ایرنا: به گفته پوریحسینی تاکنون و با گذشت بیش از هفت ماه از سال، نزدیک به 120 مزایده از 340 مزایدهای که امسال باید انجام میشد، برگزار شده است.
میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی، در حاشیه هشتمین نمایشگاه معرفی فرصتهای سرمایهگذاری کشور و سومین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصیسازی (کیش اینوکس 2016) در خصوص واگذاری شرکتهای دولتی اظهار داشت: لازمه برخی از این واگذاریها آزادسازی قیمتها است، اما بعضی شرکتها به دلیل اجرایی نشدن این مهم، امسال برای خصوصیسازی عرضه نمیشوند. واگذاری چنین شرکتهایی به سال آینده موکول خواهد شد.
وی یادآور شد: سایر شرکتهایی که در فهرست واگذاری قرار داشتند، تا پایان امسال عرضه خواهند شد و امیدواریم بازار سرمایه کشش جذب آنها را داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: حدود چهار ماه و نیم باقی مانده از سال، دست کم 250 تا 300 شرکت دیگر در قالب مزایده به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد، مزایدههای برگزار شده سازمان خصوصیسازی همگی واقعی است و هرچند مطابق قانون میتوانیم پس از برگزاری دو بار مزایده و انجام نشدن خصوصی سازی، شرکتها را از طریق «مذاکره» به فروش برسانیم، اما تاکنون از این اختیار استفاده نکردهایم.
وی سرعت واگذاریها به بخش خصوصی در سالهای اخیر و به ویژه سال 95 را بسیار خوب توصیف کرد که حتی در برخی موارد اعتراضهایی در زمینه کاهش سرعت واسپاریها به دنبال داشته است.
حضور خارجیها در مزایدهها
رئیس کل سازمان خصوصیسازی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر درباره حضور نیافتن خارجیها در مزایده شرکت ها، تصریح کرد: این موضوع به نظر خودشان بستگی دارد و سازمان خصوصیسازی جز اینکه بخواهد تسهیلاتی برای حضور آنها فراهم کند، نمیتواند اقدام دیگری انجام دهد.
وی ادامه داد: تاکنون چندین هیات و شرکت خارجی به ویژه از کشورهای اروپایی با حضور در سازمان، برای شرکت در مزایدهها وارد مذاکره شدهاند که آخرین آنها هیاتی از جمهوری چک بوده است؛ اما اینکه در عمل وارد صحنه شده و پاکت پیشنهاد قیمت ارایه کنند، مشمول گذشت زمان و موکول به آینده است.