توقف ریزش گروه
- شکور علیشاهی | کارشناس بازار سرمایه
شاخص صنعت زراعت از ۱۵روز کاری گذشته با حدود ۳۸ درصد افزایش از محدوده ۱۲۸ هزار واحد به محدوده ۱۷۶هزار واحد رسید. این شاخص حدود ۱۳ روز کاری قبل روند نزولی میانمدت خود را به سمت بالا شکست و با تشکیل روند صعودی در کوتاهمدت نه تنها میتوان گفت ریزش این شاخص به پایان رسیده بلکه میتوان امید داشت این حرکت صعودی تا محدوده سقف قبلی یعنی ۲۴۵ هزار واحد ادامه پیدا کند. در این سناریو که محتملترین سناریوی پیش روی صنعت زراعت است، محدوده ۱۸۷ هزار واحد، ۱۹۷ هزار و ۷۰۰ واحد و ۲۲۰ هزار واحد بهعنوان سطوح مقاومتی شناخته میشود و میتوانند مانع افزایش بیشتر قیمتها شوند.
مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضهکنندگان سهام زیاد میشوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمتها باشند.
از طرفی سطوحی که بهعنوان هدف قیمتی، در روند صعودی معرفی میشوند، مناطقی هستند که در آن معاملهگران به جمعآوری سود ناشی از افزایش قیمتها میپردازند، بنابراین در این محدودهها علاوه بر عرضهکنندگان زیاد، ممکن است تقاضاکننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار میگیریم، حضور داریم.
همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمتها باشد. البته تمامی این محدودهها در صورت شکسته شدن به سمت بالا با حجم زیاد میتوانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.
بعد از اینکه سناریوی اول به وقوع پیوست ممکن است شاخص زراعت، دو مسیر متفاوت را در پیش بگیرد، در سناریوی دوم که احتمال وقوع آن از سناریوی سوم کمتر است، شاخص این صنعت میتواند به دنبال سقف قبلی و هدف ۳۳۶ هزار واحد باشد که دو محدوده ۲۶۱ هزار واحد و ۲۸۱ هزار واحد، سطوح مقاومتی این سناریو هستند.
مسیر دوم بعد از رسیدن به هدف اولین سناریو، کاهش قیمتهاست، در این مسیر تمامی سطوح مقاومتی که در سناریوی اول به سمت بالا شکسته شده بودند، میتوانند بهعنوان مناطق حمایتی معرفی شوند. ممکن است این ریزش قیمتها تا محدوده ۱۱۷ هزار واحد ادامه داشته باشد.
اگرچه روند نزولی شاخص در میانمدت شکسته شده است ولی هنوز احتمال کاهش قیمتها وجود دارد. در حقیقت در این سناریو حرکت افزایشی فعلی را بهعنوان اصلاح روند نزولی در نظر میگیرد.
در سناریوی چهارم به احتمال ریزش شاخص زراعت میپردازیم. در این سناریو که ممکن است بعد از برخورد به مقاومت ۱۸۷ هزار واحد اتفاق بیفتد، احتمالا شاخص زراعت تا محدوده ۱۰۲ هزار واحد ریزش داشته باشد. در این مسیر سطوح ۱۶۶ هزار واحد، ۱۴۴ هزار واحد و ۱۲۸ هزار واحد بهعنوان مناطق حمایتی مهم شناخته میشوند.
مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا تقاضاکنندگان سهام زیاد میشوند و ممکن است نقطه پایان روند نزولی و کاهش قیمتها باشد. از طرفی سطوحی که بهعنوان هدف قیمتی، در روند نزولی معرفی میشوند، مناطقی هستند که در آن معاملهگران بلندمدت بازار در سهم حضور دارند و اکثر سفتهبازان در این نقطه از سهم خارج شدهاند، بنابراین در این محدودهها علاوه بر احتمال تقاضای زیاد، ممکن است عرضهکننده سهام نیز از فروش اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع فروش که بعد از چند روز تقریبا متوالی کاهش قیمت در آن قرار میگیریم، حضور داریم.
همین موضوع ممکن است نقطه پایان کاهش قیمتها باشد. البته تمامی این محدودهها در صورت شکسته شدن به سمت پایین با حجم زیاد میتوانند به سطوح مقاومتی تبدیل شوند. احتمال به وقوع پیوستن این سناریو از سناریوی اول کمتر ولی از سناریوی دوم و سوم بیشتر است.
شاخص زراعت، زیر میانگین یکساله
- مهدی طیبی | تحلیلگر بازار سرمایه
شاخص گروه زراعت پس از ثبت سقف ۳۳۹هزار واحدی ظرف ۷۷ روز کاری اصلاح سنگین ۶۱ درصدی را تجربه کرده و در سطح ۱۲۷هزار واحدی روی تراز ۸/ ۶۱درصد فیبوناچی از کل صعود دو ساله خود، با تشکیل واگرایی مثبت بین قیمت و اندیکاتورها برگشت پرقدرت زده است.
بدین معنا که در آخرین فاز ریزش قیمتی و ثبت کف پایینتر، اندیکاتورها به کف قبلی خود نرسیدهاند که نشان از تضعیف سمت عرضه داشته است. هماکنون خط روند نزولی در اندیکاتور شاخص قدرت نسبی
(آر.اس.آی) شکسته و پولبک نیز انجام شده است و اندیکاتور در حال ورود به منطقه هیجان خرید (بالای ۷۰) است. همچنین اندیکاتور میانگین متحرک همگرا واگرا (مکدی) وارد فاز مثبت شده است، لذا شرایط اندیکاتوری برای ادامه صعود و ریکاورکردن بخشی از ریزش اخیر، مثبت ارزیابی میشود.
اما در کوتاهمدت، میانگین متحرک یکساله (خط نارنجی رنگ) مهمترین مقاومت داینامیک محسوب میشود که قبل از این هم دو مرتبه جلوی بازگشت قیمتی و رشد نمودار را گرفته است. هماکنون این میانگین متحرک در سطح ۲۰۰هزار واحدی قرار دارد. عبور از این میانگین متحرک سیگنال بسیار خوب و مثبتی برای ادامه رشد ارزیابی میشود که در صورت عبور سطح مقاومت اصلی بعدی ۲۵۸هزار واحد در تراز ۸/ ۶۱درصد فیبوناچی از کل ریزش اخیر است.
زشگزا: در حالی که شاخص گروه مشغول ریکاورکردن بخشی از ریزش خود بود این سهم با رشد خیرهکننده 120 درصدی در 12 روز کاری به میزان 33 درصد از سقف قبل از ریزش خود نیز فراتر رفت و البته با تشکیل واگرایی منفی در نمای هفتگی در حال ریزش از سقف جدید است.
تلیسه: این سهم نیز شرایط مشابه زشگزا داشته و با رشد 180 درصدی در 15 روز کاری 8 درصد هم از سقف قبل از ریزش خود فراتر رفته و طبیعتا دچار واگرایی منفی و ریزش مجدد شده است.
سیمرغ: به آرامی و با عرضههای محدود در حال ریکاورکردن بخشی از ریزش اخیر است. یکی از معدود سهمهای این گروه بوده که در فاز ریزش نقدشوندگی خود را تا حد زیادی حفظ کرده است و نکته بسیار مثبتی برای این سهم محسوب میشود چراکه اغلب سهمهای این گروه در فاز ریزش قفل در صف فروش و فاقد تقاضا و فاقد نقدشوندگی بودهاند، لذا سرمایهگذاران و معاملهگران علاقهمند به این گروه باید این مهم را مدنظر قرار دهند.