در مجمع شرکت صنعتی جام دارو چه گذشت؟

تله نقدینگی دارویی‌ها برای «فجام»

صنعتی جام دارو که تامین‌کننده قطعات و لوازم شرکت‌های دارویی است. در مجمع عمومی سالانه خود 60 تومان سود به ازای هر سهم پرداخت کرد. گرچه شرکت سالی بسیار مناسب از نقطه نظر فروش را سپری کرد اما مدیر عامل این مجموعه دارویی تاکید می‌کند: با توجه به آنکه عمده مشتری «فجام» شرکت‌های دارویی هستند و آن‌ها با معضل شدید نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کنند، مطالبه جام‌دارو نیز در سال گذشته به میزان سرمایه افزایش یافته است.

مجمع صنعتی جام دارو با شرکت بیش از 80 درصدی سهامداران تشکیل شد. گزارش هیات مدیره جام دارو توسط مجید حاجی ابراهیم زرگر؛ مدیر عامل این شرکت ارائه شد.

عملکرد سال 95

صنعتی جام دارو به دلیل آثار تحریمی با وجود تعدیل‌های انجام شده اما همچنان برای تامین قطعات و لوازم با مشکلاتی مواجه است. به لحاظ قدمت ماشین‌­آلات و محدودیت دامنه فعالیت شرکت و افزایش رقبا، مدیر عامل «فجام» از تصمیم­‌گیری­‌های جدید در عرصه افزایش تنوع فعالیت­‌های شرکت خبر داد. این شرکت همچنین در نظر دارد تامین منابع و پذیرش سرمایه­‌های جدید را برای توسعه کسب وکار صورت دهد.

ساخت «تیوب­‌های آلومینیومی» با سهم 85 درصدی از کل فروش سال 95 و به میزان بیش از 101 میلیون عدد، بیشترین سهم را در تولید فعالیت صنعتی جام دارو دارد؛ شرکت‌­های دارویی خریدار عمده و بعضا شرکت‌­های بهداشتی و غذایی از خریداران تیوب‌­های آلومینیومی محسوب می­‌شوند. دومین محصول پرفروش این بنگاه دارویی- صنعتی «تیوب لمینیت» با 7.5درصد از سهم فروش «فجام» است. در این خصوص حدود 9.5 میلیون تیوب لمینیت فروش رفته که در تولید خمیردندان و شکلات کاربرد دارد. همچنین بیش از 15 میلیون قاشق و نزدیک 10 میلیون اپلیکاتور تولید شده است. مدیر عامل جام­‌دارو با ارائه آمار مزبور اعلام کرد: بالاترین آمار فروش شرکت در بیش از نیم قرن سابقه فعالیت در سال 95 اتفاق افتاد.

نیازهای اساسی 

به دلیل قدمتی که صنعتی جام دارو دارد و از لحاظ تنوع ماشین‎­آلات و تجهزات، نیاز به تعمیر و نگهداری مستمر و همچنین بهینه کردن فرآیند تولید مورد نیاز است. براساس اظهارات مدیر عامل، در سال گذشته تلاش‌های گسترده‌­ای در جهت اعمال کنترل بیشتر بر میزان مصرف مواد، عملکرد بهتر، تعمیر و سرویس بهتر ماشین‌­آلات و کاهش ضایعات در شرکت انجام شده است. همچنین اقدام‌هایی از جمله خریداری دیزل ژنراتور برای جبران هزینه‌های خسارت­‌ها و توقف­‌ها در شرایط قطعی برق صورت گرفته است. خریداری ماشین تزریق جدید و بازسازی بخش تولید اپلیکاتور و طرح توسعه نیز برای آن انجام شد.

دستور کار شرکت

با توجه به تلاش شرکت برای پیش‌رو بودن در بخش تولید تیوب آلومینیوم و تیوب لمینیت، گرفتن ایزو 2015، کسب تاییدیه GMP (شرایط خوب تولید) از وزارت بهداشت و نظام کنترل مستمر فرآیند در دستور کار این شرکت قرار دارد. در این زمینه اقدام‌های نرم‌­افزاری GMP وزارت بهداشت انجام شده و کارهای سخت­‌افزاری در دست اقدام است. پیشنهاد شده تیوب­‌های چندلایه پلاستیکی را برای ارائه به صنایع آرایشی بهداشتی تولید کنند. تولید رنگ مو و محصول‌های جانبی می‌­تواند برای جام‌­دارو درآمدی جانبی باشد، هرچند که در مقطع فعلی شاید نتواند سهم زیادی را در سودآوری شرکت به خود اختصاص دهد.

کاهش سود با تغییر روش استهلاک

سال گذشته، به دلیل تغییر روش محاسبه استهلاک به روش جدید، این امر نزدیک 600 میلیون تومان تاثیر کاهنده بر سودآوری شرکت داشت. با توجه به آنکه شرکت 80 میلیون سهم دارد، این رقم معادل 7.5 تومان کاهش سود به ازای هر سهم را نشان می‌دهد.

رقابت سنگین در بازار تیوب‌ها

در سال­‌های اخیر، واحدهای تولیدکننده تیوب­‌های آلومینیوم و لمینیت اضافه شدند و اقدام به افزایش ظرفیت کردند. در این زمینه زرگر ظرفیت بالقوه تولید تیوب آلومینیومی را بیش از 600 میلیون عدد اعلام کرد. در حال حاضر حدود 500 میلیون عدد تولید می­‌شود و طبق برآورد این شرکت تقاضا اندکی بالاتر از 400 میلیون عدد است. اما با توجه به اینکه تقاضاکننده اصلی دارویی‌­ها هستند تمدید گواهینامه GMP برای کنترل و بهبود مستمر فرآیند تولید برای حفظ سهم بازار ضروری است. علاوه بر اینکه این مجموعه باید از لحاظ قیمتی هم توان رقابتی پیدا کند.

مصونیت از ارز تک‌نرخی

تکیه بر تامین قطعات و تجهیزات از داخل کشور است. حدود 75 تا 80 درصد از مواد اولیه شرکت از تامین­‌کنندگان داخلی تامین می‌­شود. اما شرکت از ارز آزاد برای خریدهای خارجی استفاده می­کند، بنابراین تک‌­نرخی شدن ارز تاثیر قابل توجهی بر سودآوری شرکت نخواهد داشت.

نقدینگی دارویی‌ها گریبان‌گیر «فجام»

با توجه به فروش محصول‌ها در بخش دارویی و کمبود نقدینگی در صنعت دارو و وضعیت نامناسب برای دریافت مطالبات، مطالبات شرکت در سال گذشته با رشد 25 درصدی نسبت به سال گذشته، به مبلغ 8 میلیارد تومان نزدیک شده که متناسب با سرمایه 8 میلیارد تومانی شرکت، مبلغ قابل توجهی است.

مشکل با تامین اجتماعی در بند حسابرس

طبق بند (4) گزارش حسابرس، سازمان تامین اجتماعی مبلغ 520 میلیون تومان حق بیمه از جام دارو مطالبه کرده که از سوی شرکت ذخیره‌­ای برای این حق بیمه در حساب­‌ها منظور نشده است. مدیر عامل در این خصوص می‌گوید‌: سازمان تامین اجتماعی بر اساس روالی که دارد حسابرسی و رسیدگی به دفاتر را انجام داد. در این باره یک سری پرداخت­‌هایی که به زعم خود مشمول حق بیمه می­‌شده، مشخص و دفاعیه نوشته شد و در جلسه بعدی رای اولیه دایر بر پذیرش دفاعیه شرکت صورت گرفت و مبلغ مزبور به حدود 20 میلیون تومان تنزل پیدا کرد. البته سازمان تامین اجتماعی مجددا رای بعدی را ابلاغ نکرد و با اعتراض مجدد شرکت، موضوع به کمیسیون حل اختلاف ارجاع یافت که همچنان ادامه دارد. شرکت انتظار دارد حداقل 70 درصد این مبلغ؛ معادل 364 میلیون تومان توسط سازمان تامین اجتماعی پذیرفته و حق بیمه مطالبه شده از جام دارو به 156 میلیون تومان برسد. مواردی همانند خرید کارتن یا مواردی که طبق قرارداد خریداری شده به اضافه برخی پرداخت‌های دیگر جزو موارد بیمه عنوان شده و به همین دلیل ذخیره‌­ای برای این مورد در نظر گرفته نشده است. شرکت حتی از آمادگی خود برای ارجاع پرونده به دیوان عدالت در صورت عدم حل اختلاف دو طرف خبر داد.

نیاز به افزایش سرمایه

سرمایه شرکت در حال حاضر بیش از 8 میلیارد تومان است که بنا بر الزام‌های سازمان بورس و اوراق بهادار نیاز به افزایش سرمایه تا 20 میلیارد تومان وجود دارد. مجمع عادی سالانه جام دارو با تقسیم سود 60 تومانی به ازای هر سهم به پایان رسید که معادل حدود 63 درصد از کل سود 955 ریالی شرکت است.

Submitted by admin on