به گزارش «دنیای بورس»، دنیای اقتصاد نوشت: معاملهگران بورس تهران روز سهشنبه در نیمساعت ابتدایی شروع معاملات شاهد افت ۲۰ هزار و ۳۰۰ واحدی نماگر اصلی بازار سهام بودند بهطوری که شاخصکل تا سطح یکمیلیون و ۱۲۹ هزار واحدی نیز عقبنشینی کرد اما در ادامه بدون مخابره هیچگونه اخبار مثبتی به بازار، جریان معاملاتی تغییر کرد بهگونهای که دماسنج اصلی علاوه بر جبران ریزش، توانست ۰۳/ ۰درصد نیز افزایش پیدا کند.
در سومین روز کاری هفته جاری مدتی پس از اتمام معاملات در خروجی رسانهها خبری مبنی بر استعفای ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گرفت.
حسن قالیبافاصل که روز گذشته به جلسهای با ریاست رئیس مجلس شورای اسلامی فراخوانده شد، پس از خروج از بهارستان به یکباره تصمیم به کنارهگیری از سمت خود گرفت.
هرچند تا لحظه تنظیم این گزارش فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد دستوری درخصوص تایید یا عدمموافقت با این موضوع صادر نکرده است اما استعفای مجدد قالیباف به دلایلی همچون عدمحمایت دولت از سرمایهگذاران و صنایع بورسی مطرح میشود.
به هر روی برگزاری نشست اضطراری در مجلس با محوریت بازار سرمایه هرچند در ابتدا تکاپوی بهارستاننشینان را در راستای حمایت از بازار سهام نشان میدهد اما نباید فراموش کرد که تصمیمات خلقالساعه این نهاد و بعضا سیاست سکوت درخصوص دخالت و دستدرازی دولتمردان در روند قیمتگذاری صنایع نیز از جمله عواملی هستند که منجر به ضرر و زیان سرمایهگذاران در بازار سرمایه کشور شده است.
در جریان معاملات دیروز بهرغم اینکه دلار همانند چند وقت اخیر بین کانالهای ۲۱ و ۲۲ هزار تومانی نوسان کرد اما شاهد بازگشت بزرگان بازار به مدار صعودی بودیم.
هرچند روز سهشنبه حقیقیهای بازار همچنان به حضور در صففروش تمایل داشتند و بعضا سهام ارزنده خود را در قیمتهایی پایین عرضه کردند اما در نقطه مقابل حقوقیها غالبا با جمعآوری سهام شرکتهای بزرگ مانع از تداوم ریزش چند وقت اخیر شاخصکل شدند.
بدین ترتیب در داد و ستدهای آخرین روز کاری دیماه شاهد تغییر مالکیت از سرمایهگذاران حقیقی به حقوقی بودیم بهطوری که خالص خرید حقوقیهای بازار بهرقم ۶۳۰ میلیارد تومان رسید. عمده خرید حقوقیهای بازار نیز به گروههای نظیر خودرو و ساخت قطعات، فلزات اساسی، مواد دارویی، محصولات شیمیایی، انبوهسازی و... ختم شد.
حقیقیها نیز به خرید فرآوردههای نفتی، چند رشتهای صنعتی و سیمان روی آوردند. در این میان ارزش معاملات خرد بورس تهران نیز در داد و ستدهای دیروز به رقم ۹ هزارو ۸۱۳ میلیارد تومان رسید.
هرچند آمار و ارقام از بازگشت شاخصها به مدار مثبت حکایت دارد اما تداوم این روند طی روزهای آتی برای فعالان بازار سرمایه همچنان در ابهام است چراکه تجربه نشان داده است در شرایط نزولی بازار، سرمایهگذاران گاهی شاهد چنین اتفاقاتی هستند بهطوری که در برخی از روزهای معاملاتی هیجان خرید منجر به واکنش مثبت شاخصهای سهامی میشود و در ادامه روزهای معاملاتی همزمان با فروکشکردن جو روانی، بازار در مسیر کاهشی خود قرار میگیرد.
آخرین بررسیها از بازارهای جهانی نشان میدهد که بهطور کلی کامودیتیها در سالجاری میلادی عمدتا با افزایش قیمت همراه خواهند شد، در همین راستا با توجه به وزن بالای کالاهای اساسی در بورس ایران، در صورت عدمدخالت دولت و مجلس در فرآیند قیمتگذاری و دخالت در مکانیزم بازار، سرمایهگذاران میتوانند با دید بلندمدت عایدی مناسبی را از بازار سهام کسب کنند.