مجمع عادی به طور فوق‌العاده سرمایه‌گذاری آتیه دماوند برگزار شد

شفا‌ف‌سازی « واتی » از پروژه‌ها

مجمع عادی به طور فوق‌العاده سرمایه‌‌گذاری آتیه دماوند در حالی برگزار شد که «واتی» در خصوص پروژه فرآورده‌های ساختمانی، کارخانه‌های مخابراتی ایران، سرمایه‌گذاری صنعت بیمه و طرح توسعه صنایع شیمیایی شفاف‌سازی کرد.

انتخاب هیات مدیره

مجمع عادی به طور فوق‌العاده سرمایه‌گذاری آتیه دماوند در حالی با 89 درصد سهامداران برگزار شد که در پایان هم مجمع با دستور کار انتخاب اعضای هیات مدیره، اعضای پیشین را مجددا برای دوسال انتخاب کرد. براین اساس بانک صنعت و معدن، سرمایه‌گذاری صنعت و معدن، سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران، لیزینگ صنعت و معدن و لزینگ آتیه الوند به عنوان اعضای هایت مدیره انتخاب شدند. تمام اعضا وابسته به بانک دولتی صنعت و معدن هستند.

پیش از این افزایش سرمایه 50 درصدی «وآتی» از محل سود انباشته روی سایت گدال قرار گرفت. با این افزایش سرمایه سرمایه شرکت از 450 میلیارد تومان به 625 میلیارد تومان می‌رسد.

ماجرای واگذاری لاستیک پارس

قرارداد فروش لاستیک پارس با خریدار امضا شد. به گفته مدیرعامل «وآتی» خریدار این شرکت، خود تولید کننده نخ تایر بوده و قصد دارد از این شرکت در راستای زنجیره تولید لاستیک بهره ببرد. خریدار 20 میلیارد تومان از 83 میلیارد تومان وجه معامله را پرداخت کرد. لاستیک پارس یکبار در سال 1382 به بخش خصوصی واگذار شد اما چندی بعد قرارداد واگذاری آن از سوی سازمان بازرسی کشور باطل شد.

خریداران آن زمان شرکت به محاکم قضایی شکایت کردند و حکم اولیه مبنی بر مالکیت بخش عمده ای از لاستیک پارس را گرفتند که این دعوای حقوقی قضایی هنوز به نتیجه نرسیده است. به خریداران جدید شرکت لاستیک پارس سه ماه فرصت داده شده است که این تعارض مالکیتی را حل کنند تا پس از آن معامله قطعیت یابد.

اینکار برای شرکت دو حسن دارد؛ اولا این مشکل حقوقی را که سالهاست پیش آمده بخش خصوصی سریع‌تر و راحت‌تر از پیش پای شرکت برمی دارد و ثانیا این شرکت به قیمت مناسب فروخته شده و سود خوبی شناسایی می‌شود. فناوری شرکت لاستیک پارس قدیمی و برای تولید لاستیک‌های بایاس است که تغییر آن به فناوری تولید لاستیک‌های رادیال 20 تا 30 میلیون یورو سرمایه‌گذاری می‌خواهد که در توان و تخصص ما نیست و بهتر است به اهلش سپرده شود.

ریسندگی و بافندگی فومنات

هیات رئیسه همچنین اعلام کرد: انجام اصلاحات و زیباسازی شرکت «ریسندگی و بافندگی فومنات» در حال انجام است و امیدواریم تا پیش از برگزاری مجمع سالانه شرکت آتیه دماوند، واگذاری آن به بخش خصوصی انجام شود.

سایان کارت

هیات رئیسه در این باره عنوان کرد: درباره فروش سهام سایان کارت چون یکی از چک‌های خریدار پاس نشده بود، تضامین مربوطه نقد شد و معامله به اتمام رسید.

پرداخت سود سهامداران

سود سهام سنوات قبل سهامداران پرداخت شد.

رای نهایی برگشت شرکت‌های ریسندگی

بر مبنای گزارش هیات مدیره رای نهایی برگشت شرکت‌های ریسندگی پوشش، حوله و بلوجین پوشش و مخمل پوشش به شرکت آتیه دماوند دریافت شد. این 3 شرکت در سال 1383 واگذار شده بود که چون خریدار به تعهدات خود عمل نکرده بود، بازپس گرفته شد.

در پی شکایت خریداران، نهایتا رای به نفع آتیه دماوند داده شد و این سه شرکت به آتیه دماوند برگشت. این شرکت‌ها دارای 85 هکتار زمین روبه‌روی فرودگاه رشت هستند که طرح تعیین آن به عنوان بندر خشک در حال تصویب بوده و مجموعه در حال مکاتبه با نوبخت؛ معاون رییس جمهور و نیز استاندار جدید گیلان در این مورد است.

آتیه‌سازان صنعت‎ومعدن

در یکی از برنامه‌های مجموعه این بود که 40 درصد سهام «آتیه سازان صنعت و معدن» با سود 273 درصدی واگذار شد.

مشکلات پارسیلون

شرکت پارسیلون در استان لرستان که سال‌های پیش واگذار شده بود، دچار مشکلاتی شد منتج به بروز برخی مسائل امنیتی در استان شده بود و با برگشت شرکت به آتیه دماوند، بدهی‌های 150 میلیارد تومانی آنهم در حال آوار شدن روی شرکت بود. هیات رئیسه در این باره می‌گوید: با اقدام‌های انجام شده، بانک‌های طلبکار از شرکت شامل ملی، سپه و صنعت و معدن سهامدار پارسیلون شدند.

پس از این هرکدام از بانک‌ها به همراه آتیه دماوند بخشی از مطالبات 19 ماهه کارگران را پرداخت کردند. از سوی دیگر رای تجدید نظر برگشت پارسیلون صادر شده و این سهامداران (واتی و سه بانک مزبور) در حال در دست گرفتن مدیریت شرکت هستند.

پارسیلون زمین بزرگی دارد که در حال مشاوره برای امکان سنجی راه اندازی تولید در 10 تا 20 هکتار آن است و از سوی دیگر برای باقیمانده زمین تغییر کاربری گرفته و ارزش افزوده ایجاد کرد. ارزش این شرکت حدود 240 میلیارد تومان است.

 نساجی بابکان

مدیرعامل به عنوان سایر موارد که در دستور جلسه مجمع بود، خواست چند موضوع را مطرح کند و مجوز از مجمع بگیرد. اول موضوع نساجی بابکان بود که شرکت آتیه دماوند (با تجمیع طلب بانک صنعت و معدن) از آن حدود 62  میلیارد تومان بدهکار است که 37.5 میلیارد تومان اصل بدهی است و 16.7 میلیارد تومان کارمزد و 7.8 میلیارد تومان خسارت تاخیر است.

پرونده حقوقی این مطالبات چند سال است که در جریان بوده و به نتیجه‌ای منجر نشد. اخیرا مالک نساجی بابکان اعلام آمادگی کرده اصل بدهی و بخشی از کارمزد را بپردازد (مجموعا 40 میلیارد تومان) که از مجمع درخوسات شود که با این موضوع موافقت کند.

برای بخشیدن خسارت تاخیر هیات مدیره صلاحیت دارد، اما برای بخشی از کارمزد مجمع باید تصمیم بگیرد. در این هنگام نماینده بورس گفت: بهتر بود این موضوع قبلا در آگهی مجمع به اطلاع سهامداران می‌رسید و پس از آن ناظر اول هم گفت از دید ما فقط مطرح کردن این موضوع در این مجمع کافی است و بهتر است در هنگام مجمع سالانه دوباره مطرح و تصویب شود.

موضوع دوم هم اجازه از مجمع برای هزینه 150 میلیون تومان برای کمک به زلزله زدگان استان کرمانشاه (برای خرید 30 کانکس یا هر کالای دیگر مورد نیاز) بود که مورد تصویب مجمع قرار گرفت.

شناسیی سود از بدهی نساجی بابکان

هیات رئیسه در خصوص اینکه در صورت دریافت بدهی نساجی بابکان آیا سودی شناسایی می‌شود؟ یا قبلا در صورت‌های مالی شناسایی شده و فقط وصول مطالبات انجام می‎گیرد؟ تاکید کردند: معمولا این موارد را در سرفصل‌های ترازنامه‌ای شناسایی می‌کنیم و نه به عنوان درآمد که مجبور شویم برای آن‌ها مالیات هم پرداخت کنیم در حالی که وصولشان قطعی نشده است.

مدیر مالی در این باره می‌گوید:‌ مطالبات نساجی بابکان آنقدر زیاد شده که تضامین گرفته شده هم کاملا جوابگو نیست. از سوی دیگر آنالیز هزینه منفعتی انجام شده است تا دو راه ممکن با هم مقایسه شوند؛ مجموعه به دنبال این است که راه اول اینکه دو سال بعد (در حالت معمول و شاید خوش بینانه) از طریق حقوقی بتوان کل مبلغ را دریافت کند و دیگری حالتی که با دریافت 40 میلیارد تومان در حال حاضر تسویه کند و آنرا در یک سرمایه‌گذاری بدون ریسک مانند سپرده‌گذاری بانک یا اوراق مشارکت صرف کند.

آنالیز مزبور نشان می‌دهد دریافت مبلغ مزبور در حال حاضر حدود 5.5 میلیارد تومان به نفع شرکت خواهد بود تا حالتی که مجموعه می‌خواهد پیگیری حقوقی انجام دهد، آنهم با وضعیت مربوط به پیگیری حقوقی در دادگاه‌ها.

پروژه فرآورده‌های ساختمانی

هیات رئیسه مجموعه «وآتی» در خصوص پروژه فرآورده‌های ساختمانی (فراسا) تصریح می‌کند:‌ با کلیت موضوع که شناسایی منطقه حدودا 500 هکتاری تحت تملک این شرکت به عنوان منطقه ویژه (اقتصادی خدمات و صنایع نوین ساختمانی) است، موافقت شد و این مجموعه در حال تهیه شرح خدمات منطقه ویژه و نیز طرح تهیه زیرساخت‌های آن است. بخش تولیدی آن (سیپورکس) نیز با کمک مسئولان استان راه‌اندازی شد و در حال تولید است.

کارخانه‌های مخابراتی ایران

هیات رئیسه در خصوص سهام کارخانه‌های مخابراتی ایران (لکما) می‌گوید: از قبل واگذاری این سهام در دستور کار مجموعه بود، اما فعلا باید منتظر ماند که سود سهام سنواتی به مبلغ 8 میلیارد تومان وصول شود که انجام گرفت. این مجموعه در حال حاضر قصد واگذاری به قیمت تابلو را ندارد و به دنبال این است که اگر کسی مشتری دارد، آن‌را معرفی کند.

سرمایه‌گذاری صنعت بیمه

هیات رئیسه در خصوص سهام سرمایه‌گذاری صنعت بیمه نیز تاکید می‌کند: 12 درصد از سهام بیمه با قیمت تمام شده کمتر از 150 تومان از دید مجموعه سهام ممتاز محسوب می‌شود زیرا هر کدام از سهامداران (چه بیمه ایران یا آقای ح) که بخواهند شرکت را تصاحب کنند، به این 12 درصد نیاز دارند. این بلوک را هم به قیمت بلوکی فروشنده‌ است.

طرح توسعه صنایع شیمیایی ایران

هیات رئیسه مجموعه در خصوص طرح توسعه صنایع شیمیایی ایران می‌گوید: زمان اجرای این طرح سه سال پیش بینی شده که تقریبا یکسال آن گذشته است و به خوبی پیش می‌رود.

حاشیه‌های مجمع

- مدیرعامل در هنگام ورود گرم و با خوشرویی با تک تک حضار در مجمع، احوالپرسی کرد.

- مدیرعامل ظاهرا قصد مطرح کردن موضوع دیگری به عنوان «سایر موارد» را داشت که با واکنشی که ناظر اول درباره موضوع نساجی بابکان نشان داد، از بیان آن منصرف شد.

- یکی از سهامداران جز با کمک به زلزله زدگان به شدت مخالفت کرد که نهایتا بقیه حضار موافقت کردند.

- نماینده بورس با تاخیر به جلسه رسید وگرنه چه بسا با گزارش مدیرعامل در این مجمع (فوق العاده) مخالفت می‌کرد!

- مجمع با حدود 15 دقیقه تاخیر شروع شد.

 

 

Submitted by admin on