مجمع بورس کالای ایران با تقسیم سود 15 تومانی به پایان رسید

تصمیم سهامداران «کالا»

 قرداد آتی قیر و راه اندازی صندوق‌های کالایی و معاملات گواهی سپرده برای محصول‌های پتروشیمی از برنامه‌های سال 96 بورس کالای ایران است. بنا بر گفته‌های حامد سلطانی‌نژاد راه اندازی بازار مشتقه ارزی در قالب قراردادهای آتی و آپشن به منظور پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز از برنامه های اقتصادی دولت دوازدهم بوده و در این زمینه زیرساخت‌های لازم فراهم است. در پایان مجمع عادی سالانه «کالا» 15 تومان سود میان سهامداران تقسیم شد.

مدیرعامل بورس کالای ایران در مجمع عادی سالانه این شرکت می‌گوید: بورس کالای ایران در حوزه محصول‌های پتروشیمی رشد 26 درصدی در مقدار و 34 درصدی در ارزش را تجربه کرد. به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران معاملات گواهی سپرده برای محصول‌های پتروشیمی در سال 96 راه اندازی خواهد شد. در همین حال حامد سلطانی‌نژاد؛ مدیرعامل بورس کالای ایران در مجمع این شرکت تاکید کرد: قرداد آتی قیر و راه اندازی صندوق‌های کالایی از برنامه‌های سال 96 است. 

خرید نرم افزار

حامد سلطانی نژاد؛ مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به لزوم خرید نرم‌افزار مورد نیاز تصریح کرد: بخش IT بورس کالای ایران زیرساخت‌های خوبی را فراهم می‌کند ولی قطعا برای ادامه راه نیاز به نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های جدید دارد. به گفته سلطانی‌نژاد بورس کالای ایران باید سرمایه اش را افزایش دهد تا بتواند ارتباطات را با بورس‌های خارجی برقرار و حفظ کند.

بازار مشتقه ارز

وی درباره راه‌اندازی بازار مشتقه ارز تاکید کرد: اقدام‌های قانونی در این مورد باید انجام می‌شد و دستورالعمل‌های آن نیز باید تدوین می‌شد. بورس کالای ایران دستورالعمل‌های این کار را تدوین کرده و در جلسه‌ای به شورای عالی بورس برده است. در واقع بورس کالای ایران شرایط زیرساختی را فراهم کرده ولی در این مورد نمی‌تواند تصمیم‌گیری کند. اگر مجوز به بورس کالای ایران داده شود این کار را انجام می‌داد.

عملکرد مالی کالا

سلطانی‌نزاد درباره عملکرد مالی «کالا» نیز عنوان کرد: شرکت در حوزه بازده دارایی رشد خوبی را در سال گذشته تجربه کرد و EPS  سال گذشته «کالا» با سرمایه ۴۵ میلیارد تومان، ۶۶۰ ریال بود. در حوزه درآمدها نیز رشد قابل قبولی سپری و درآمدهای شرکت نیز با افزایش معناداری همراه شد. براساس برآوردها برای سال مالی ۱۳۹۶ نیز EPS ۳۹۵ ریالی برای «کالا« پیش‌بینی شده است.

افزایش سرمایه

مدیرعامل بورس کالای ایران در بخش پایانی مجمع سالانه در پاسخ به سهامدارانی که نظرشان تقسیم صددرصدی سود و افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی بود گفت: افزایش سرمایه برای بورس‌ها از طریق آورده نقدی کار درستی نیست. اگر می‌خواهید شرکت فعالیت‌ بین‌المللی انجام دهد باید مجوز الزام‌های کفایت سرمایه را داشته باشد. یکی از عوامل لزوم افزایش سرمایه نیاز به خرید ساختمانی مناسب است چرا که در این مدت تلاش شد یک ساختمان اداری مناسب و متعارف برای بورس کالا آماده شود. وی با اشاره به بحث کفایت سرمایه تاکید کرد: حجم فعالیت بورس کالای ایران ۸۱ هزار میلیارد تومان و این در حالی است که بورس کالای ایران ریسک‌های زیادی را در بازار متحمل می‌شود. بنابراین باید به تناسب فعالیت‌‌ها سرمایه شرکت بالا رود.

عسگری مارانی که ریاست مجمع را بر عهده داشت نیز در پاسخ به سهامدارانی که خواهان افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی بودند، گفت: اگر افزایش سرمایه از طریق سود انباشته باشد، نهاد ناظر زودتر مجوز برای آن صادر می‌کند چرا که نهاد ناظر برای صدور مجوز افزایش سرمایه اولویتش سود انباشته است.

پیشنهاد تقسیم سود

مجمع عادی سالانه بورس کالای ایران با حضور حدود ۷۸ درصد سهامداران برگزار شد. با توجه به صورت‌های مالی سال ۹۵ بورس کالای ایران، سود پایه هر سهم ۳۳۴ ریال و سود قابل تخصیص ۳۵۲ ریال و حداکثر سود قابل تقسیم ۲۲۶ ریال است که پیشنهاد هیات مدیره در مجمع به تقسیم ۳۵ ریال از این سهم بود. هیات مدیره در نظر داشت با تقسیم سود کمتر در آینده از طریق اندوخته شرکت افزایش سرمایه دهد اما در نهایت با توجه به آرای اکثریت سهامداران و موافقت هیات مدیره تقسیم سود ۱۵ تومانی بابت هر سهم تایید شد. در این مجمع پاداش ناخالص هیات مدیره ۱۸۹ میلیون تومان و حق حضور بابت هر جلسه ۸۰۰ هزار تومان تایید شد که این مبلغ حداکثر بابت دو جلسه است.

Submitted by admin on