به گزارش اکوایران، در شرایطی به استقبال اولین روز معاملاتی مرداد ماه میرویم که بورس در هفتههای اخیر روند نزولی داشته است. برای پیش بینی بورس امروز – شنبه یک مرداد- به روند بازار سهام در روزهای گذشته نگاه میکنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس پس از سه روز رشد کرد و 3 هزار واحد بالا آمد. شاخص هموزن 2 هزار و 103 واحد رشد کرد و شاخص کل فرابورس کاهش 79 واحدی را پشت سر گذاشت.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 322 نماد رشد قیمت و 167 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 65 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 35 درصد بازار افت قیمت داشتند.
سهمهای صعودی
روز چهارشنبه در بورس شرکت پارس مینو (غپینو)، شرکت داروسازی امین (دامین) و شرکت چرخشگر (خچرخش) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت صنایع غذایی مینو شرق (غمینو)، شرکت بازرگانی و تولیدی مرجان کار (کمرجان) و شرکت برق و انرژی پیوند گستذ پارس (بپیوند) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی
در بورس شرکت سرامیکهای صنعتی اردکان (کسرا)، شرکت دشت مرغاب (غدشت)، و شرکت لنت ترمز ایران (خلنت) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت مواد اولیه دارویی البرز بالک (دبالک)، شرکت داروسازی تولید دارو (دتولید) و شرکت پگاه گلستان (غگلستا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد تقاضای 75 میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات چهارشنبه تعداد نمادهای صف خرید 35 نماد بود. همچنین در این روز در پایان معاملات چهارشنبه تمامی صفهای فروش جمع آوری شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 83 درصد رشد کرد و در رقم 75 میلیارد تومان ایستاد.
نماد غمینو (شرکت صنایع غذایی مینو شرق) با صف خرید 19 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از غمینو، نمادهای وملی (شرکت هلدینگ صنعتی ملی) و غبشهر (شرکت صنعتی بهشهر) بیشترین صف خرید را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
در هفته گذشته شاخص در مجموع روند کاهشی داشت. شاخص در سه روز ابتدایی هفته نزول کرد و تنها در روز چهارشنبه رشد کرد. بنابراین در مجموع بیش از 18 هزار واحد نزول کرد.
شاخص در روز چهارشنبه افزایش 3 هزار و 3 واحدی را پشت سر گذاشت. در آخرین روز کاری هفته شاخص هم وزن نیز رشد کرد و 2 هزار و 103 واحد بالا آمد. نمادهای گروه محصولات شیمیایی بیشترین تأثیر را در رشد شاخص داشتند، نمادهای شپدیس، شستا، مبین، تاپیکو، بوعلی، وغدیر، شسپا، فارس، پارسان و شاراک بیشترین نقش را در رشد شاخص کل بازی کردند.
جریان خروج پول حقیقی نیز برای بیست و پنجمین روز متوالی ادامه داشت و 35 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد. همچنین در پایان معاملات روز چهارشنبه ارزش صفهای خرید 75 میلیارد تومان بیشتر از صفهای فروش بود و بازار با مازاد تقاضا بسته شد. بدین ترتیب برای دومین روز متوالی بازار با مازاد تقاضا بسته شد و میزان آن بیشتر از روز سهشنبه بود.
به علاوه حجم معاملات در روز چهارشنبه نسبت به روزهای پیشین در سطح پائینی قرار گرفت و ارزش معاملات خرد افت 19 درصدی داشت.
بنابراین با وجود رشد شاخصها، روندهای درونی بازار همچنان منفی است. دو نشانه مثبت معاملات چهارشنبه بهبود تقاضا و کاهش پول خروجی بود. برخی از تحلیلگران معتقدند که روند نزولی بورس توجیه دارد اما نباید در میان مدت ادامه پیدا کند. در دو ماه اخیر شاهد افزایش قیمتها و رشد نرخ تورم بودهایم، شاید تنها بازاری که با افت مداوم قیمتها مواجه بوده بورس باشد. تحلیلگران شکاف نرخ نیما و نرخ آزاد دلار، شکست مذاکرات احیای برجام و خروج سرمایه از بازار را به عنوان علل اصلی افت شاخصهای بورس معرفی میکنند. با این حال انتظارات تورمی و عملکرد شرکتها میتواند دست کم مانع ریزش بیشتر قیمتها شود. دو عاملی که امید سهامداران را زنده نگه داشته است.