ساختمان ریبون تهران؛ سازه‌ای هوشمند در قلب تهران

ریبون تهران (Ribbon Tehran) یک ساختمان هوشمند تجاری اداری است که ساخت آن به تازگی در بلوار اندرزگوی تهران به اتمام رسیده است.

 

رپرتاژ آگهی: ساختمانی که در همان نگاه اول، تفاوتش را با سایر  ساختمان‌های تجاری اداری که در ایران ساخته می‌شوند، نشان می‌دهد. ریبون  با شعار ( SMART  IN  STYLE) ترویج یک سبک زندگی هوشمندانه و با کیفیت  را جزو رسالت‌های برند خود می‌داند.

این ایده با طراحی یک معمار شناخته شده در دنیا به نام تام رایت (Tom wright)  از شرکت بریتانیایی اتکینز (Atkins) شروع شد و با یک تیم بین‌المللی از بزرگترین برندهای ساختمانی دنیا و مهندسان ادامه یافت.

در ادامه بیشتر با ویژگی‌های ریبون تهران آشنا می‌شویم.

معماری خلاقانه، برای  بهره‌برداری خلاقانه

تام رایت که  به دلیل طراحی برج العرب در دبی، شهرت جهانی دارد با طراحی ریبون، همان نگاه خلاقانه خود را این بار در تهران پیاده کرده است؛ او فضایی را خلق کرده است که با انعطاف و پویایی زیاد بتواند کاربری‌های متفاوتی را در دل خود جا بدهد.

ساختمان ریبون تهران علاوه بر کاربری‌های تجاری و اداری،  طبقات مجزایی به عنوان سالن رویدادها (Event Hall) و بیزنس کلاب (‌Business Club) دارد که از نظر طراحی و تکنولوژی‌ در ایران کم نظیر هستند.

هم‌چنین بخش تجاری ساختمان ریبون به نحوی طراحی شده است که به اقتضای نیاز کسب و کارهای مختلف، قابلیت شخصی‌سازی دارد.

کاربری اداری ریبون با تعداد محدودی واحد با دو استراتژی طبقات چند واحدی و تک پلان طراحی شده‌ است تا پاسخ‌گوی کسب و کارهایی با تعداد کارکنان متفاوت باشند.

ریبون سازه‌ای قدرتمند در تهران

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد ریبون، اجرای هنرمندانه سازه آن است. این سازه  با بهره‌گیری از سیستم قاب فولادی خمشی واستفاده از سازه‌های لوله‌ای (Framed tube structure)، جانمایی ستون‌های ساختمان را به نحوی هنرمندانه کنترل کرده است. سازه‌ای که از طریق آن  بشود به اندازه کافی فضاهای باز و منعطف برای معماری داخلی داشت و در عین حال استحکام و ثبات نیز با استاندارد بالایی تامین شود.

 سازه ریبون توسط دکتر رسول میرقادری، چهره ماندگار صنعت فولاد طراحی شده است که در طراحی سازه‌های فولادی صاحب سبک است.

می‌شود گفت دکتر میرقادری به همراه تیم‌اش به خوبی معماری تام رایت را تبدیل به یک سازه قدرتمند کردند که بتواند سال‌ها به زندگی پویای خود ادامه دهد و پاسخگوی نیاز کسب و کارهایی متوع باشد.

جانمایی استراتژیک ساختمان ریبون

استانداردهای پیشرویی که در ساخت ریبون تهران لحاظ شده، مخاطبانی خاص را چه از نظر بخش اداری و چه بخش تجاری مدنظر دارد.

کسب و کارهایی که دفتر کار آن‌ها جزوی از هویت برندشان است و به خصوص برای رویدادهای فرهنگی، هنری، آموزشی یا تجاری خارجی  باید محیا باشند، فضاهایی را در ریبون دراختیار خواهند داشت تا با خیال آسوده از محیطی شیک و کاربردی  استفاده کنند. محیطی که با پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های مولتی‌مدیا در دنیا تجهیز شده است و طراحی داخلی آن مدرن و هنرمندانه است.

این ساختمان برای انتخاب دفتر کار برای مدیرانی که کسب و کار و  زندگی آن‌ها در مناطق هم‌جوار، یعنی نیاوران، فرشته، فرمانیه و ... بنا شده ایده‌آل است.

هم جواری با بزرگراه‌ها و شریان‌های اصلی شهری و دسترسی آسان  به حمل و نقل عمومی (خطوط مترو، اتوبوس و ایستگاه‌های تاکسی) باعث می‌شود کارکنان آن‌ها نیز به سهولت به مناطق مختلف شهر تردد کنند.

از طرفی به دلیل ماهیت مسکونی ـ تجاری بلوار  اندرزگو  و محله‌های اطراف آن، فضاهای تجاری ریبون یکی از ایده‌آل‌ترین انتخاب‌ها  برای کسب و کارهایی با مخاطبان خاص است.

ریبون2

ریبون، لندمارکی جدید در بافت شهری

ابعاد پروژه ریبون تهران (Ribbon Tehran) به لحاظ ظاهر، کاربری و کیفیت ساخت، از همین حالا  یک  ساختمان لندمارک  (landmark Building) است.

 ساختمان ریبون از چشم‌اندازهای مختلف تهران از فاصله چند کیلومتری قابل تشخیص است. از جنوب به شمال از اواسط اتوبان صدر، نمای ریبون خودش را نشان می‌دهد و  از برخی سایر زوایای دیگر شهر نیز ، ساختمان از چند کیلومتری قابل تشخیص است.

 همین ویژگی مهم باعث شده ساختمان هوشمند ریبون تهران با لندمارک شدن، حتی قبل از بهره‌برداری، هویت جغرافیایی این منطقه خود را تحت تاثیر قرار دهد.

هوشمندی در نما؛ انعکاسی از شفافیت و تعادل

شفافیت شیشه‌های نمای ریبون  از مهم‌ترین ویژگی‌هایش است که جلب توجه می‌کند. هدف طراح،  شفافیت‌دیوارهای بیرونی و حتی دیوارهای داخلی ساختمان بوده تا نور طبیعی بدون برخورد به هیچ مانعی در فضاهای دور از پنجره نیز پخش شود.

همین امر باعث شده  ۹۵ درصد از فضاهای داخلی ریبون از این نور بهره‌مند شوند.

این استراتژی در ساخت نما، یعنی بهره‌گیری حداکثری از شیشه، اگرچه زیبایی و نور طبیعی یک ساختمان را تضمین می‌کند اما ریسک‌های زیادی به لحاظ کیفیت اجرا و نصب به همراه دارد.

 به همین دلیل است  که علاوه بر طراحی و تامین، اجرای نمای ریبون تهران (Ribbon Tehran) نیز با همکاری  و نظارت مستقیم سوپروایزرهای ایتالیایی  شرکت زانتی (Zanetti) انجام شد. تیمی که که به این تخصص (طراحی، ساخت و اجرای نماهای تمام شیشه) در جهان شناخته شده‌اند.

شیشه‌های ساخت  این برند علاوه بر زیبایی و متعادل‌سازی مناسب نور طبیعی، به قدرت بالای عایق بودن (آلودگی، صدا و دما) معروف هستند.

معرفی یک سبک زندگی هوشمندانه با معماری سلامت محور

ساختمان ریبون تهران در  رعایت استاندارهای معماری سلامت محور (Wellbeing) نیز پیشرو است. استانداردهایی چون  نور طبیعی در فضاهای داخلی، تماس با طبیعت، کیفیت هوا و چیدمان غیر متمرکز در طراحی داخلی. در نهایت انتقال حس آرامش و امنیت ذهنی برای ساکنان.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد، کارکنانی که در فضاهای سلامت‌محور (Wellbeing) کار می‌کنند، تا 90 درصد بیشتر از اعضای تیم‌هایی که در دفاتر سنتی کار می‌کنند، احساس بهره‌وری می‌کنند.

ریبون3

بهره‌گیری هوشمندانه از هنر و تکنولوژی

تکنولوژی‌های به کار رفته در ریبون همگی از پیشرفته‌ترین‌ها در دنیا هستند. از تکنولوژی‌های امنیتی برای محدود کردن دسترسی به فضاهای  مختلف ساختمان (Access Control) گرفته تا تکنولوژی‌های مولتی مدیا در بیزنس کلاب، ایونت هال و سایر بخش‌ها.

همچنین هوای پاک در ساختمان ریبون اهمیت زیادی دارد. تهویه ریبون هوشمند است و توسط برند ژاپنی Daikin پیاده شده تا میزان اکسیژن هوای محیط همیشه تنظیم و دمای آن کنترل شده باشد.

در نهایت تمامی‌ سرویس‌های ساختمان از طریق یک دیتا سنتر مرکزی به صورت هوشمند مدیریت می‌شوند تا کیفیت سرویس‌دهی به ساکنان ساختمان هوشمند ریبون تضمین شود.

جانی تازه به معماری شهری تهران

با ساخته شدن ریبون تهران شاهد این هستیم که اگر یک ساختمان اداری تجاری جدید به تراکم شهر اضافه شده در ازای آن، به زیبایی و ظرافت معماری شهری نیز  اضافه شده. اتفاقی که شهر تهران، سال‌هاست  به آن احتیاج دارد.

ریبون با تمام ویژگی‌هایش، خبر از یک تغییر رویکرد در فرهنگ ساخت و ساز در ایران می‌دهد. رویکردی که زیبایی، کارکرد و مدرن بودن را هم سطح نمونه‌های جهانی پیاده کرده است. نمادی از استفاده هوشمندانه از هنر، برای کار و زندگی با کیفیت.

Submitted by sadeghi on