تحلیل تکنیکال | پیش بینی قیمت 30 شرکت بزرگ بورسی

14:13 - 1400/01/17
شاخص ۳۰ شرکت بزرگ بورس اوراق بهادار بررسی شد.

قوت سناریوی کاهشی

  • شکور علیشاهی | تحلیلگر بازار سرمایه

شاخص ۳۰ شرکت بزرگ بورس اوراق بهادار طی ۱۵ روز کاری گذشته با حدود ۱۳ درصد کاهش از محدوده ۸۱ هزار واحد به سطح ۷۰ هزار و ۵۰۰ واحد رسید.

در حال حاضر این شاخص در محدوده خط روند صعودی بلند‌مدت قرار دارد و با توجه به فشار عرضه در نمادهای بزرگ بازار پیش‌بینی می‌شود این ناحیه به سمت پایین بشکند و شاخص ۳۰ شرکت بزرگ مسیر خود را در قالب سناریوی کاهشی ادامه دهد.

این سناریو در سه پرده ریزش شاخص ۳۰ شرکت را توصیف می‌کند. در پرده اول از سناریوی کاهشی که محتمل‌ترین اتفاقی است که می‌تواند رخ دهد، شاخص بعد از عبور از خط روند صعودی بلند‌مدت و شکستن سطح حمایتی ۶۴ هزار واحد به هدف ۵۸ هزار واحد می‌رسد.

در کف قبلی شاخص ۳۰ شرکت که همان هدف مرحله اول ریزش قیمت‌ها است، ممکن است تقاضا برای خرید سهام شرکت‌های فعال در این شاخص افزایش یابد. بنابراین به احتمال زیاد شاخص در مسیر پرده اول از سناریوی افزایشی حرکت خواهد کرد.

اما در صورتی که فشار تقاضا بر تقاضای ایجاد شده غلبه کند، فاز دوم ریزش قیمت‌ها آغاز می‌شود. در این مرحله هدف قیمتی شاخص منطقه ۳۹ هزار واحد است و دو ناحیه تقریبا قدرتمند و مهم حمایتی ۵۱ هزار واحد و ۴۵ هزار و۷۰۰ واحد می‌توانند مانع رسیدن شاخص به هدف قیمتی این پرده از سناریوی کاهشی شوند. پرده سوم از سناریوی کاهشی به محدوده‌های کمتر از ۳۹ هزار واحد می‌پردازد که در جای خود در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضه‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمت‌ها باشند.

از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی در روند صعودی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران به جمع‌آوری سود ناشی از افزایش قیمت‌ها می‌پردازند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر عرضه‌کنندگان زیاد، ممکن است تقاضا‌کننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمت‌ها باشد.

البته تمامی محدوده‌های مقاومتی و اهداف قیمتی، در صورت شکسته شدن به سمت بالا با حجم زیاد می‌توانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.

هنوز شکسته شدن خط روند صعودی بلند‌مدت به سمت پایین تایید نشده است، بنابراین ممکن است در محدوده‌های فعلی تقاضا برای سهم‌های بزرگ افزایش یابد و اولین پرده از سناریوی افزایشی با هدف ۹۰ هزار واحد آغاز شود. ضمنا این مرحله از سناریوی افزایشی می‌تواند بعد از برخورد به حمایت ۶۴ هزار واحد یا حتی سطح ۵۸ هزار واحد نیز آغاز شود.

در این پرده دو محدوده ۷۸ هزار و ۵۰۰ واحد و ۸۳ هزار واحد به‌عنوان مقاومت نقش بازی خواهند کرد و توانایی جلوگیری از افزایش قیمت را دارند. عبور از محدوده‌های مقاومتی ذکر شده در پرده اول و همچنین شکستن هدف قیمتی ۹۰ هزار واحد بسیار سخت به نظر می‌رسد، بنابراین احتمال ورود شاخص به پرده دوم از سناریوی افزایشی کم است.

در این مرحله این شاخص با عبور از محدوده‌های مقاومتی ۹۵‌هزار واحد و ۱۰۰ هزار واحد به دنبال فتح قله قبلی یعنی سطح ۱۰۵ هزار واحد است. رسیدن به سقف قبلی بسیار دشوار است، بنابراین اتفاق افتادن دو پرده بعدی از سناریوی افزایشی فعلا بعید به نظر می‌رسد.

مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا تقاضا‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند نزولی و کاهش قیمت‌ها باشند.

از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند نزولی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران بلند‌مدت بازار در سهم حضور دارند و اکثر سفته‌بازان در این نقطه از سهم خارج شده‌اند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر احتمال تقاضای زیاد، ممکن است عرضه‌کننده سهام نیز از فروش اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع فروش که بعد از چند روز تقریبا متوالی کاهش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم.

همین موضوع ممکن است نقطه پایان کاهش قیمت‌ها باشد. البته تمامی این محدوده‌ها در صورت شکسته شدن به سمت پایین با حجم زیاد می‌توانند به سطوح مقاومتی تبدیل شوند.

تحلیل تکنیکال | پیش بینی قیمت 30 شرکت بزرگ بورسی3
تحلیل تکنیکال | حمایتها و مقاومت ها

پایان اصلاح شرکت‌های بزرگ

  • هادی ملکی | تحلیلگر بازار سرمایه

در مقایسه شاخص ۳۰ شرکت بزرگ و شاخص کل،شاهد تشابه بسیار بالای این دو شاخص هستیم. دلیل آن هم، سهم بالای تاثیر‌گذاری شرکت‌های بزرگ‌تر در شاخص کل است. اما به دلیل دستکاری‌های بیشتری که در شاخص کل انجام می‌شود، شاخص ۳۰ شرکت بزرگ از نظر نموداری بسیار گویا تر و تحلیل پذیر از شاخص کل است.

حال با بررسی این شاخص متوجه می‌شویم که بازار در حال ساختن یک مثلث خنثی است، که به زیبایی تمام قوانین و پسا الگویی‌ها و همپوشانی‌ها در آن رعایت شده است. در حال حاضر ۴ شاخه از ۵ شاخه مثلث خنثی ساخته شده، و اکنون در حال ساختن موج E از این مثلث هستیم؛ که احتمالا چیزی حدود یک هفته تا تکمیل کامل و نمود آن در قالب یک الگوی معتبر زمان لازم است.

کف این موج می‌تواند محدوده احتمالی ۶۸ هزار واحد و اولین هدف پیش رو محدوده ۸۹ هزار واحد خواهد بود. در تحلیل گذشته اشاره بر این داشتیم که بازار به سمت سهم‌های کوچک و متوسط سوق پیدا خواهد کرد، و سهم‌های بزرگ‌تر به‌صورت اصلاحی نوسانی عمل خواهند کرد.

حال به نظر می‌رسد با رسیدن به زمان گزارش‌های ۹ ماهه و انتظار گزارش‌های فوق‌العاده از شرکت‌های بزرگ و تاثیر‌گذار، اصلاح این قبیل سهم‌ها نیز به پایان خود نزدیک و شاهد رشد تقاضا خواهیم بود. با گذر از محدوده ۸۹۰۰۰،انتظار شکست سقف قبلی شاخص را نیز در ادامه خواهیم داشت.

فارس: به‌عنوان یکی از لیدرهای گروه پتروشیمی در حال تکمیل موج G از یک دیامتریک بی نقصی است که منفی‌های سهم تا محدوده هزار و ۱۳۰ تومان، محدوده مناسبی برای بررسی، با هدف اولیه هزار و ۷۵۰ تا هزار و ۸۵۰ تومان است.

خساپا: در تحلیل ۲ هفته قبل اشاره شد که به‌عنوان یکی از لیدرهای گروه خودرویی نیاز به یک اصلاح قیمتی تا محدوده ۲۲۰ تا ۲۳۰ تومان دارد و اصلاح زمانی دو هفته‌ای خواهد داشت. حال با رسیدن به محدوده مورد نظر انتظار می‌رود  در هفته پیش رو، اصلاح سهم به پایان رسد، با حد ضرر زیر ۱۹۰تومان و با هدف اولیه ۳۰۰-۳۱۰ تومان این سهم نیز می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.

وپارس: این سهم نیز به ‌عنوان یکی از سهم‌های پر پتانسیل گروه بانکی، دارای یکی از بهترین و گویا ترین نمودار‌ها است. محدوده ۳۴۰ تا ۳۸۰ تومان محدوده قیمتی مناسب برای بررسی با هدف اولیه ۶۰۰ تومان است.

تحلیل تکنیکال | پیش بینی قیمت 30 شرکت بزرگ بورسی5
تحلیل تکنیکال | حمایت ها و مقاومت ها