پیش‌بینی بانک سوئیسی درباره قیمت نفت برنت

14:43 - 1400/01/17
پیش‌بینی بانک سوئیسی درباره صعود نفت برنت چه بود.
پیش‌بینی بانک سوئیسی درباره قیمت نفت برنت

به گزارش «دنیای بورس»، ایسنا نوشت: بانک سرمایه‌گذاری سوئیسی یو‌بی‌اس در پی اقدام غیرمنتظره عربستان سعودی برای کاهش بیشتر تولید به‌صورت داوطلبانه و انتظار بهبود چشمگیر تقاضا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱، پیش‌بینی کرد قیمت هر بشکه نفت برنت تا اواسط امسال به ۶۰ دلار صعود خواهد کرد.

عربستان سعودی که بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان است، پس از دیدار هفته جاری وزیران نفت اوپک پلاس اعلام کرد تولیدش در ماه های فوریه و مارس را یک میلیون بشکه در روز علاوه بر محدودیت عرضه فعلی کاهش خواهد داد.

تحلیلگران بانک یو بی اس در یادداشتی نوشتند: با این اقدام عربستان سعودی افزایش تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای اوپک پلاس در ژانویه به طور کامل معکوس می‌شود بازارهای نفت در نیمه اول سال محدودیت عرضه بیشتری پیدا می‌کنند.

اقدام این کشور نشان دهنده تمایل برای دفاع از قیمت‌ها و حمایت از بازار نفت در بحبوحه نگرانی‌های بازار نسبت به چشم‌انداز تقاضا به دلیل تمدید محدودیت‌های رفت‌و‌آمد در اروپاست. اما اگر تقاضا به میزان کمتری کاهش پیدا کند، اقدام سعودی‌ها به تسریع روند کاهش ذخایر نفت کمک خواهد کرد.

بانک یو بی اس پیش‌بینی کرد قیمت هر بشکه نفت برنت در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ حدود ۶۳ دلار خواهد بود و نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا ۳دلار کمتر از برنت معامله شود.

بررسی تکنیکال نفت برنت

  • سمانه عاملی | تحلیلگر بازار

روند کلی حرکت نفت برنت صعودی برآورد می‌شود. در هفته گذشته دوباره افزایش قیمت نفت شتاب گرفت و طلای سیاه از محدوده ۵۱ دلار به سطوح ۵۵ دلار نزدیک شد.

اگرچه روند میان‌مدت صعودی نفت شکسته شده بود ولی بعد از یک سری نوسانات در بالای ۵۰ دلار دوباره شاهد تشکیل روند صعودی در کوتاه‌مدت هستیم. روند بلند مدت نفت نیز صعودی است؛ بنابراین انتظار داریم در هفته‌های آینده نفت با هدف ۷۲ دلار به سطح ۶۰ دلار نزدیک شود.

البته هنوز منطقه ۵۵ دلار به‌عنوان مقاومت ممکن است حرکت صعودی را با مشکلاتی روبه‌رو کند. سطوح ۶۰ دلار و ۶۷ دلار هم، مناطق مقاومتی بسیار قدرتمندی هستند که در آنها عرضه‌ها زیاد خواهد شد.

اگر چه احتمال افزایش قیمت‌ها بیش از کاهش قیمت‌ها است، ولی با توجه به قدرتمند بودن سطوح مقاومتی پیش‌روی نفت و همچنین حضور در نزدیکی منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز متوالی افزایش قیمت‌ها در آن قرار می‌گیریم، ممکن است قیمت نتواند از سطوح فعلی بالاتر برود و احتمال دارد دوباره وارد کانال قیمتی که از ۱۳۰ روز کاری قبل در آن قرار داشت باز گردد و حتی تا سطح ۴۳ دلار و ۶۰ سنت نیز کاهش یابد که البته محدوده‌های ۵۰ دلار و ۴۶ دلار و ۵۰ سنت، به‌عنوان سطوح بسیار قدرتمند حمایتی، ممکن است مانع کاهش قیمت‌ها تا این سطح شوند.

بررسی محدوده‌های قیمتی با اهمیت

در صورت افزایش قیمت‌ها، اولین منطقه‌ای که می‌تواند مانع از افزایش بیشتر قیمت‌ها شود، محدوده  ۵۵ دلار است. شکسته شدن این محدوده به سمت بالا نشانه صعودی است و امیدها را برای ادامه رشد قیمت‌ها افزایش می‌دهد.

در صورت افزایش بیشتر قیمت‌ها، مهم‌ترین منطقه‌ای که می‌تواند مانع از ادامه حرکت صعودی شود، محدوده ۶۰ دلار است. شکسته شدن این محدوده به سمت بالا، احتمالا به‌صورت هیجانی و مقطعی خواهد بود.

در صورت کاهش قیمت‌ها محدوده خط روند صعودی کوتاه‌مدت می‌تواند نقش حمایتی مناسبی داشته باشد. شکسته شدن این منطقه به سمت پایین نشانه نزولی نیست ولی می‌تواند یکی از نشانه‌های آغاز اصلاح قیمتی باشد.

خط روند صعودی شکسته میان‌مدت در آینده و در صورت افزایش‌های هیجانی قیمت نفت، می‌تواند نقش مقاومتی داشته باشد ولی در حال حاضر تاثیر چندانی بر حرکت افزایشی ندارد. محدوده خط روند صعودی بلند مدت می‌تواند به‌عنوان حمایتی قدرتمند نقش بازی کند.

شکسته شدن این خط به سمت پایین نشانه نزولی است و این موضوع می‌توان آغاز یک ریزش قیمتی تا محدوده ۳۶ دلار باشد.

در صورت کاهش قیمت‌ها ، اولین منطقه‌ای که می‌تواند مانع از کاهش بیشتر قیمت‌ها شود، محدوده ۵۰ دلار است. شکسته شدن این محدوده حمایتی به سمت پایین خصوصا با حجم زیاد نشانه نزولی است و ترس از احتمال تشکیل روند نزولی را برای سرمایه‌گذاران افزایش می‌دهد. این محدوده برای تحلیلگران محافظه‌کار از اهمیت خاصی برخوردار است.

قیمت، برای عبور از این محدوده حمایتی به سمت پایین با مشکلات فراوانی مواجه خواهد شد. در صورت کاهش بیشتر قیمت‌ها مهم‌ترین منطقه‌ای که می‌تواند مانع از نزول بیشتر قیمت‌ها شود، محدوده ۴۶ دلار و ۵۰ سنت است.

شکسته شدن این محدوده به سمت پایین خصوصا با حجم زیاد نشانه نزولی خواهد بود و احتمال ادامه کاهش قیمت‌ها را زیاد می‌کند. این محدوده حمایتی برای تحلیلگران محافظه‌کار از اهمیت خاصی برخوردار است.