تحلیل تکنیکال امروز | آینده قیمت « خودرو » و « خساپا »

تحلیل‌های تکنیکال گروه خودروسازی بررسی شد.

قوت گرفتن سناریوی کاهش قیمت

  • شکور علیشاهی | تحلیلگر بازار سرمایه

روند کلی شاخص صنعت خودرو خنثی برآورد می‌شود. شاخص این صنعت تقریبا ۶۵ روز کاری در فاز اصلاح قرار داشت، این شاخص از ۲۵ روز کاری گذشته و با واکنش به محدوده حمایتی ۲۶۸ هزار واحد، شروع به افزایش کرد، در مسیر افزایش خط روند نزولی میان‌مدت به سمت بالا شکسته شد که سرمایه‌گذاران در این صنعت را به ادامه روند صعودی امیدوار کرد، اما در هفته گذشته این شاخص دوباره به مدار کاهش قیمت بازگشت و روند نزولی کوتاه‌مدتی را که از حدود یک ماه پیش تشکیل داده بود، به سمت پایین شکست. این اتفاق نشانه چندان خوبی نبود و باعث فروش هیجانی عرضه‌کنندگان بازار شد.
با توجه به کلیت بازار و با شکسته شدن خط روند صعودی کوتاه‌مدت به سمت پایین، به نظر می‌رسد، احتمال وقوع سناریوی کاهش قیمت در نمادهای این صنعت قوت گرفته است.

سناریوی کاهش قیمت این شاخص می‌تواند در سه پرده بررسی شود. در پرده اول شاخص می‌تواند تا محدوده ۲۶۸ هزار واحد، کاهش پیدا کند، محدوده ۳۰۰ هزار واحد به‌عنوان محدوده تقریبا قدرتمند حمایتی می‌تواند مانعی بر سرراه رسیدن به این هدف قیمتی باشد.

در پرده دوم فعالان بازار وارد فاز فروش هیجانی شده و ممکن است این شاخص را وارد مرحله ریزش جدیدی تا محدوده ۱۸۵ هزار واحد کند، دو سطح حمایتی ۲۴۵ هزار واحد و ۲۰۸ هزار واحد، توانایی ایستادگی در مقابل این عرضه‌ها را دارند. پرده سوم به محدوده‌های کمتر از ۱۸۵ هزار واحد می‌پردازد که فعلا احتمال اتفاق افتادن آن در ابهام وجود دارد و نمی‌توان در مورد آن اظهار نظر کرد.

مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا تقاضا‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند نزولی و کاهش قیمت‌ها باشند.

از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند نزولی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران بلند‌مدت بازار در سهم حضور دارند و اکثر سفته‌بازان در این نقطه از سهم خارج شده‌اند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر احتمال تقاضای زیاد، ممکن است عرضه‌کننده سهام نیز از فروش اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع فروش که بعد از چند روز تقریبا متوالی کاهش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم.

همین موضوع ممکن است نقطه پایان کاهش قیمت‌ها باشد. البته تمامی این محدوده‌ها در صورت شکسته شدن به سمت پایین با حجم زیاد می‌توانند به سطوح مقاومتی تبدیل شوند.

اگر بعد از رسیدن به هدف پرده اول سناریوی کاهشی یا قبل از آن، شاخص صنعت خودرو به هر دلیلی از جمله حضور در منطقه اشباع فروش، به مدار کاهش قیمت‌ها برگردد، مرحله اول از سناریوی افزایش قیمت‌ها با هدف ۴۳۰ هزار واحد رخ خواهد داد. در این پرده دو منطقه مقاومتی ۳۴۵ هزار واحد و ۳۹۵ هزار واحد، ممکن است مانع افزایش بیشتر شاخص خودروسازها شوند.

در پرده بعد و در صورت عبور از هدف قیمتی مرحله اول، شاخص خودرو با عبور از سه سطوح مقاومتی ۴۹۰ هزار واحد، ۵۴۰ هزار واحد و ۵۷۹ هزار و ۵۰۰ واحد به دنبال فتح قله قبلی و هدف ۶۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد است. این دو مرحله از سناریوی افزایشی تقریبا قابل دسترس هستند. در پرده سوم شاخص صنعت خودرو به دنبال فتح قله‌های جدید و محدوده‌های بیشتر از ۶۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد است که فعلا نمی‌توان به‌طور دقیق در مورد آنها صحبت کرد.

مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضه‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمت‌ها باشند. از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند صعودی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران به جمع‌آوری سود ناشی از افزایش قیمت‌ها می‌پردازند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر عرضه‌کنندگان زیاد، ممکن است تقاضا‌کننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم.

همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمت‌ها باشد. البته تمامی این محدوده‌ها در صورت شکسته شدن به سمت بالا با حجم زیاد می‌توانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.

تحلیل تکنیکال | حمایتها و مقاومتها

ادامه اصلاح خودرو‌ساز‌ها

  • هادی ملکی |  تحلیلگر بازار سرمایه

خودرو یکی از گروه‌های مهم و تاثیر گذار بر بازار بوده و در رشد اخیر شاخص عملکرد بهتری نسبت به شاخص کل داشته و با رشد ۴۰ درصدی همراه بود. اما با پرداختن به چارت شاخص گروه متوجه می‌شویم که این رشد به‌عنوان یک شاخه اصلاحی و به‌عنوان موج B از یک فلت یا مثلث بوده است و در حال حاضر در حال تکمیل موج C از این الگو است.

با توجه به اینکه زمان صرف شده توسط موج A به تعداد ۱۷ کندل بوده پس موج C هم حداقل باید زمانی برابر با موج A را صرف کند. بنابراین احتمالا اصلاح شاخص این گروه حداقل حدود دو هفته زمان خواهد برد که ۴ روز آن سپری شده است. محدوده ۲۸۲ هزار با حد ضرر ۲۶۳ هزار محدوده مناسبی برای بررسی مجدد است.

با تکمیل موج C، هم می‌تواند الگوی اصلاحی در قالب یک فلت به اتمام برسد و هم می‌تواند دو موج اصلاحی دیگر را ادامه دهد و با یک الگوی مثلث ( از نوع مثلث انقباضی یا مثلث خنثی با تناوب معکوس )با هدف اولیه ۴۳۶ هزار به اتمام رساند.

خساپا: با تحلیل سهم گروه خودرو‌سازی سایپا به‌عنوان یکی از لیدرهای این گروه می‌توان به دید بهتری نسبت به ادامه مسیر کلی این گروه دست یافت. هر چند در همین گروه هم تک سهم‌ها و قطعه ساز‌هایی هستند که می‌توانند مسیر جدا گانه‌ای را طی کنند. با این حال با بررسی چارت خساپا به این نتیجه می‌رسیم که همبستگی بالایی بین شاخص گروه خودرو و سهم خساپا وجود دارد. و دقیقا شرایطی که در تحلیل شاخص گروه وجود دارد برای سهم سایپا هم صادق است. محدوده ۲۲۰ تا ۲۳۰ تومان با حد ضرر تثبیت زیر ۱۹۰ تومان، می‌تواند محدوده مناسبی برای بررسی مجدد و خرید این نماد باشد.

تحلیل تکنیکال | حمایتها و مقاومتها

Submitted by admin on