سرنوشت «فایرا» در مجمع «وتوصا»
مجمع افزایش سرمایه «فایرا» برای سومین بار بی نتیجه ماند. افزایش سرمایه آلومینیوم ایران که امروز میزبان بیش از 80 درصد سهامداران عمده وخرد بود، بار دیگر به دلیل عدم اخذ مجوزهای لازم از سازمان بورس و اوراق بهادار نتوانست با موفقیت به پایان برسد. «فایرا» که از 15 ماه پیش تاکنون متوقف است، به علت کش و قوسهای فراوان همچنان امیدی برای بازگشایی ندارد. بعد از آنکه در جلسه مجمع بهمنماه مقرر شد زیان سهامداران سال 94 به صورت علی الحساب پرداخت شود، برنامه افزایش سرمایه این شرکت به میزان 520 میلیارد تومان و از محل تجدید ارزیابیها مطرح شد. هدف از این افزایش سرمایه خروج از «ماده 141 قانون تجارت»، «شرایط حضور در بازار دوم معاملات بورس» و «اصلاح ساختار مالی» اعلام شده بود. با این وجود خبرها حاکی از آن است که مسئولان این شرکت امروز در جلسهای با مقامهای سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص پرداخت سود سهامداران عمده نتوانستهاند به نتیجه برسند. موضوعی که مربوط به شکایات قبلی سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران؛ «وتوصا» از این شرکت جهت دریافت سود سهام است ( «وتوصا» مالک 15.15 درصد از سهام «فایرا» است). به دلیل ارتباط میان افزایش سرمایه «فایرا» و شکایت «وتوصا»، تصمیم گیری در این زمینه موکول به برگزاری مجمع افزایش سرمایه «وتوصا» در روز شنبه هفته جاری شد. بدین ترتیب اگر چشم پوشی از دریافت این سود، به تصویب سهامداران «وتوصا» برسد، آلومینیوم ایران میتواند افزایش سرمایه خود را اعمال کند. در غیر این صورت و در صورت دریافت سود سهام از طرف «وتوصا»، شرکت آلومینیوم ایران نمیتواند برنامه خروج از ماده 141 قانون تجارت را اعمال کند.
افزایش سرمایه ایرالکو
بر مبنای گزارش توجیهی افزایش سرمایه آلومینیوم ایران آمده است هیات مدیره «فایرا» موافقت کرده سرمایه این شرکت را از 607 میلیارد و 417 میلیون ریال به 5 هزار و 197 میلیارد و 830 میلیون ریال برساند. پیش از دستور کار مجمع امروز مدیرعامل آلومینیوم با اشاره به امضاي تفاهمنامه همكاري مشترك میان آلومينيوم المهدي و ایرالکو تاکید کرد: تفاهم مزبور در راستای افزايش ظرفيت توليد و صادرات صورت گرفت و هدف از اين اقدام ثبات توليد و صادرات و حمايت از توليد داخل و كوتاه كردن دست دلالان و واسطه ها در اين حوزه است.
طرحهای توسعهای
بهمن اخوان در ادامه به تشریح طرحهای توسعهای «فایرا» پرداخت و گفت: 9 طرح توسعهای در راستای رونق مجموعه در حال انجام است؛ بدین ترتیب بیش از 6 هزار و 200 میلیارد ریال ارزش ریالی و نزدیک 1.2 میلیارد دلار و 856 میلیون یورو ارزش ارزی سرمایهگذاریها است. به گفته وی 9 طرح توسعه ایرالکو شامل احداث 4 کارخانه «آندسازی»، «ذوب آلومینیوم»، «تولید رال و کابل آلومینیوم» و «ورق های آلومینیومی» است. این در حالی است که ایرالکو طرح احداث «کارگاه بیلت» با ظرفیت 50 هزار تن را در دستور کار دارد که با پیشرفت 98 درصد در آستانه بهرهبرداری است. احداث «نیروگاه سیکل ترکیبی» جزو دیگر طرحهای توسعهای ایرالکو برای پیشرو در تولید است. پروژه مکانیزه انتقال «آلومینیا»، «بهینهسازی خطوط کارگاه احیا» و «ارتقای فناوری خط حیا» از دیگر طرحهای توسعهای ایرالکو است.