افزایش ظرفیت فولاد هرمزگان
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در نشست معارفه و تودیع مدیر عامل فولاد هرمزگان جنوب میگوید: فولاد مبارکه هرگز حمایت خود را از پشت فولاد هرمرگان قطع نمیکند. فولاد مبارکه بعد از خرید فولاد هرمزگان تاکنون هزار میلیارد تومان در این شرکت هزینه و سرمایهگذاری کرده است. به گفته بهرام سبحانی قرارداد توسعه فولاد هرمزگان که فاینانس خارجی هم دارد، اوایل سال آینده امضا میشود. براساس این قرارداد، ظرفیت فولاد هرمزگان از ۱.۵ به ۳ میلیون تن خواهد رسید. این پروژه ظرف سه سال اجرا خواهد شد.
وی تاکید کرد: فولاد مبارکه قصد دار یک واحد نورد گرم هم در پاییندست فولاد هرمزگان احداث کند تا ارزش افزوده محصول فولاد هرمزگان بیشتر شود. سبحانی همچنین تاکید میکند: «فولاد» تاکنون هیچ سودی از فولاد هرمزگان برداشت نکرده است اما در سال ۹۶ با توجه به بهبود قیمتها رقم جزیی سود از فولاد هرمزگان برداشت میکند. انتظار است فولاد هرمزگان دیگر زیانده نباشد و بتوانم به هدف مهم خود یعنی سودآوری در سال 96 برسد.
در آستانه توسعه فولاد هرمزگان
مدیرعامل جدید شرکت فولاد هرمزگان نیز با اشاره اینکه دنیای فعلی دنیای تعامل و همکاری است نه تقابل، عنوان کرد: در آستانه انعقاد قرارداد توسعه فولاد هرمزگان است و امیدوار است بعد از عید این قرارداد امضا شود. به گفته فرزاد ارزانی نورد گرم را هم در فولاد هرمزگان راهاندازی خواهد کرد تا زنجیره در این شرکت تکمیل شود. وی با بیان اینکه در سالهای اخیر بحرانهای زیادی در بازار و صنعت فولاد دوجود بوده، تصریح کرد: در این شرایط رسیدن به سودآوری برای ما اولویت داشته و دارد. به گفته ارزانی مسوولان فولاد هرمزگان باید پاسخگوی عملکردشان باشد. البته وی تاکید کرد: اولویت فولاد هرمزگان صرفهجویی و بهینه کردن هزینهها در فولاد هرمزگان است تا بهای تمام شده تولیدمان هرچه بیشتر کاهش یابد.
دپوی فولاد هرمزگان خالی شد
مدیرعامل سابق شرکت فولاد هرمزگان با واکاوی شرایط نامطلوب فولادیها میگوید: در ابتدای ۹۴ که فولاد هرمزگان را تحویل گرفتم، آن سال سختترین سال فولاد در ایران و جهان بود. قیمت فولاد در جهان بسیار پایین و فروش داخلی هم راکد بود.
به گفته امیرمسعود هراتیان در انبارهای شرکت ۵۵۰ هزار تن اسلب دپو بود و بدهی زیادی هم وجود داشتدر آن زمان اولویت نخستین صرفهجویی قابل توجه و کاهش قیمت تمام شده بود. در واقع در حوزه خرید مقادیر زیادی گندله بیکیفیت هندی در بخش انباشت و برداشت وجود داشت که روند تولید را مختل کرده بود. ضمن اینکه این میزان گندله با قیمت بسیار زیاد خریده شده بود که برای خرید آن هم وام با بهره سنگین گرفته شده بود. قیمت تولید اسلب آن زمان برای فولاد هرمزگان ۱۴۰۰ تومان بود که بسیار زیاد بود. وی تاکید کرد: نخستین دستور به ما ممنوعیت واردات گندله خارجی بود. به این ترتیب گندله را از داخل خریدیم. در این ۲۰ ماه به غیر از یک کشتی که از قبل خریده شده بود یک گرم گندله وارد نکردیم و تمام نیاز خود را از معادن داخلی تامین کردیم. قیمت تولید فولادهرمزگان جنوب الان به ۱۰۳۰ تومان رسیده است.
هراتیان عنوان کرد: محصول دپوی شرکت تقریبا خالی شده و برای دو ماه هم محصولها پیشفروش شده است. البته صادرات فولاد هرمزگان رونق زیادی هم دارد. سال قبل صادرات استان هرمزگان ۵۳۰ درصد رشد داشت که سهم فولاد هرمزگان از این رشد ۵۱۰ درصد بود. امسال صادرات فولاد هرمزگان به حدود یک میلیون تن میرسد. مدیرعامل سابق فولاد هرمزگان میگوید: در سفر آقای روحانی به ایتالیا بعد از برجام، فولاد هرمزگان گل برجام را چید. در آن سفر تفاهمنامه توسعه فولاد هرمزگان امضا و به قرارداد هم تبدیل شد. با این پروژه ظرفیت فعلی فولاد هرمزگان دو برابر میشود. جالب اینجاست که کمتر از ۸ ماه این تفاهمنامه به قرارداد تبدیل شد. قرار است به زودی با حضور رییس جمهوری کلنگزنی این پروژه انجام میشود.