علی دهاقین؛ مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش در خصوص برنامههای توسعه این شرکت در آستانه عرضه اولیه میگوید: پروژه آهن اسفنجی در سال 90 و 91 و فاز یک فولاد سازی در بهمن 94 راه اندازی شد.
فاز دو 1.2 میلیون تنی در حال راه اندازی است که ظرفیت فولادسازی شرکت را به 2.4 میلیون تن میرساند و با 39 درصد پیشرفت فیزیکی در شهریور 98 به بهرهبرداری خواهد رسید. شرکت با انتخاب پیمانکار EPCF طرح گندلهسازی، درصدد است پروژه 5 میلیون تنی گندلهسازی را در ابتدای سال 99 به بهره برداری برساند.
صادرات کاوه
دهاقین در مورد صادرات «کاوه» هم میگوید: با پشتیبانی دولت از صادرات، «کاوه» قرار است حدود 600 هزار تن از شمش بیلت فولادی را صادر کند. مقاصد صادراتی شرکت اول به کشورهای حوزه خلیج فارس شامل عمان و امارات و سپس به کشورهای جنوب شرق آسیا از جمله تایلند، مالزی، اندونزی و تایوان است.البته حجم زیادی از صادرات معادل 40 درصد به تایلند صورت میگیرد.
به گفته وی علاوه بر تثبیت فعالیت شرکت در 10 الی 11 کشور،امکان افزایش واحد توسعه بازار به فیلیپین و نیاز این کشور به 7 میلیون تن فولاد نیز در برنامه است که اقدامهای اولیه ان انجام شد.
مقامهای مسئول این شرکت از برآورد صادرات سال جاری به 400 میلیون دلار خبر میدهند که 153 میلیون دلار معادل 38 درصد آن محقق شد.
بدهی و تسهیلات ارزی
هادی طاهری؛ نایب رییس هیات مدیره این شرکت با بیان اینکه «کاوه» هیچ گونه بدهی ارزی ندارد، تصریح کرد: میزان تسهیلات ارزی که برای راه اندازی فاز 2 فولاد سازی اخذ شده،128 میلیون یورو از حساب توسعه ملی با نرخ بهره 6 درصد است که حدود 83 میلیون یورو ماشین آلات وارد و در حال نصب است و کل پیش پرداخت از محل صادرات تامین شد.
مزیتهای کاوه
این شرکت با توجه به نوع طراحی و دستگاههای تولید نسبت به سایر شرکتهای فولادی دارای مزیت بهرهوری است به طوری که در سال دوم تولید به 80 درصد ظرفیت رسیده است.
فولاد کاوه جنوب کیش در حال حاضر با ظرفیت 1850 هزار تن آهن اسفنجی و 1.2 میلیون تن بیلت فولادی در فاز یک مشغول به فعالیت و در سال 96 ، تولید 1.7 میلیون تن فولاد اسفنجی و 900 هزار تن بیلت را در دستور کار قرار داده است.
گزارش مفصل «دنیای بورس» را اینجا بخوانید.