؛ صفر تومان (سال گذشته؛ صفر تومان)
- سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 43.5 تومان (سال گذشته؛ 65.9 تومان)
- سود توزیع شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 35 تومان (سال گذشته؛ 60 تومان)
- سود انباشته به ازای هر سهم؛ 64.3 تومان در پایان سال مالی منتهی به 30 آبانماه امسال
حاشیههای مجمع
- آقای آخوندی (یکی از اعضای کلیدی تیم آقای جمالی مدیر عامل سابق سایپا) به عنوان ناظر اول و نماینده سرمایهگذاری امید در هیات رییسه حضور داشت.
- مدیرعامل هنگامی که صحبت از تقسیم سود بود، گفت: سیمان ایلام را تقسیم سود زیاد زمین زد! سهامدار حقیقی در جواب گفت: ایلام کنار مرز عراق بوده و بهخاطر بالا بردن عوارض ورود سیمان به عراق به این روز افتاده اما شما (سیمان هرمزگان) کنار دریا و در حال صادرات هستید. نماینده بورس هم تذکر داد که در مورد شرکتهای دیگر صحبت نکنید.
- مدیرعامل به پیشینه مدیریت خود در سیمان بجنورد اشاره کرد که در آنجا 40 میلیارد سود ساخته است.
- ناظر اول در حین بحث درباره تقسیم سود به طراحی بستهبندی جدید و برند جدید سیمان بهعنوان برنامههای آینده شرکت اشاره کرد.
- نماینده بانک مسکن پیشنهاد داد 40 تومان سود تقسیم شود که 30 تومان تصویب شد اما با درخواست معاون سرمایهگذاری امید این مبلغ به 35 تومان افزایش یافت.
- ظاهرا پیش مجمع سیمان هرمزگان قبل از شروع مجمع برگزار شده بود و بهمین خاطر جلسه با تاخیر 25 دقیقه ای شروع شد.
*** سیمان هرمزگان با دو خط سههزار تنی (روزانه) و تولید سالانه دو میلیون تن در سال 1381 تاسیس شد. سهامدار عمده سیمان هرمزگان سرمایهگذاری امید و بانک سپه است. سیمان هرمزگان بر بازار هدف صادراتی کشورهای حوزه خلیجفارس متمرکز شده است.