افزایش سرمایه « دی » در راه است | دو خبر مهم درباره افزایش سرمایه « فملی » + « نوری »

درخواست افزایش سرمایه بانک دی در حال بررسی است.

به گزارش «دنیای بورس»، دنیای‌اقتصاد نوشت: درخواست بانک دی برای افزایش سرمایه در حال بررسی است و سهامداران از رفتارهای هیجانی بپرهیزند. مهدی عسکری، سخنگوی امور سهام بانک دی و معاون سرمایه‌گذاری گروه مالی دی با تاکید بر این مطلب که در هفته گذشته سهام بانک دی پس از بازگشایی نماد و طبق پیش‌بینی صورت‌گرفته با عرضه سهامداران حقیقی همراه بود که با حمایت مناسب سهامداران حقوقی و جذابیت سهم برای سرمایه‌گذاران حقیقی در این محدوده قیمت، پس از معامله حدود ۲/ ۶ درصد سهام و ورود سهامداران جدید، سهم به تعادل رسید.

وی تصریح کرد: با در نظر گرفتن عملکرد مناسب بانک دی و نیز برنامه‌های آتی برای کاهش زیان انباشته، اصلاح ساختار مالی و قرار گرفتن در مسیر سودآوری و همچنین جایگاه مناسب بانک از نظر بازدهی و نقدشوندگی در بازار سرمایه در مقایسه با صنعت و شاخص در سال‌جاری شاهد افزایش ارزش آن باشیم.

براین اساس از بانک دی انتظار می‌رود که بر مدیریت عملیات بانکی خود تمرکز کند تا با بهبود روزافزون عملکرد و فعالیت اصلی بانک، روند رشد شاخص‌های عملیاتی و به تبع آن افزایش ارزش برای ذی‌نفعان و سهامداران ادامه‌دار باشد. ازاین‌رو توصیه می‌شود سهامداران، دید بلندمدتی به سهام بانک خودشان داشته باشند و تحت تاثیر نوسانات لحظه‌ای بازار و شایعات افراد سودجو اقدام به خرید یا فروش سهام نکنند.

عسگری با اشاره به فرآیند افزایش سرمایه بانک دی افزود: درخصوص فرآیند اجرایی افزایش سرمایه نیز این نکته قابل‌ ذکر است که روال اداری اخذ مجوز افزایش سرمایه برای بانک‌ها به‌دلیل نیاز به اخذ تاییدیه و مجوز از بانک مرکزی نسبت به سایر شرکت‌ها متفاوت است و با توجه به محدودیت‌های ابلاغی در خصوص جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، درخواست بانک دی برای اخذ مجوز توسط کارشناسان مربوطه در بانک مرکزی و سازمان بورس (به‌طور موازی) در حال بررسی است و نتایج مربوطه از طریق کانال‌های رسمی به اطلاع سهامداران خواهد رسید.

سخنگوی امور سهام بانک دی تاکید کرد: سهامداران با پرهیز از رفتارهای هیجانی، اطلاعات مورد نیز خود را از کانال‌های رسمی استخراج کنند. وی ادامه داد: در شرایط موجود توصیه می‌شود سرمایه‌گذاران و سهامداران از هرگونه رفتار هیجانی و لحظه‌ای در بازار پرهیز کنند و استراتژی سرمایه‌گذاری با دید بلندمدت نسبت به بازار، اتخاذ کنند. همچنین ضمن عدم توجه به شایعات و اخبار منتشرشده در فضای مجازی، اطلاعات موردنیاز خود را برای بررسی و تحلیل از کانال‌های رسمی ازجمله سامانه کدال و سایت بانک استخراج کنند.

سرمایه پتروشیمی نوری به ۹هزار میلیارد ریال رسید

دنیای اقتصاد در مطلب دیگری نوشت: سرمایه پتروشیمی نوری از ۳ هزار میلیارد ریال به ۹ ‌هزار میلیارد ریال از محل سودانباشته، افزایش یافت.‌

مدیر عامل پتروشیمی نوری پس از مجمع فوق‌العاده این شرکت در نشستی خبری گفت: پتروشیمی نوری در هشت ماه ابتدای سال ۱۰۸ درصد ظرفیت اسمی تولید داشته که این رقم ۸ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی و ۱۵ درصد بالاتر از ظرفیت برنامه‌ای بوده است که این روند همچنان تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

تقی صانعی با اشاره به کاهش میزان فروش شرکت در آبان‌ماه گفت: به رغم این کاهش، تولید همچنان بالا است و در دیگر ماه‌های سال میزان فروش در شرایط مطلوبی قرار داشته، به‌طوری که فروش بیش از تولید بوده، اما سعی داریم تا پایان سال این میزان تولید و فروش را به یک تناسب معقول برسانیم.

وی با تاکید بر اینکه مقدار تولید و مقدار فروش نوری با افزایش همراه بوده ادامه داد: ‌با تولید و صادرات بیشتر، قیمت تمام شده فروش در هر تن پایین آمده و به همین دلیل هزینه صادرات و فروش نوری هم کاهش ‌قابل توجهی پیدا کرده است.‌

صانعی یکی از دلایل کاهش هزینه‌های فروش را بر مبنای افزایش صادرات در سال ۹۹ اعلام کرد و افزود: علاوه بر اینکه هزینه لجستیک و حمل محصولات صادراتی کاهش یافته بود، برنامه‌ریزی شرکت تجارت صنعت از زیرمجموعه هلدینگ خلیج‌فارس است نیز به مدیریت این موضوع کمک کرد.

وی درحالی‌که ۶۰ درصد محصولات شرکت را صادراتی دانست، افزود: در سال ۹۹ نزدیک به ۵۵ درصد محصولات پس از اشباع بازار داخلی صادر شد.

وی همچنین درباره برنامه توسعه‌ای شرکت پس انجام پروژه‌های برش سنگین و زیرو فلرینگ گفت: انجام پروژه‌ای در واحد پژوهش و فناوری در دستور کار است که در صورت مثبت بودن تحقیقات و نتیجه کار آن را اعلام خواهیم کرد.

مدیر عامل پتروشیمی نوری درباره زمان بهره‌برداری از پتروشیمی هنگام گفت: بهره‌برداری از طرح تولید آمونیاک هنگام در سال ۱۴۰۰ با ظرفیت ۷۲۶ هزار تن و تولید اوره این پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ با ظرفیت یک میلیون و ۵۵ هزار تن تحقق خواهد یافت.

صانعی افزود: تولید اوره پتروشیمی هنگام به دلیل نزدیکی به دریا و تسهیل صادرات حاشیه سود خوبی برای نوری به همراه دارد. مدیر عامل پتروشیمی نوری با اشاره به اینکه پتروشیمی هنگام در نوار ساحلی احداث شده و هدف آن بازار خارجی است افزود: محصولات به محض تولید روی نوار نقاله‌ای که از مجتمع تا اسکله احداث شده برای بارگیری ‌می‌رود. وی تصریح کرد: ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان اوره و آمونیاک در سطح جهان است و این محصولات  خریداران قابل‌توجهی در دنیا دارد.‌

وی با اشاره به اینکه شرکت‌های پتروشیمی سودآوری ناشی از تداوم تولید دارند، تصریح کرد: روند افزایش تولید و پیش‌بینی حاشیه سود می‌تواند این شرکت‌ها را در شرایط مطلوبی نگه دارد.

افزایش سرمایه ملی مس به ۲۰ هزار میلیارد تومان

دنیای اقتصاد در مطلب دیگری نوشت: جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت ملی صنایع مس ایران روزگذشته برای بررسی و تصمیم‌گیری درباره افزایش سرمایه ۹۷ درصدی این شرکت از محل سود انباشته با حضور حدود ۷۰‌درصد از سهامداران حقوقی و حقیقی شرکت، به‌صورت آنلاین و مجازی برگزار شد.

در این مجمع تصویب شد به سهامدارانی که تا پیش از مجمع عادی به‌طور فوق‌العاده سهامدار شرکت باشند به ازای هر ۱۰۰ سهم، ۹۷ سهم جایزه در نظر گرفته شود. در این مجمع افزایش سرمایه شرکت ملی صنایع مس ایران، از ۱۰ هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان به ۲۰ هزار میلیارد تومان تصویب شد.در ادامه مقرر شد ۲ هزار میلیارد تومان برای بازارگردانی تخصیص داده شود.

همچنین افزایش سرمایه صندوق بازنشستگی به میزان ۱۵۰ میلیارد تومان در این مجمع فوق‌العاده تصویب شد.مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در این مجمع، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد شرکت ملی مس، افزایش سرمایه را برای این شرکت الزامی برشمرد.اردشیر سعدمحمدی با اشاره به ارزش فروش داخلی و خارجی مس تا پایان آبان ماه سال ۹۹ خاطرنشان کرد:‌ مجموع فروش مس تا پایان آبان برابر ۲۴۵ هزار و ۷۶۵ میلیارد ریال بود و پیش‌بینی می‌شود میزان مجموع فروش تا پایان سال ۹۹ به ۲۱۷ هزار و ۷۵۷ میلیارد ریال برسد.

وی همچنین گزارشی از پروژه‌های در دست اجرای شرکت ملی صنایع مس ایران از جمله احداث کارخانه اسیدسولفوریک خاتون‌آباد، احداث زیرساخت‌های انتقال اسید سرچشمه و خاتون‌آباد به بندر عباس، طرح توسعه ذوب خاتون‌آباد،‌ طرح تولید مس کاتودی سونگون و توسعه معادن مس سونگون ارائه و میزان پیشرفت فیزیکی و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در این پروژه‌ها را تشریح کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به تفکیک از عملکرد فروش داخلی و خارجی شرکت تا پایان آبان ماه ۹۹ گزارشی ارائه کرد و گفت: شرکت ملی مس در مجموع در فروش محصولات داخلی ۲۰ درصد افزایش قیمت تجربه کرده است. سعدمحمدی در ادامه افزود: در میزان تناژ فروش رشد کرده‌ایم و ۶۰درصد از این افزایش فروش به خاطر افزایش قیمت دلار و ۴۰ درصد نتیجه عملکرد مثبت شرکت ملی صنایع مس ایران است.

Submitted by admin on