بهترین آمار حجمی فروش ایرانخودرو در سال جاری در ماه تیر به ثبت رسیده بود. «خودرو» در ماه تیر موفق به فروش حدود 70680 دستگاه خودرو شد؛ این عدد در ماه دی به 70930 دستگاه رسیده است. همچنین مبلغ فروش این شرکت در ماه ابتدایی زمستان بالغ بر 2300 میلیارد تومان بوده و توانسته از رکورد قبلی که در ماه مهر به ثبت رسیده بود پیشی بگیرد. مبلغ فروش ایرانخودرو در دی ماه 30 درصد بیش از میانگین درآمد ماهانه این شرکت از محل فروش خودروست.
کل فروش پیشبینیشده ایرانخودرو از محل فروش خودرو در سال 96، 18710 میلیارد تومان برآورد شده است که در انتهای دی، شرکت موفق به پوشش 97 درصدی این عدد شده است.
روند تولیدات و فروش ایرانخودرو کاملا بر مدار انتظارات مطرحشده از جانب «دنیای بورس» قرار دارد. در رابطه با تحلیل سودآوری ایرانخودرو همچنان دادهها و نتایج گزارش «خودرو» در سودای رکوردزنی به قوت خود باقیست.
نکته لازم توجه در گزارشهای ماهانه ایرانخودرو عدم لحاظ مبالغ درآمد ناشی از فروش قطعات است. بنا به صورتهای مالی 9 ماهه، این شرکت در فصل پاییز موفق به فروش بیش از 2400 میلیارد تومان قطعات شده است و کل درآمد «خودرو» تا انتهای پاییز از این محل حدود 6250 میلیارد تومان رسیده است.
به فرض تکرار روند پاییز در فروش قطعات (فرض محتاطانه) این رقم تا انتهای سال به بیش از 8600 میلیارد تومان میرسد. با ادامه الگوی فروش خودرو در ادامه سال میتوان انتظار داشت که کل درآمد عملیاتی «خودرو» در پایان سال به بیش از 31 هزار میلیارد تومان برسد.
در گزارش پیشین «دنیای بورس» علاوه بر پیشبینی فروش 31 هزار میلیارد تومانی، اشاره شد که این سهم در صورت تعدیل مناسب هزینههای مالی خود حتی توان ساخت سود 30 تومانی به ازای هر سهم را خواهد داشت؛ با این وجود صورتهای مالی 9 ماهه ایرانخودرو نشان میدهد که برای کاستن از فشار این هزینهها شرکت به حجم قابل توجهی از نقدینگی نیاز دارد که در برهه فعلی موفق به پوشش آن نشده است.
این مساله میتواند توانایی پوشش سود 30 تومانی این شرکت را تحت فشار قرار دهد. با این وجود پتانسیلهای رشد سودآوری در این سهم همچنان خودنمایی میکنند. به نظر میرسد در صورتی که سنگینی سایه بلاتکلیفی برجام بر صنعت خودرو کمرنگتر شود و «خودرو» بتواند حجم قابل توجهی از هزینههای مالی خود را کاهش دهد این پتانسیلها مجال بیشتری برای بروز در قیمت سهم پیدا کنند.