به گزارش «دنیای بورس» به نقل از اکوایران، نرخ سود بینبانکی سقف دالان (یعنی نرخ ۲۲ درصد) را شکست تا روند رو به رشد چند ماه اخیر را ادامه داده باشد. جالب است بدانید این نرخ در ماههای ابتدایی سال جاری روندی نزولی به خود گرفته بود، به نحوی که اواخر فروردین در محدوده ۱۶ درصد قرار داشت، اما از روزهای پایانی فروردین شیب نزولی نرخ سود بینبانکی افزایش یافت تا این نرخ در نیمه خرداد تک رقمی شود و به حدود ۸ درصد برسد!
ما در نهایت روند نزولی نرخ سود استقراض بانکها در شبکه بانکی از نیمه خردادماه متوقف شد و با شیبی تند در مسیر صعودی قرار گرفت و در نیمه مهرماه به حدود ۲۰ درصد رسید.
روندی که باز هم ادامهدار بود و بر اساس گزارش بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی، اخیرا از سقف دالان نرخ سود، یعنی ۲۲ درصد هم بالاتر رفت. به تعبیری استقراض از بانک مرکزی، ارزانتر از استقراض بین بانکی شد!
در گفتگویی با فرشید اسلامبولچی، اقتصاددان و کارشناس بانکی (لینک) به این سوال پرداختهایم که دلیل این اتفاق چیست؟ همچنین برخی پیشنهاد می دهند که بانک مرکزی باید هدف تورمی و سقف دالان نرخ سود را افزایش دهد؛ در این زمینه هم نظر این کارشناس را جویا شدهایم.
و در پایان به این شبه پرداختهایم که برخی این فرضیه را مطرح می کنند علت کمبود نقدینگی در بازار بین بانکی به ورود بانک ها به بازار سرمایه مربوط است، این فرضیه تا چه حد قابل بررسی است؟