روند تضعیف قیمت نفت در این هفته از جایی شدت گرفت که اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی از افزایش 8/2 میلیون بشکه ای ذخایر نفت این کشور در هفته گذشته و رسیدن سطح ذخایر به بیش از 528 میلیون بشکه خبر داد.انتشار این خبر ابهاماتی را پیرامون تاثیرگذاری برنامه کاهش تولید اوپک در زمینه بازگرداندن تعادل به بازار نفت ایجاد کرده است. در عین حال برخی از منابع آگاه نیز اعلام کردند که عربستان سعودی و روسیه قصد ندارند صرفا به منظور مقابله با افزایش تولید نفت شیل آمریکا اقدام به تلاش برای تمدید برنامه کاهش تولید کنند.
گفتنی است قیمت نفت وست تگزاس از پایان معاملات روز سه شنبه تا آخر هفته نزدیک به 9 درصد کاهش یافت .
برخی از فعالان بازار انرژی شدت گرفتن روند فروش در بازار نفت از عصر روز جمعه را ناشی از سقوط قیمت نفت وست تگزاس به سطوح پایین تر میانگین متحرک 200 روزه خود مرتبط می دانند.
در این میان با وجود اینکه فعالان بازار ارز استقبال خوبی از نتایج نسبتا مناسب گزارشات بازار کار ایالات متحده به عمل نیاوردند و شاهد افت ارزش دلار در برابر سبدی از ارزهای مطرح جهان از عصر امروز بودیم، اما گمان می رود که بتوان روند مناسبی با برای دلار در هفته آینده متصور بود که همین امر نیز بر بازار نفت فشار وارد کرده است.
شایان ذکر است که قیمت نفت خام برنت در طول این هفته با افتی 8/2 درصدی به 51/28 دلار رسید. نفت خام وست تگزاس نیز 7/9 درصد ارزان شد و در سطح48/39 به معاملات هفتگی پایان داد. این بدترین عملکرد هفتگی قیمت نفت از نوامبر سال گذشته تا کنون به حساب می آید.