به گزارش اکوایران، روند بورس تهران در هفته اخیر نزولی بود و شاخص کل در پایان هفته پائینتر از سطح هفته گذشته قرار گرفت.
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 30 هزار و 936 واحد پائینتر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی 2 درصد شد.
همانند شاخص کل، در هفته اخیر شاخص کل هموزن نزول کرد. شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 6 هزار و 637 واحد پائینتر ایستاد و بازدهی منفی 1.5 درصدی را ثبت کرد.
در اولین روز معاملاتی هفته شاخص کل بورس بیش از 16 هزار واحد ریزش کرد، ریزش شاخص در روز یکشنبه کمتر شد و تنها هزار و 770 واحد تنزل کرد. روز دوشنبه با کم شدن رقم پول حقیقی خروجی از بازار شاخص کل رشد کرد و هزار و 286 واحد بالا آمد. اما در دو روز پایانی هفته شاخص باز هم تنزل کرد، سهشنبه 7 هزار و 617 واحد و چهارشنبه 6 هزار و 223 واحد.
در پایان معاملات چهارشنبه بازار برای چهارمین روز کاری متوالی با مازاد تقاضا بسته شد و ارزش صفهای خرید به 156 میلیارد تومان بالغ شد.
در این هفته شاهد خروج پول حقیقی از بورس و افزایش آن نسبت به هفته پیشین بودیم. در مجموع کل هفته 2 هزار و 242 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که میانگین روزانه خروج پول حقیقی 448 میلیارد تومان بود. میانگین سرمایه خروجی از بازار در این هفته نسبت به هفته پیشین رشد 183 درصدی داشت.
در این هفته وبملت، فملی، شستا، بپاس، شبندر، وپاسار، فایرا، سامان، سآبیک و شپنا بزرگان بازار سهام هستند که بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی را داشتند.
در هفته اخیر بیشترین خروج پول به گروههای «فلزات اساسی»، «محصولات شیمیایی»، «بانکها و مؤسسات اعتباری» و «فراوردههای نفتی و کک» اختصاص داشت.
با این وصف میتوان گفت روند کلی بازار در هفته آخر خرداد کاملا نزولی بود. برخی از تحلیلگران علت نزول بازار و خروج سرمایه حقیقی از بورس را افزایش بیاعتمادی به دولت میدانند و تصمیمات غیرکارشناسی و ضد بازار دولت را علت افت بازار میدانند. برخی نیز معتقدند افزایش هزینههای زندگی سهامداران را به نقد کردن دارائی ناچار کرده است. از سوی دیگر افزایش قیمتها در دیگر بازارها موجب شده بازارهای طلا، سکه، ارز و مسکن برای سرمایهگذاران جذابتر شود.
در این میان تحلیلگران خوشبین معتقدند که با توجه به تورم ماهانه 12 درصدی در خرداد ماه، انتظار میرود در بازار سهام نیز قیمتها رشد کند و سهام نیز برای سرمایهگذار جذاب شود. اما این روزها خبرهایی درباره کاهش فاصله نرخ ارز نیمایی و نرخ بازار شنیده میشود. معاون وزیر اقتصاد اعلام کرده که دولت مایل به کاهش فاصله قیمت بازار و نرخ نیمایی است. سبحانیان گفته که «اراده دولت ایجاد نرخ دیگری از ارز نیست. زیرا با از بینبردن انگیزه برای تولید و سرمایهگذاری منجر به نتیجه نمیشود. اگر این گونه بود، اساساً دولت زیر بار اصلاحات ارزی نمیرفت.»
هرچند که در یک سال گذشته دولت در نهایت به سمت تصمیمات متناقض و گاها ضد بازار رفته است، اما اگر نرخ نیما رشد کند، سیگنال مثبت مهمی برای بورس تهران خواهد بود که قطعا منجر به رشد درآمد شرکتهای صادرات محور و بزرگ بازار سهام خواهد شد. بنابراین میتوان در انتظار تابستان داغی بود.