مجمع افست با تقسیم سود 25 تومانی برگزار شد

برنامه اصلی « چافست »

سهامداران در مجمع افست با تقسیم سود 25 تومانی به ازای هر سهم موافقت کردند. برنامه ساخت مجتمع تجاری در مقام اصلی‌ترین برنامه «چافست» و چگونگی بازگشت سرمایه آن با توجه به افزایش سرمایه مورد کندوکاو  قرار گرفت.

مجمع عادی سالانه افست با حضور 71 درصد سهامداران برگزار شد و این در حالی است که در پایان از 175.1 تومان سود ساخته شده، 25 تومان به ازای هر سهم میان سهامداران تقسیم شد.

همچنین در پایان مجمع سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی (وزارت آموزش و پرورش)، محسن چینی فروشان، سید محسن گلدان ساز، داود شایسته خصلت و سرمایه گذاری ملی  به عنوان اعضای هیات مدیره به مدت دو سال ابقا شدند. در این میان سه عضو اول منتخب آموزش و پرورش بوده و شایسته خصلت نیز که مدیر فنی شرکت افست و با سابقه کاری 54 ساله در شرکت حضور دارد، از طرف سهامداران حقیقی به هیات مدیره راه یافت.

گزارش هیات مدیره

مدیرعامل در گزارش هیات مدیره به چند عامل که سبب افزایش سود شرکت در سال مالی مورد گزارش شده بود، پرداخت که در چند مورد زیر خلاصه‌بندی و تشریح شد.

1. کاهش چشمگیر هزینه‌ها: مدیر عامل به عنوان نمونه به هزینه چسب و مرکب اشاره کرد که با وجود افزایش قیمت‌ها در کشور، بدون تغییر قیمت و با نرخ سال گذشته تهیه شده است. همچنین اشاره شد که در مجموعه رستوران در سال مالی مورد گزارش 1.5 میلیارد تومان کاهش هزینه رخ داد. تعداد پرسنل شرکت هم از 515 نفر به 481 نفر کاهش یافت.

2. کاهش هزینه‌های مالی: شرکت در سال مورد گزارش، تمام تسهیلات بانکی خود را تسویه کرد. این کار کل هزینه های مالی را به 1.4 میلیارد تومان رساند که در سال گذشته بیش از 4.5 میلیارد تومان بود. در ترازنامه شرکت تسهیلات مالی صفر است.

3. معافیت مالیاتی: شرکت در سال مالی مورد گزارش، مجوز نشر از وزارت فرهنگ و ارشاد گرفت و به همین خاطر توانست از معافیت مالیاتی بهره‌مند شود. در صورت عدم وجود این معافیت، شرکت باید حداقل 3.5  میلیارد تومان مالیات پرداخت می‌کرد.

4. برگشت ذخیره مالیاتی: این ذخیره به مبلغ 2.5 میلیارد تومان در سال مالی قبل گرفته شده بود که امسال برگشت و به سود شرکت اضافه شد.

همچنین بر مبنای بخش دیگری از گزارش هیات مدیره شرکت افست در سال مالی مورد گزارش بخشی از کتاب‌های درسی مقطع متوسطه را نیز به سفارش «شرکت چاپ و نشر کتاب‌های درسی ایران» چاپ و صحافی کرد که به درآمد شرکت افزوده شد. افست قصد دارد در بخشی از زمین شرکت، مجتمع تجاری اداری احداث کند که مجوزهای مربوط به آن در سال گذشته از شهرداری با تخفیف قابل توجهی دریافت شد.

طرح توجیهی افزایش سرمایه شرکت برای احداث این مجتمع تهیه شده که مدیر عامل ابراز امیدواری می‌کند: تا پایان سال مجمع افزایش مربوطه را برگزار کند. امسال برای نخستین‌بار مجموعه توانست در 31 شهریور ماه با سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش حساب‌هایش را قطعی کند که پیش از این همیشه حساب‌ها بصورت علی الحساب بود و این موضوع در تاریخ افست کم نظیر است.

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس و بازرس قانونی در حالی مشروط با  یک  بند شرط اعلام شد که بر مبنای بند 4 (بند شرط) در افست مزایای پایان خدمت کارکنان بازنشسته و مستعفی مجموعه برمبنای دو ماه تازه‌ترین حقوق ثابت پرداخت می‌شد اما ذخیره مربوطه معادل یک ماه حقوق ثابت منظور می‌شود. در سال مالی مورد گزارش  رویه احتساب ذخیره به دو ماه اصلاح و 6.3 میلیارد تومان از این بابت به ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان اضافه گشت که این مبلغ به عنوان هزینه‌های سال مالی مورد گزارش منظور شد.

هیات رییسه در این باره تاکید کرد: این تغییر رویه به خاطر معافیت مالیاتی شرکت صورت گرفت. به باور آنان در سال‌های گذشته اگر دو ماه ذخیره می‌گرفتیم فقط یک ماه از آن به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی در نظر گرفته می‌شد، اما با داشتن معافیت مالیاتی اینکار سبب شفافیت ترازنامه شرکت از این بابت می‌شود. اینکه از سود امسال این ذخیره را کم کردیم و نه سود سال‌های قبل بخاطر آن بود که برای سال‌های قبل معافیت مالیاتی نداریم. همچنین ناظر جلسه (چینی فروشان) در پاسخ فردی که پرسید اگر معافیت مالیاتی برداشته شود با این موضوع چه می‌کنید؟ گفت: از آن پس مجددا ذخیره یک ماهه خواهیم گرفت.

پرسش و پاسخ

معافیت مالیاتی: بخش پرسش سهامداران و پاسخ مسئولان در همان ابتدا سوال‌ها پیرامون توضیح‌های پایانی هیات مدیره درباره معافیت مالیاتی آغاز شد. به گفته مدیران افست معافیت مالیاتی براساس پروانه نشر صادر شده از وزارت ارشاد بوده و سه ساله است. به طور معمول نیز قابلیت تمدید دارد.

برنامه افست: هیات مدیره درباره برنامه مجموعه عنوان کردند: ساخت مجتمع تجاری توسط شرکت یکی از تصمیم‌هایی بوده است که هیات مدیره گرفته است تا به پایدارسازی درآمدهای شرکت کمک کرده و ریسک مورد نظر شما را پوشش دهد. این در حالیست که وضع نشر چندان جالب نبوده و برخی از ناشران قدیمی در حال ورشکسته شدن هستند. تعداد کتابفروشی‌های تهران سه سال پیش 512 تا بود و اینک به 300 فروشگاه کاهش یافت. افست در راستای توسعه بازار باید به سمت چاپ روزنامه هم برود که البته شمارگان روزنامه‌ها هم (به خاطر رشد فضای مجازی) به شدت کاهش یافت.

منبع سود مجموعه: هیات مدیره همچنین در خصوص اینکه آیا صرف 72 میلیارد تومان برای ساخت مجتمع تجاری، سود مناسبی برای سهامداران خواهد داشت؟ و این مبلغ از چه محلی تامین می‌شود؟ می‌گویند: با فرض طول ساخت 24 ماهه برای این مجتمع، سرمایه‌گذاری انجام شده در مدت 4 تا 5 سال برخواهد گشت. مدیر عامل در این باره می‌گوید: این موضوع در دستور این جلسه نبوده و بهتر است پس از انتشار طرح افزایش سرمایه در مجمع مربوط به آن مورد بحث قرار گیرد. البته چینی فروشان تاکید کرد: افزایش سرمایه‌ای که برای تامین منابع این پروژه انجام خواهد شد از محل سود انباشته و در صورت لزوم آورده نقدی خواهد بود که سهامداران باید منتظر انتشار گزارش باشند.

دامنه تاثیر افزایش نرخ ارز: مدیران افست درباره تاثیر افزایش نرخ ارز روی بهای تمام شده می‌گویند: احتمال افزایش هزینه‌ها به خاطر افزایش نرخ ارز وجود دارد، اما با توجه به اینکه تعرفه چاپ را با آموزش و پرورش قرارداد بسته‌ایم، تغییرات احتمالی را در گزارش‌های ماهانه و صورت‌های مالی سه ماهه به سهامداران منعکس خواهیم کرد.

افست از دریچه اعداد

  • هزینه مالی به ازای هر سهم؛ 7 تومان
  • سود سهام محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 175.1 تومان
  • سود توزیع شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 25 تومان
  • سود انباشته به ازای هر سهم؛ 295.2 تومان/ در پایان شهریور سال 1396 25 تومان از آن توزیع شد.

حاشیه‌های مجمع

- رییس هیات مدیره به خاطر اینکه انتخابات هیات مدیره در دستور کار جلسه بود، به عنوان ناظر انتخاب شد، اما در واقع جلسه را اداره کرد.

- نمایندگان سرمایه‌گذاری ملی با تاخیر در جلسه حاضر شدند و با آمدن ایشان درصد حضار از 54 درصد به 71 درصد رسید.

- نماینده سرمایه‌گذاری ملی به عدم حمایت آموزش و پرورش از دانش آموزان شین آبادی (که دچار سوختگی بر اثر آتش سوزی بخاری مدرسه شده بودند) انتقاد کرد و خودش هم اشاره کرد که ربطی به این جلسه ندارد.

گفتنی‌های افست

افست در سال 1336 تاسیس و در سال 1356 در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. فعالیت اصلی این شرکت چاپ کتب درسی (عمدتا کتب ابتدایی) و مجلات رشد است اما امکان چاپ روزنامه و سایر نشریات در شمارگان بالا را دارد. شرکت افست دارای مالکیت 83 درصدی در شرکت فرعی «مرکب البرز ایران» است. افست پیش از این به تولید مرکب چاپ اشتغال داشت اما چند سالی است که فقط به فعالیت بازرگانی در این زمینه مشغول است. سهامدار عمده شرکت افست، وزارت آموزش و پرورش است.

 

Submitted by admin on