به گزارش «دنیای بورس» به نقل از صدرتامین، بزرگترین شرکت زغالسنگ ایران سوم دیماه سال ۱۳۹۹ بهعنوان دویست و بیست و نهمین نماد معاملاتی و شصت و پنجمین شرکت در بازار اول در فهرست نرخهای فرا بورس ایران با نماد «کزغال» درج شد.
غلامرضا سلیمانی، مدیرعامل تاصیکو با اعلام حضور زغالسنگ پروده طبس با نماد «کزغال» در فرا بورس ایران گفت: شرکت زغالسنگ پروده طبس بر اساس سیاستهای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی و برنامههای راهبردی صدر تامین در مورخ ۲۹ اردیبهشت سال جاری مقدمات حضور در فرا بورس ایران را کلید زد و فعالان بازار سرمایه از این پس میتوانند نماد کزغال را در گروه استخراج زغالسنگ و زیرگروه استخراج و انبار زغالسنگ در فرا بورس مشاهده کنند.
سلیمانی بیان کرد: این شرکت بهعنوان بزرگترین شرکت زغالسنگ ایران در منطقه طبس مشغول به فعالیت است. شرکت زغالسنگ پروده طبس با ۶۹درصد رشد سود خالص در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل به سود بیش از ۲۹۵ میلیارد تومان دست یافته که این ارقام بیانگر اهمیت و جایگاه پروده طبس در کشور است.
سلیمانی اظهار کرد: آنچه در خصوص نماد «کزغال» باید بدانیم این است که پس از انجام مطالعات امکانپذیری استخراج مکانیزه ناحیه پروده و اجرای عملیات فاز یک تجهیز معدن زغالسنگ پروده توسط کنسرسیوم ایریتک-ایراسکو، در نهایت این فاز با ظرفیت تولید سالانه ۵/ ۱ میلیون تن زغالسنگ خام و ۷۵۰ هزار تن کنسانتره، به روش جبهه کار طولانی در پروده یک از سال ۱۳۸۶ توسط شرکت زغالسنگ پروده طبس مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
همزمان با اجرای طرح مذکور، بزرگترین کارخانه زغالشویی ایران نیز در جوار معدن با ظرفیت ۳۰۰ تن بر ساعت احداث و همگام با آغاز استخراج زیرزمین، فرآوری زغالسنگ خام با دو روش واسطه سنگین و فلوتاسیون ستونی در این کارخانه عملیاتی شد.
وی ادامه داد: در سند چشمانداز توسعه کشور، صنعت فولاد بهعنوان تامینکننده نیاز اولیه تمامی صنایع کشور و لازمه هر نوع فعالیت عمرانی محسوب شده است. با توجه به اینکه سنگآهن در فرآیند کوره بلند و در مجاورت کک زغالسنگ تبدیل به آهن میشود.
بنابراین اهمیت جایگاه زغالسنگ بهعنوان ماده اولیه موردنیاز این صنعت مادر بهخوبی مشهود است. شرکت زغالسنگ پروده طبس باهدف بهرهبرداری از ذخایر بهشت زغالسنگ ایران، در سال ۱۳۸۶ به ثبت رسید تا بهعنوان نخستین بهرهبردار مکانیزه زغالسنگ کشور، فعالیت خود را آغاز کند.
بنا به گفته سلیمانی، شرکت زغالسنگ پروده طبس ۷۵ درصد تولید منطقهای و ۴۲ درصد تولید ملی زغالسنگ را به خود اختصاص داده و بهتنهایی ۵۰ درصد نیاز باتریهای ککسازی شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان بهعنوان قطب فولادسازی کشور را تامین میکند.
وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به مشکلات ارزی و شرایط تحمیل شده به کشور و برای جلوگیری از توقف فعالیتهای معدنی و کارخانه فرآوری زغالسنگ از اواخر سال ۱۳۸۹ با تشکیل کارگروه مهندسی معکوس، فرآیند بومیسازی قطعات مصرفی و یدکی تجهیزات و در برخی موارد کل تجهیز موردنیاز با مشارکت شرکتهای توانمند سازنده داخلی آغاز که تاکنون مهندسی معکوس بیش از ۱۴۰۰ قلم تجهیزاتی در بخشهای نگهداری معدن، سیستم تهویه و آبکشی، ماشینآلات حفاری معدن و سیستمها و تجهیزات فرآوری زغالسنگ انجام شده است.