دستور کار خصوصیسازی
محمد قامت؛ مدیر کل دفتر بازاریابی و واگذاری بنگاهها در سازمان خصوصیسازی در نامهای به کارگزاری بانک شهر تقاضای ارایه درخواست به بورس تهران برای عرضه بلوک 68.97 درصدی سهام شرکت حملونقل بین المللی خلیج فارس را کرد.
در این نامه آمده است: سازمان خصوصی سازی در نظر دارد تعداد 240 میلیون و 705 هزار و 172 سهم معادل 68.97 درصد سهام حملونقل بینالمللی خلیج فارس را به وکالت از شرکت احیا گستر هرمز از طریق بورس با شرایط پرداخت وجه معامله به صورت 20 درصد نقد در مهلت 9 روز کاری و مابقی به صورت اقساط مساوی 6 ماهه در 4 سال به قیمت پایه هر سهم 470.1 تومان عرضه کند.
معامله اردیبهشتماه
29 اردیبهشت ماه سال 95 سازمان خصوصی سازی در حالی تعداد303 میلیون و 920 هزار سهم معادل 87.08 درصد از سهام شرکت حملونقل بین المللی خلیج فارس به ارزش 109.4 میلیارد تومان را به وکالت از شرکت بازرگانی دولتی ایران روانه میز فروش بورس تهران کرد که این بلوک کنترلی به قیمت رقابت شده هر سهم 360.2 تومان معامله و روز بعد نیز پس از احراز شرایط قطعی شد.
این بلوک کنترلی برای شرکت احیا گستر هرمز خریداری شد که بخشی از ثمن معامله بابت تسویه بدهی دولت با این شرکت بود.
درخواست مجدد
اما اکنون پس از گذشت کمتر از یکسال و نیم از این واگذاری سازمان خصوصی سازی با دست کشیدن از 18.11 درصد از سهام واگذار شده به احیا گستر هرمز، درخواست عرضه مجدد 68.97 درصد از سهام «حفارس» به بورس تهران را داد.
برای نخستین بار 5.77 درصد از کل سهام حملونقل بین المللی خلیج فارس نزدیک به 5 سال قبل به قیمت هر سهم 121.9 تومان در بورس تهران عرضه و کشف قیمت شد .
در عین حال سازمان خصوصیسازی بلوک کنترلی 87 درصدی «حفارس» را بطور یکجا در اول مردادماه 92 و به قیمت پایه هر سهم 195.9 روی میز فروش گذاشت که از قیمت بازاری سهم در تابلوی معاملات حدود 44 درصد بیشتر بود.
ماجرای سال 94
مجدد این بلوک کنترلی در 28 شهریور ماه 94 برای دومین بار برای عرضه آماده بود که گفته میشد یک شرکت حقوقی غیربورسی فعال در صنعت حملونقل جهت تکمیل زنجیره خدمات خود با ارایه مدارک لازم و واریز مبلغ 3 درصد ارزش سهام به صورت ضمانت نامه بانکی به کارگزار برای خرید این دارایی اعلام آمادگی کرد اما در روز عرضه بدون دلیل مشخصی از خرید این بلوک انصراف داد.
همزمان با آگهی واگذاری بلوک کنترلی «حفارس» در دوره زمانی مذکور از قصد خود برای افزایش سرمایه حدود 800 درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها با توجه به مبلغ حدود 267.4 میلیارد تومان مازاد تجدید ارزیابی داراییها خبر داد که البته تا به امروز عملیاتی نشده است.
حملونقل بینالمللی خلیج فارس داراییهای ثابت و ملکهای ارزندهای در برخی شهرها از جمله اسلام شهر (استان تهران) دارد.