مطالبات غیرجاری بانکها
بانک مرکزی: ولی اله سیف در جمع مدیران عامل بانکها با تاکید بر اقدامهای اصلاحی در بانکها گفت: در پایان سال ۱۳۹۴ نسبت مطالبات غیرجاری به ۱۰.۲ درصد رسیده بود و اکنون این رقم به عدد ۱۱.۶ درصد رسیده است. در این زمینه بانکها لازم است با شناسایی دقیق مطالبات غیرجاری به راهکارهای کاهش آن توجه کنند تا بر این مبنا ضمن شفاف شدن صورتهای مالی، شالوده ایجاد تعادل و توازن در نظام بانکی پی ریزی شود.
عدم تعادل در نظام بانکی
وی به عدم تعادلهای «درآمد – هزینه» و «دارایی– بدهی» در نظام بانکی اشاره و عنوان میکند: نظام بانکی به دلیل وجود این عدم تعادل ها وضعیت نامطلوبی دارد و لازم است بانکها با برنامهریزیهای مناسب، رویههای خود را اصلاح کنند چرا که در غیر این صورت هر روز شاهد ضرر و زیانهای بیشتر و شرایط بدتری درنظام بانکی خواهیم بود.
نیاز بانکها
رییس کل بانک مرکزی لزوم توجه به اطلاعرسانی شفاف، به موقع و روشنگر را نیاز روز نظام بانکی و بانک مرکزی میخواند و میگوید: عدهای در جامعه با بصیرت و آگاهی، به منظور اصلاح امور از شبکه بانکی انتقاد می کنند و شبکه بانکی نیز با حسن نیت به انتقادها توجه و در مسیر اصلاح رویهها گام برمیدارد لیکن در مقابل، برخی با اغراض سیاسی و نظرهای غیرکارشناسی دستاوردهای بانک مرکزی و بانک ها را تخطئه میکنند.
فعالتر شدن بانکها
سیف با اشاره به مزایای بازار بین بانکی بر این باور است: با توجه به محدودیتهای بازار سرمایه، بانکها باید با ایجاد بازار ثانویه برای خود نقش فعالی در این حوزه ایفا کنند و بانک مرکزی نیز با طراحی و راه اندازی سامانه مناسب در این زمینه از فعالیت بانکها در بازار بین بانکی حمایت خواهد کرد.
انتقاد به بانکها
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به برخی انتقادها در زمینه فعالیت بانکها در ارتباط با عملیات بانکداری بدون ربا تاکید کرد: در بحث بانکداری بدون ربا شاهد حجم انتقادات و گلایههای فراوانی هستیم که این انتقادات عمدتا ناشی از دو علت «کم کاری و عدم دقت نظام بانکی در برخی موارد» و «فضاسازی توسط بدهکاران بانکها» است. در این زمینه شبکه بانکی لازم است با تبیین صحیح موضوع و روشنگری در خصوص شبهات مطرح شده، از اقدامهای خویش به نحو مناسب دفاع کند.
حمایت از رونق بازار مسکن
وی با اشاره به رونق بازار مسکن اشاره و تصریح میکند: در بازار مسکن شاهد رونق معاملات هستیم، لیکن این بخش به حمایت بیشتر نظام بانکی و تزریق تسهیلات با دقت نظر و لحاظ کردن تمام جوانب نیازمند است، البته باید یادآور شد که بانک مسکن در این زمینه اقدامهای مناسبی را انجام داده است. سیف حجم تسهیلات اعطایی در ۱۰ ماهه سال جاری را بیش از ۴۲۷ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به سال گذشته ۴۳.۴ درصد رشد داشته است؛ البته همه این مبلغ تسهیلات جدید نیست و بخشی از آن به تجدید تسهیلات قبلی و تقسیط مطالبات غیرجاری مربوط میشود.
جزئیات بیشتر جلسه مدیران عامل بانکها با سیف را اینجا بخوانید.