به گزارش اکوایران، بورسیها در شرایطی به استقبال معاملات روز سهشنبه میروند که روز گذشته شاخصهای بازار سهام قرمزپوش شدند. برای پیش بینی بورس امروز –سهشنبه 20 اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه میکنیم. دیروز شاخص کل ریزش 12 هزار و 901 واحدی داشت و شاخص کل هموزن 2 هزار و 201 واحد صعود کرد. شاخص کل فرابورس نیز 107 واحد پائین آمد.
در پایان معاملات روز دوشنبه، 157 نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 324 نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، 32 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 67 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
دیروز در بورس شرکت زر ماکارون (غزر)، شرکت چرخشگر (خچرخش) و شرکت پاکسان (شپاکسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت کشت و صنعت دشت خرمدره (زدشت)، شرکت مواد اولیه دارویی البرز بالک (دبالک) و شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد (فولای) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای غپینو (شرکت پارس مینو)، فاما (شرکت صنعتی آما) و وتوسم (شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت کشت و دامداری فکا (زفکا)، شرکت صنایع بهداشتی ساینا (ساینا) و شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود (زبینا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
دیروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل افزایش یافت و 51 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 29 درصد افت کرد و در رقم 689 میلیارد تومان ایستاد.
بیشترین تقاضاها
در روز دوشنبه نماد شبریز (شرکت پالایش نفت تبریز) با صف خرید 252 میلیارد تومانی برای دومین روز متوالی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شبریز، نمادهای آسیاتک (شرکت انتقال دادههای آسیاتک) و بفجر (شرکت فجر انرژی خلیج فارس) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
در پایان معاملات دوشنبه بیشترین صف فروش به نماد انرژی1 (نهادهای مالی بورس انرژی) بیشترین صف فروش را داشت و پس از آن، نمادهای لپارس، قثابت و غصینو بیشترین صف فروش را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
روز دوشنبه شاخص کل بورس تهران پس از 5 روز نزول کرد و شاخص هم وزن نیز برای اولین بار در اردیبهشت ماه ریزش کرد.دیروز نمادهای فارس، شبندر، شستا، شتران، فولاد، پارسان، تاپیکو، شپنا، فملی، نوری، رمپنا، وتجارت، وبملت، وبصادر، وپارس، وغدیر، کگل و شپدیس نمادهای بزرگ بورس بودند که بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند.
دیگر اتفاق منفی معاملات دیروز خروج سرمایه حقیقی از بازار سهام و افزایش آن نسبت به یکشنبه بود. ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار 325 میلیارد تومان بود. فملی، شبندر، خگستر، شتران، پالایش، شپنا، شستا، اخابر، وبملت و خودرو بیشترین خروج پول حقیقی را در معاملات روز دوشنبه داشتند. در میان گروههای صنعتی نیز بیشترین خروج سرمایه حقیقی به گروههای «فراوردههای نفتی و کک»، «خودرو و ساخت قطعات»،«شرکتهای چند رشتهای صنعتی» و «بانکها و مؤسسات اعتباری» اختصاص داشت.
روز دوشنبه ارزش صفهای فروش پایانی بازار –نسبت به روز یکشنبه- رشد 51 برابری داشت و به 51 میلیارد تومان بالغ شد. رشد عرضه حقیقی و خروج پول حقیقی دو نشانه منفی معاملات دیروز بود.
به علاوه دیروز در پایان معاملات تعداد نمادهای صف فروش بیش از نمادهای صف خرید بود. رشد صفهای فروش در پایان معاملات دیروز میتواند امروز نیز بازار را قرمز کند. برخیها عقب نشینی شاخص را پولبک شاخص قلمداد میکنند و معتقدند شاخص فعلا به سقف مقاومت در نیمه کانال 1.5 میلیونی برخورد کرده است. از سوی دیگر به نظر میرسد تعدیل شاخص پس از 5 روز صعود اتفاق غیرمنتظرهای نیست و شاخص هیچگاه روند ثابتی نداشته است. با این حال افت 12 هزار واحدی شاخص نشان میدهد که سطح یک میلیون و 550 هزار محدودهای است که شاخص به راحتی نمیتواند به صعود ادامه دهد و با مقاومت روبهرو است.