دیدگاه کارشناسان:
نزولی: تحریمهای جدید، افت شاخص بالتیک، اثر بازگشت سهام بانکی به تابلوی معاملات
این هفته تمامی کارشناسان شرکت کننده در نظرسنجی«دنیای بورس» روند شاخص را نزولی پیشبینی کردهاند. کارشناسان بزرگترین نگرانی برای این هفته بورس را تحت تاثیر اظهار نظرات ترامپ در خصوص ایران میدانند. موضوعی که ریسک افزایش تحریمهای این کشور علیه ایران را افزایش داده است. کارشناسان معتقدند تحریم علیه 17 شخصیت ایرانی از جمله مواردی است که ورود پولهای جدید به کشور را با مشکل مواجه کند. علاوه بر این، موضوع قیمت کالاهای اساسی در بازارهای بینالمللی است. کارشناسان افت شاخص بالتیک را به عنوان یک شاخص پیشرو در اقتصاد جهانی از مواردی میدانند که میتواند انتظار کاهش قیمت برخی از اثرگذارترین کالاها را در دنیا افزایش دهد. در مقابل نیز، بازگشایی بازارهای چین در این هفته میتواند تا حدودی باعث رونق در قیمت کالاها شود در نتیجه تقابل این دو موضوع میتواند توقف در رشد قیمتهای جهانی را رقم بزند. اما در بخش دیگر کارشناسان همچنان نگران از اثر بازگشایی نمادهای بانکی در بازار سهام هستند. بعد از اینکه دو بانک تجارت و ملت طی هفتههای گذشته، بازگشایی شدند احتمال بازگشایی بانک صادرات و اقتصاد نوین قوت گرفته است. موضوعی که اگر در این هفته رخ دهد میتواند بار دیگر شاخص را با افت قابل توجهی مواجه کند.
دیدگاه سهامداران:
نزولی: تهدیدهای آمریکایی، بازگشایی بانکها
سهامداران همگام با کارشناسان دلیل اصلی افت این هفته شاخص بورس تهران را بازگشایی دیگر نمادهای بانکی میدانند. نگرانی در اظهارات سهامداران در خصوص بقای برجام بهخوبی مشهود است. آنها معتقدند یکی از عوامل مهمی که باعث شد شاخص از سال گذشته با رشد همراه شود موضوع برجام و ورود سرمایهگذار خارجی به ایران است، حال با تهدیدهای مقامات امریکایی این احتمال وجود دارد که ورود سرمایهگذار خارجی به ایران محدود شود.
کمنوسان: احتمال پایین ادامه بازگشایی نمادهای بانکی، گزارشهای بودجه 96
در این بخش سهامداران توجه بیشتری به موضوعات داخلی بهخصوص بازارسهام دارند. موضوع اولی که این گروه بیان میکنند در خصوص بازگشایی بانکهاست. به گفته آنها از بانکهای بزرگ که کماکان متوقف هستند تنها بانک صادرات باقی مانده است که با توجه به شرایط وخیمی که این بانک دارد بعید به نظر میرسد طی این هفته بازگشایی شود. در این حالت روند بازار بیش از همه چیز تحت تاثیر گزارشهای بودجه سال 96 است. اگر شرکتهای بزرگ (معدنی، فلزی و پتروشیمی) گزارشهای بودجهای خود را در این هفته منتشر کنند انتظار میرود شاهد حرکت کمنوسان و کمحجم بازار باشیم.
صعودی: پایان شوک بانکی، ارتقای کیفیت احتمالی بودجه شرکتها، بازگشایی بازارهای چین
اقلیت رای دهنده به این گزینه خوشبین به دوره بعد از بازگشایی نمادهای «وبملت» و «وتجارت» هستند. به گفته آنها شوک بازگشایی نمادهای بانکی به پایان رسیده و دیگر بازار واکنش چندانی به آنها نشان نمیدهند. از سوی دیگر این گروه معتقدند، گزارشهای فصلی شرکتها در مقایسه با سالهای قبل کیفیت بیشتری دارند، موضوعی که میتواند خوشبینی برای آینده این شرکتها را رقم بزند. در این بین عدهای بازگشایی بازارهای چین را دلیلی میدانند که میتواند بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به افزایش قیمت کامودیتیها و اثر آنها بر صنایع کالا محور شود.