دوئل تلویزیونی بایدن و ترامپ برگزار شد

تحلیل انتخابات امریکا | کار ترامپ تمام است؟

دومین و آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری 2020 امریکا میان جو بایدن و دونالد ترامپ برگزار شد. بسیاری اکنون این پرسش را مطرح می‌کند آیا کار ترامپ تمام است؟
  • هادی خسروشاهین | تحلیلگر

بایدن در همه نظرسنجی‌های ملی با میانگین ۸ تا ۱۰ درصد پیشتاز است و این پیشتازی خود را در ایالت‌های موسوم به میدان نبرد همچون ویسکانسین، پنسیلوانیا، میشیگان، نوادا و... خارج از حاشیه خطای نظرسنجی‌ها حفظ کرده است.

(به‌طور معمول حاشیه‌ خطای نظرسنجی‌ها بین یک تا ۳ درصد در نظر گرفته می‌شود) اما سی.ان.ان، کمپین و استراتژیست‌های دموکرات‌ها همچنان مضطرب و نگران هستند. آیا نظرسنجی‌ها و موسسات مرتبط با افکارسنجی در حوزه عمومی با اشکالات ساختاری مواجهند؟ به‌نظر می‌رسد باید به این پرسش قاطعانه پاسخ منفی بدهیم.

این موسسات در حد توانشان تلاش کرده‌اند اشتباهات و باگ‌های سیستمی خود را نسبت به انتخابات سال ۲۰۱۶ ترمیم کنند. پروفسور واینر، استاد آمار در دانشگاه بارتون معتقد است که مدل‌ها و نحوه جمع‌آوری داده‌ها در موسسات نظرسنجی نسبت به چهار سال گذشته بهبود چشمگیری یافته است؛ نشانه‌اش هم این است که در تخمین درصد شانس ترامپ برای پیروزی واقع‌بینانه‌تر عمل می‌کنند.

به‌طور نمونه اگر شانس کلینتون را در شب انتخابات ۲۰۱۶، ۹/ ۹۹ درصد تلقی می‌کردند، اکنون این عدد را برای بایدن به ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش داده‌اند. پس منبع و منشأ نگرانی کمپین دموکرات‌ها چیست؟ اجازه دهید این انتخابات را همچون سال ۲۰۱۶ یک انتخابات غیرعادی لقب دهیم آن‌چنان که دیوید سایورز در پولیتیکو می‌نویسد. پرسش بنیادی که در اینجا مطرح است این است که نظرسنجی‌ها معمولا در چه شرایطی قابل‌تکیه و اعتماد هستند؟ وقتی که نهادهای اجتماعی در وضعیت طبیعی و نرمال خود به‌سر می‌برند. این نهادها وظیفه‌ کانالیزه کردن، آشکارسازی و همین‌طور عملیاتی کردن خواسته‌ها و مطالبات مردم را برعهده دارند.

از همین رو جنس و نوع مطالبات افکار عمومی از زیر پوست تحولات اجتماعی بر پوست جامعه می‌نشیند و در اینجا افکارسنجی‌ها راهی برای تخمین و برآورد جهت‌گیری‌ها و روندهای سیاسی و اجتماعی خواهند بود. اصولا نهادها و کارآمدی آنها فعل و انفعالات اجتماعی و سیاسی را در جوامع پیش‌بینی‌پذیر می‌کنند.

موسسات نظرسنجی نیز در این چارچوب از قابلیت و کارآمدی لازم برخوردار خواهند بود؛ ولی واقعیت این است که چه خوشمان بیاید و چه نیاید امروز غرب در مرحله زوال یا مرحله انتقالی از حیث نهادهای اجتماعی قرار دارد. ما اکنون در ایالات‌متحده در شرایطی قرار گرفته‌ایم که نهادهای مختلف ازجمله نهاد انتخابات کارآمدی گذشته خود را از کف داده‌اند. اگر زمانی انتخابات در غرب مرجعی موثر برای داوری در ارتباط با نوع سیاست‌گذاری در حوزه عمومی تلقی می‌شد، اکنون ۳۳ درصد از دموکرات‌ها و ۳۶ درصد از جمهوری‌خواهان می‌گویند که نتیجه‌ انتخابات را در صورت بازنده شدن نامزدشان نمی‌پذیرند و حتی زیر میز قانون خواهند زد.

از همین روست که امروز برخی نهادهای اطلاعاتی و انتظامی در ایالات‌متحده نگرانی زیادی از بروز خشونت‌های اجتماعی پس از اعلام نتایج انتخابات از خود بروز می‌دهند. در چنین شرایطی بسیار طبیعی خواهد بود که نظرسنجی‌ها از پیش‌بینی دقیق آینده ناتوان باشند؛ چراکه یکی از عوامل موثر بر تخمین و برآوردهای آنها چگونگی رفتار جوامع آماری‌شان در گذشته است. از همین رو بیشتر استمرارها را مورد توجه قرار می‌دهند و صرفا قادر به شناسایی تغییرات با دامنه محدود هستند.

اما اگر افت‌و‌خیز روندهای اجتماعی حدت و شدت گیرد، موسسات افکارسنجی از تحولات در جامعه عقب خواهند افتاد. یکی از دلایلی که موسسات نظرسنجی نتوانستند شیفت بزرگ یقه‌آبی‌ها (کارگران یدی) به‌ ترامپ را در سال ۲۰۱۶ تشخیص دهند یا اینکه قادر به درک تغییر روند رفتاری در منطقه‌ای موسوم به دیوار سرخ و شمال بریتانیا در انتخابات اخیر پارلمانی این کشور نبوده‌اند، (این منطقه همواره پایگاه رای حزب کارگر بود؛ ولی این بار به جانسون و محافظه‌کاران به‌دلیل برگزیت روی خوش نشان داد) به همین مساله بازمی‌گردد.

با این همه از نظرسنجی‌های موجود نیز می‌توان به حداقل‌هایی از سطوح پیش‌بینی دست یافت. اگر در روش‌شناسی مطالعه‌ خروجی موسسات افکارسنجی کمی تجدیدنظر کنیم. آن چیزی که ما از داده‌ها و فکت‌های استخراج‌شده توسط نهادهای افکارسنجی دریافت می‌کنیم، وقوع دو رویداد مهم است:

ترامپ آرای خود را در میان گروه سنی ۶۵ ساله‌ها و کهن‌سالان از دست داده است. همچنین زنان به‌طور کلی و به‌ویژه در حومه‌های شهری اقبال چندانی به وی نشان نمی‌دهند. به‌عبارت دیگر وضعیت بایدن به لحاظ کمیت آرا به مراتب بهتر از شرایط کلینتون در سال ۲۰۱۶ است یعنی اگر کلینتون در چهار سال پیش توانست با فاصله ۸/ ۲ میلیون رای ترامپ را شکست دهد، بایدن حتما در این انتخابات می‌تواند این فاصله را به دو برابر رقم قبلی یعنی حدود ۵ تا ۶ میلیون رای افزایش دهد و فاصله ۲ درصدی آرای مردمی را به ۴ تا ۶ درصد هم برساند. بنابراین وقوع این اتفاق حتمی است. تمام نظرسنجی‌های ملی نیز حکایت از این دارند که ما با یک رئیس‌جمهور نامحبوب در کاخ سفید مواجه هستیم؛ اما این فقط بخشی از واقعیت است و برای دسترسی به کل واقعیت باید روش‌شناسی دیگری را در بررسی نظرسنجی‌ها مورد ملاحظه قرار دهیم.

من در این شیوه با استفاده از مدل تحلیلی جفری اِسکِلی و آنا ویدِرکِر جامعه‌ آماری خود را به سه دسته‌ کلان رای‌دهندگان سفیدپوست، رای‌دهندگان سیاه‌پوست و رای‌دهندگان لاتین‌تبار تقسیم می‌کنم و هر یک از این کلان‌گروه‌ها به گروه‌های خرد طبقه‌بندی می‌شوند تا ما را به برخی شیفت‌های مهم و مغفول‌مانده در  نظرسنجی‌های کلان‌نگر برساند. بر این اساس هر یک از این گروه‌ها از لحاظ سن، جنسیت و تحصیلات نیز مورد توجه قرار می‌گیرند. این شیوه‌ای است که موسسات  «فاند دموکراسی» و «یو‌سی‌ال‌ای» از آن بهره جسته‌اند.

حال از کلان‌گروه رای‌دهندگان سفیدپوست شروع می‌کنیم. ترامپ در این کلان‌گروه نمره‌اش به‌طور کلی نسبت به سال ۲۰۱۶ کاهش یافته است؛ ‌ولی در طبقه‌ سنی جوانان یعنی ۱۸ تا ۴۴ ساله‌ها آرای خود را به شدت ارتقا داده؛ ولی با کاهش شدید طرفدارانش در گروه سنی ۴۵ سال به بالا مواجه شده است.

از حیث جنسیت نیز آنچه مبرهن و روشن است، آرای او در میان زنان به طرز چشمگیری افت کرده ولی در میان مردان تقریبا مشابه انتخابات چهار سال گذشته است. افت نامحسوسی نیز در میان سفیدپوستان بدون تحصیلات دانشگاهی قابل‌ردیابی است. اما با کمال تعجب شاهد تحول مهمی در الگوی رفتاری برخی از سفیدپوستان با تحصیلات دانشگاهی هستیم.

این گروه می‌خواهند به مراتب بیشتر از سال ۲۰۱۶ به ترامپ رای دهند. این الگوی رفتاری به‌ویژه در جنوب خط «ماسون-دیکسون» بسته یعنی در ویرجینیای غربی، ویرجینیا، دلاور و مریلند دیده می‌شود. این خط را می‌توان تا کارولینای شمالی، کنتاکی، تنسی و میسوری نیز ادامه داد.

ترامپ در این منطقه توانسته است نظر ۴۹ درصد از سفیدان با تحصیلات دانشگاهی را به خود جلب کند. برخی نظرسنجی‌ها حتی این تمایل و رغبت را تا فلوریدا، جورجیا و تگزاس نیز گسترش می‌دهند. مطالعات پری بیکن، متخصص نظرسنجی نیز نشان می‌دهد که اکثر سفیدهای تحصیلکرده در دو ایالت جورجیا و تگزاس نیز به ترامپ رای خواهند داد.

اما چرا این گروه تحصیلی و گروه سنی ۱۸ تا ۴۴ ساله تمایل بیشتری به ترامپ یافته‌اند و آرای ترامپ در میان این دو خرده‌گروه نسبت به چهار سال گذشته افزایش یافته است؟

به‌نظر می‌رسد در کانون این شیفت رفتاری، مساله اقتصاد قرار دارد. من در اینجا به چند فاکتور در زمینه عملکرد اقتصاد ترامپ اشاره می‌کنم که در آخرین گزارش گالوپ در ماه اکتبر به آن اشاره شده است. این عوامل را باید مهم‌ترین دلیل افزایش آرای ترامپ در میان گروه سنی جوانان و همچنین تحصیلکردگان سفید صرف‌نظر از مباحث هویتی، ‌ایدئولوژی سیاسی و مذهب دانست؛ امری که در مورد دو کلان‌گروه دیگر یعنی سیاه‌پوستان و لاتین‌تبارها نیز صدق می‌کند.

۱- سطح اطمینان اقتصادی (ECI): این شاخص از منفی ۳۳ در اواخر ماه آوریل به منفی ۱۰ در اواخر سپتامبر افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود این شاخص تا اواخر اکتبر و آستانه انتخابات به عدد منفی یک یا صفر برسد؛ یعنی تقریبا همان سطحی که اوباما و بوش در اکتبر و نوامبر ۲۰۱۲  و ۲۰۰۴ با آن مواجه بودند.

بنابراین تعداد قابل‌توجهی از این دو خرده گروه اطمینان بیشتری به عملکرد ترامپ پیدا کرده‌اند و احتمالا معتقدند او بهتر از بایدن می‌تواند شرایط اقتصادی را به دوران قبل از کرونا بازگرداند؛ ضمن اینکه به لحاظ ویژگی‌های فردی حدود ۵۶ درصد از آمریکایی‌ها ترامپ را فردی قوی‌تر و مصمم‌تر از بایدن تلقی می‌کنند.

۲- تنها ۹ درصد آمریکایی‌ها اقتصاد را به‌عنوان مهم‌ترین مشکل کشور تلقی می‌کنند. این رقم برای ترامپ و تیم اقتصادی‌اش خیره‌کننده است؛ چراکه از این حیث در اکتبر ۱۹۹۶ (بیل کلینتون) و همچنین در اکتبر ۲۰۰۴ (بوش پسر) این رقم در حدود ۴۰ درصد بود. در اکتبر ۲۰۱۲ (اوباما) این رقم ۷۲ درصد و در اکتبر ۱۹۹۲ (جورج بوش پدر) این رقم تا ۶۹ درصد افزایش یافته بود و عدد ۹ درصد پایین‌ترین میزان در سال انتخابات آمریکا حداقل از ۱۹۹۰ به این سو است.

۳- حدود ۵۴ درصد آمریکایی‌ها عملکرد ترامپ را در حوزه‌ اقتصاد مورد تایید قرار می‌دهند. این رقم برای جورج بوش پدر در سال ۱۹۹۲ معادل ۱۸ درصد، ‌برای جورج  بوش پسر در سال ۲۰۰۴ معادل ۴۶ درصد و در مورد اوباما در سال ۲۰۱۲ معادل ۴۵ درصد بود. (گالوپ رقم محبوبیت ترامپ را براساس شاخص اقتصادی و سایر شاخص‌های اجتماعی چیزی برابر با انتخابات سال ۲۰۱۶ یعنی ۴۶ درصد تخمین می‌زند).

۴- حدود ۵۵ درصد بزرگسالان آمریکایی (شامل ۵۶ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان انتخابات) معتقدند وضعیت خود و خانواده‌شان نسبت به چهار سال پیش بهتر شده است. ۵۳ درصد نیز می‌گویند وضعیت اقتصاد‌‌ی‌شان عالی و خوب است. این رقم در جولای ۱۹۹۲ (جورج بوش پدر) ۳۸ درصد، در سال ۲۰۰۴ (جورج بوش پسر) ۴۷ درصد و در دسامبر ۲۰۱۲ (اوباما) ۴۵ درصد بود.

حال دوباره به مبحث کلان‌گروه‌ها بازگردیم. پس از کلان‌گروه سفیدپوستان، نوبت به کلان‌گروه سیاه‌پوستان می‌رسد. در سال ۲۰۲۰ به نسبت چهار سال پیش به‌طور کلی سیاهان بیشتری حاضرند به ترامپ رای دهند.

در خرده‌گروه‌های سنی، جنسی و تحصیلی نیز تقریبا به جز مورد زنان و افراد بالای ۴۵ سال تفاوت محسوسی نسبت به چهار سال گذشته مشاهده می‌شود. در برخی ایالات میدان نبرد مشخص شده است که حدود ۳۵ درصد جوانان سیاه‌پوست تمایل بیشتری به ترامپ پیدا کردند؛ اگرچه عملکرد او را در همه‌ زمینه‌ها تایید نمی‌کنند، ولی رفتار پرقدرت و روحیه مبارزه‌‌جوی وی را در کنار فاکتورهای اقتصادی می‌پسندند.

به همین دلیل است که این افزایش سهم ترامپ در آرای سیاهان می‌تواند در دو ایالت جورجیا و کارولینای شمالی به‌دلیل تراکم بیشتر جمعیت رای‌دهنده سیاه‌پوست دردسرهای بزرگی را برای بایدن ایجاد کند؛ ضمن اینکه این افزایش آرای ترامپ در میان کلان‌گروه سیاه‌پوست و دو خرده‌گروه آن یعنی جوانان و افراد بدون تحصیلات دانشگاهی می‌تواند در دو ایالت بسیار حساس میشیگان و پنسیلوانیا به کمک ترامپ بیاید (در سال ۲۰۱۶ اگر هیلاری می‌توانست به جای جلب آرای ۹۰ درصد سیاهان، ۹۵ درصد آرای آنان از آن خود کند پیروزی‌اش را در این دو ایالت حساس قطعی می‌کرد).

در مورد کلان‌گروه لاتین‌تبارها آمارها از دو کلان‌گروه قبلی نیز چشمگیرتر است. صرف‌نظر از افزایش آرای ترامپ در این کلان‌گروه، به‌طور کلی افزایش چشمگیر آرای وی هم در گروه سنی ۱۸ تا ۴۴ سال و همچنین بالای ۴۵ سال و همین‌طور میان زنان و مردان و افراد بدون تحصیلات دانشگاهی و همین‌طور افراد با تحصیلات دانشگاهی دیده می‌شود. بیشترین افزایش آرای ترامپ در میان لاتین‌تبارهای جوان و همین‌طور با تحصیلات دانشگاهی است.

از این حیث ترامپ توانسته ۳۵ درصد آرای لاتین‌تبارهای زیر ۴۵ سال را به خود جلب کند و همین‌طور در حدود ۴۰ درصد آرای تحصیلکردگان لاتین‌تبار نیز به سبد رای او ریخته شود. بنابراین از این حیث بخت و اقبال ترامپ بر ایالت فلوریدا افزایش چشمگیری خواهد یافت؛ چراکه در این ایالت شاهد تراکم ۲۴ درصدی لاتین‌تبارهای با تحصیلات دانشگاهی هستیم و اگر او در کنار این خرده‌گروه بتواند آرای جوانان لاتین‌تبار را نیز به‌دست ‌آورد، مسیر پیروزی وی در این ایالت هموار می‌شود.

این افزایش سهم ترامپ در آرای لاتین‌تبار می‌تواند شانس نامزد جمهوری‌خواهان در ایالت آریزونا را نیز افزایش دهد. اگر بخواهیم نگاهی کلی به آرای ترامپ در میان غیرسفیدها بیندازیم، به این نکته پی خواهیم برد که وی حدود ۳۹ درصد آرای غیرسفیدها در آمریکا را در اختیار دارد و این رقم دو برابر بیشتر از سال ۲۰۱۶ است. با این حال مشخص نیست که آیا این افزایش سهم آرا، کاهش محبوبیت ترامپ در میان گروه سفیدها را جبران خواهد کرد یا خیر!

ولی حداقل با این شیوه نگاه به نتایج نظرسنجی‌ها و خرد کردن جامعه‌های آماری می‌توانیم به واقعیت‌های جدید و بدیعی دسترسی پیدا کنیم که با کل‌نگری‌های کلیشه‌ای امکان مشاهده‌ آنها غیرممکن به‌نظر می‌رسد. حال خود به پرسش مهم این یادداشت پاسخ دهید، آیا کار ترامپ تمام است؟

دومین و آخرین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا | دوئل تلویزیونی ترامپ و بایدن

از ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه بامداد جمعه ۲ آبان‌ماه به وقت تهران، دومین و آخرین مناظره جو بایدن و دونالد ترامپ نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا با اجرای  کریستن وِلکر ، مجری شبکه  NBC  در شهر نشویل -ایالت تنسی-   آغاز می‌شود. درحالی که کمتر از دو هفته تا روز نهایی رأی‌گیری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی‌مانده، فاصله ۲ کاندیدا در میانگین نظرسنجی‌های ملی به زیر ۸ واحد درصد کاهش یافته است.

بر اساس داده‌سنجی‌های پایگاه خبری-تحلیلی  RealClearPolitics  در نظرسنجی‌های اخیر (۸تا۲۱ اکتبر) در سطح ملی بطور میانگین جو بایدن  ۵۰/۷ درصد  و دونالد ترامپ  ۴۲/۸ درصد  از آرای عمومی را از آن خود کرده است. این مناظره بر ۶ موضوع  ویروس کرونا، مسائل نژادی، تغییرات اقلیمی، امنیت ملی، خانواده‌های آمریکایی و رهبری نظام بین‌المللی  متمرکز خواهد بود.

آغاز مناظره

۴:۳۵  / مناظره آغاز شد. ترامپ و بایدن وارد صحنه شدند. کریستن ولکر زمان پاسخگویی هر نامزد را ۲ دقیقه اعلام کرد.

۱. پاندمی کروناویروس

مجری برنامه مناظره را با سوال درباره برنامه ۲ کاندیدا برای مقابله با شیوع ویروس کرونا آغاز کرد. ویروس کرونا به یکی از موضوعات اصلی انتخابات 2020 تبدیل شده است. بیش از ۲۲۲ هزار نفر در آمریکا به دلیل ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. براساس داده‌های دانشگاه جان هاپکینز، ایالات متحده با بیش از 8.4 میلیون مبتلا بالاترین میزان شیوع را در سطح جهانی دارد.تولید واکسن: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی ، در حال حاضر 10 کاندید واکسن Covid-19 در مراحل بالایی و بزرگ آزمایش های بالینی در سراسر جهان وجود دارد.

دیدگاه تکامل یافته ترامپ در مورد چین و کرونا

پرزیدنت ترامپ در ماه‌های اخیر چین را به دلیل شیوع کرونا مورد حمله قرار داده است، اما وی در ابتدای شیوع کرونا، مدیریت شی جین پینگ، رهبر چین را به دلیل مقابله با ویوروس کووید-۱۹ ستود.

وی در 13 فوریه (ابتدای شیوع) گفت: "من فکر می‌کنم آنها به طور حرفه‌ای این کار را انجام داده‌اند و آنها فوق العاده توانمند هستند و من فکر می‌کنم رئیس‌جمهور شی فوق‌العاده است و امیدوارم که این مسئله حل شود."

سپس با صدها مرگ در ایالات متحده، نگرش ترامپ نسبت به پکن تغییر کرد؛ "من از چین کمی ناراحت هستم ، با شما صادق خواهم بود ، زیرا هر چقدر رئیس جمهور شی را دوست دارم و به همان اندازه که به کشورش احترام می‌گذارم و تحسین می‌کنم ... اما آنها باید در این باره به ما می گفتند.

اولین پاسخ رئیس جمهور ترامپ - که به منظور بیان چگونگی هدایت وی در مرحله بعدی ویروس کرونا بود - متکی بر آرزوی تولید واکسن متکی بود؛ این برطرف خواهد شد و همانطور که من می گویم ، ما از ویروس دور خواهیم شد و از بین می‌رود.

و او تقریباً همه پاسخ خود را بر مبنای خوش بینی خود به تولید واکسن قرار داد و ادعا کرد "ظرف چند هفته" انجام می شود.
وقتی مجری از وی خواست در این باره تضمین دهد ترامپ تصدیق کرد که واکسن "ظرف چند هفته" یک "تضمین" نیست. اما او گفت که امیدوارم تا پایان سال به مرحله تولید برسد.

بایدن: ترامپ تضمین کند که نوامبر از کاخ سفید می‌رود

جو بایدن ، نامزد حزب دموکرات با استدلال در مورد رفتار رئیس جمهور دونالد ترامپ درباره ویروس کرونا در ایالات متحده آغاز کرد و گفت ترامپ باید تضمین کند که در ماه نوامبر از دفتر خارج می شود؛ " کسی که مسئول کنترل نشدن ویروس است ، می گوید من در ابتدا هیچ مسئولیتی را بر عهده نمی گیرم ، کسی که مسئول این تعداد مرگ است نباید به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا باقی بماند."

بایدن با مقایسه نحوه برخورد خود و ترامپ با ویروس گفت: تمرکز بر اجبار مردم به ماسک زدن و آزمایش سریعتر ویروس، در دستور کار خواهد بود.

بایدن گفت: "من اطمینان خواهم داد که ما استانداردهای ملی را در مورد چگونگی گشایش مدارس و راه اندازی مشاغل تنظیم کنیم تا بتوانند از امنیت برخوردار شوند و منابع مالی لازم را به آنها اختصاص دهند تا بتوانند این کار را انجام دهند."

معاون پیشین رئیس جمهور همچنین هشدار داد که احتمالا بدترین موج شیوع کرونا در زمستان خواهد آمد و ترامپ "هیچ برنامه مشخصی ندارد و هیچ چشم اندازی برای واکسن وجود ندارد که برای اکثر مردم آمریکا قبل از اواسط سال آینده، آماده شود."

وی گفت: "[ترامپ] می گوید ، ما یاد می گیریم که با آن زندگی کنیم. مردم می آموزند که با آن بمیرند."

این امر پس از آن رخ داد که رئیس جمهور ترامپ ادعا کرد که وی نمی گوید همه گیری به زودی پایان می یابد اما آمریکایی ها "در حال یادگیری زندگی با آن هستند. ما چاره ای نداریم."

بایدن افزود: "شما به مردم می گویید که این الان خطرناک است؟ آنها باید در مورد این خطر چه کنند؟ و شما می گویید من هیچ مسئولیتی نمی پذیرم."

ترامپ ماجرای ایمیل‌های پسر بایدن را پیش کشید

ترامپ به خاطر ایمیل های منتشر شده اخیر از هانتر بایدن فرزند جو بایدن به وی حمله کرد. این در حالی است که FBI در حال بررسی این است که آیا آن ایمیل‌ها بخشی از کمپین ضد اطلاعاتی روسیه هستند یا خیر؟

یک مقام آمریکایی و یک منبع کنگره در این باره گفتند: مقامات آمریکایی در حال بررسی این هستند که منشاء ایمیل‌های اخیراً منتشر شده که شامل جزئیات معاملات تجاری پسر جو بایدن در اوکراین و چین هستند، به تلاش‌های اطلاعاتی روسیه علیه کمپین جو بایدن برمی گردد یا خبر؟

روزنامه نیویورک پست متمایل به محافظه کاران در مجموعه مقاله‌ای ادعا کرد که ایمیل‌هایی را در مورد هانتر بایدن و معاملات وی در اوکراین بدست آورده است. هنوز هیچ نهاد رسمی صحت ایمیل ها را تایید نکرده است.

رئیس جمهور دونالد ترامپ و متحدانش از این موضوع برای لکه گیری بایدن ها در طول یک سال گذشته استفاده کرده و مقالات اخیر حمله به بایدن را در هفته های آخر انتخابات ریاست جمهوری مورد استفاده قرار دادند. این ادعاهای جدید خاص به همان موضوعات مربوط به کارزار ضد اطلاعات کرملین علیه بایدن ها می پردازد ، که جامعه اطلاعاتی ایالات متحده گفت تابستان امسال برای تضعیف نامزدی بایدن در برابر ترامپ است.

نیویورک پست می گوید که این ایمیل ها را از طریق دو فرد معتمد ترامپ بدست آورده است: وکیل شخصی وی رودی جولیانی و استیو بنن، استراتژیست ارشد سابق وی.

در حالی که بایدن بخاطر حساب مخفی ترامپ در چین و مالیات پرداختی وی به دولت چین، وی را مورد حمله قرار داد، ترامپ نیز پای هانتر بایدن را وسط کشید و خانواده بایدن را متهم به فساد مالی کرد.

ترامپ: نمی‌توانیم کشور را بخاطر ویروس تعطیل کنیم و مانند جو در زیرزمین حبس شویم

در بحث طولانی ویروس کرونا، تمایز اصلی دونالد ترامپ و جو بایدن انزجار  رئیس جمهور از هرگونه تعطیلی برای جلوگیری از سرایت بیشتر کرونا بود.  ترامپ گفت: "ما نمی توانیم کشور خود را ببندیم.ما نمی توانیم مانند جو خود را در زیرزمین حبس کنیم." استدلال او این بود که فرمانداران دموکرات ایالت های خود را در محاصره های بی مورد قرار داده اند.

ترامپ گفت که تمرکز باید بر حمایت از جمعیت آسیب پذیر باشد. این همان هدف برنامه بحث برانگیزی به نام بیانیه بزرگ بارینگتون است که دولت وی آن را تأیید کرده است اما سایر کارشناسان بهداشتی گفته اند خطرناک است. ترامپ گفت: "کشور ما باید بازگشایی شود. ما باید از افراد مسن خود محافظت کنیم."

بایدن: ویروس را نابود کن، نه کشور را

در همین حال ، بایدن از خط جدیدی استفاده کرد که نشان می داد هدف وی تعطیل نگه داشتن کشور نیست. وی گفت: "ویروس را خاموش کن ، نه کشور را". شعاری که علی‌رغم جذابیت توضیحات زیادی درباره برنامه وی ارائه نمی‌دهد.

ترامپ به دلیل تعطیلی شهر نیویورک با فرمانداری دموکرات‌ها این شهر را "شهر ارواح" خواند، جایی که رستوران ها "در آن می میرند".

ترامپ گفت: "اگر بروید و ببینید چه اتفاقی برای نیویورک افتاده است ، این یک شهر ارواح است. و وقتی در مورد پلکسی گلاس صحبت می کنید ، اینها رستوران هایی هستند که در حال مرگ هستند. اینها مشاغل بی پول هستند. قرار دادن پلکسی گلس به طرز باورنکردنی گران است، و این جوابگو نیست. منظورم این است که شما در یک اتاقک پیچیده شده با پلاستیک می نشینید؟ اینها مشاغلی هستند که می میرند ، جو. شما نمی توانید این کار را با مردم انجام دهید. نگاهی به نیویورک و آنچه در این سالها بر شهر شگفت انگیز من رخ داده است بیاندازید. من آن را دوست داشتم. زنده بود. اما در حال مرگ است. همه در حال ترک نیویورک هستند.

بایدن برای جلوگیری از افزایش تعداد ابتلا و مرگ و میرهای کرونا ایالت نیویورک را قهرمان خواند.

بایدن گفت: "نگاهی بیندازید که نیویورک از نظر کاهش منحنی تعداد افراد مبتلا چه کاری انجام داده است. و حالا مشاهده کنید که چنین ویروسی در ایالات غرب میانه چگونه پیش می‌رود. همه ایالت‌ها آمریکایی هستند. همه آنها آمریکایی هستند. و آنچه که ما باید انجام دهیم این است که بگوییم در درجه اول ماسک بزنید. "

  ۲. سیاست خارجی و امنیت ملی

اتهام‌زنی متقابل درباره فساد مالی

پس از آنکه دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا ، یک سری ادعاهای بی اساس در مورد امور مالی جو بایدن را مطرح کرد، بایدن با استناد به داستان اخیر نیویورک تایمز که فاش کرد رئیس جمهور یک حساب بانکی از پیش اعلام نشده در چین را مخفی نگه داشته است، واکنش نشان داد.

بایدن گفت: "من در طول زندگی خود هیچ پنی از هیچ منبع خارجی نگرفته ام. ما فهمیدیم که این رئیس جمهور 50 برابر مالیات در چین پرداخت کرده است (که در آمریکا نپرداخته است). یک حساب بانکی مخفی در چین دارد، در چین تجارت می‌کند و حالا صحبت از این می‌کند که من پول می گیرم؟ من از هیچ کشوری تاکنون حتی یک پنی نگرفته ام. "

سپس بایدن به مالیات های ترامپ  و امتناع وی -حتی در حال حاضر- از علنی کردن آنها پرداخت. گزارش نیویورک‌‌تایمز که میزان جاه‌طلبی‌های مالی ترامپ در چین را همراه با حساب بانکی کشف کرد ، ریشه در اطلاعات مالیاتی داشت که ترامپ سعی کرده بود آنها را مخفی نگه دارد.

بایدن گفت: "شما حتی یک سال انحصاری اظهارنامه مالیاتی خود را منتشر نکرده اید. چه چیزی را پنهان میکنی؟"

ترامپ با این ادعا که بایدن در دوره های قبلی خود در مقام های عالی ثروتمند شده است، بحث را باز کرده بود. اما ، همانطور که بایدن اشاره کرد ، وی بیش از دو دهه اظهارنامه مالیاتی را منتشر نکرده است و هیچ مدرکی هم برای اثبات ادعاهای ترامپ علیه خانواده بایدن وجود ندارد.

بایدن در پایان گفت: "اظهارنامه های مالیاتی خود را علنی کنید، یا صحبت در مورد فساد را متوقف کنید."

ترامپ: رابطه عالی با کیم‌جونگ اون دارم

ترامپ گفت: "من رابطه بسیار خوبی با اون دارم. آدم متفاوتی است، اما او نیز احتمالاً در مورد من همین فکر را می کند. ما نوع دیگری از رابطه را داریم. ما رابطه بسیار خوبی داریم. و هیچ جنگی وجود ندارد.

در همین حال، معاون رئیس جمهور سابق از ترامپ به دلیل مشروعیت بخشیدن به دیکتاتور یک کشور منزوی که که مدتهاست به سو سابقه حقوق بشری و جاه طلبی های هسته ای شهره است، انتقاد کرد.

بایدن گفت: "او در مورد دوست خوب خود که یک اراذل و اوباش است، صحبت کرده و از وضعیت بهتر روابط‌مان می‌گوید. در حالی که آنها موشکهای توانمند بیشتری دارند که بسیار راحت تر از گذشته می توانند به خاک آمریکا برسند. "

بایدن در این مناظره گفت که تنها در صورتی با رهبر کره شمالی دیدار خواهد کرد که "با کاهش ظرفیت هسته ای کشورش موافقت کند."

بایدن گفت: "شبه جزیره کره باید یک منطقه عاری از سلاح هسته‌ای باشد."

ترامپ استدلال کرد: "داشتن یک رابطه خوب با رهبران کشورهای دیگر چیز خوبی است."

بایدن به عقب برگشت: "بیخیال، این مثل این است که بگوییم ما قبل از حمله هیتلر به اروپا، رابطه خوبی داشتیم."

 545 کودک مهاجر جدا شده از خانواده

رئیس جمهور ترامپ و نامزد دموکرات ها، جو باید ، وارد بحث و جدل درباره چگونگی جدا شدن بیش از 500 کودک از والدین خود در مرزهای ایالات متحده طی چند سال گذشته شدند.

 ترامپ گفت: "کارتل‌ها کودکان را با  بسیاری از افراد بد، به اینجا می آورند، و آنها قبلاً از آنها برای ورود به کشور ما استفاده می کردند. ما اکنون مانند همیشه مرزی داریم. بیش از 400 مایل دیوار کاملاً جدید وجود دارد. شما اعداد را مشاهده می کنید. ما به مردم اجازه ورود می دهیم اما آنها باید به طور قانونی وارد شوند."

در رابطه با پیوستن این کودکان به خانواده هایشان ، ترامپ گفت که دولت او برنامه ای دارد و "ما بسیار روی آن کار می کنیم - ما بسیار سخت در تلاش هستیم."

ترامپ گفت: "اما بسیاری از این بچه ها بدون پدر و مادر خارج می‌شوند. آنها از طریق کارتل ها و از طریق کویوت‌ها و از طریق باندهای مواد مخدر به آنجا می آیند."

بایدن: اقدامات دولت ترامپ "جنایتکارانه" است

بایدن گفت: "پانصد بچه همراه با پدر و مادرشان آمدند. آنها را در مرز جدا کردند تا آن‌ها را از ورود بازدارند. ما سختگیر هستیم. ما واقعاً قدرتمند هستیم. اما این کودکان با والدین‌شان بودند نه با کارتل‌ها. آنها را از والدین جدا کردند. و این باعث می‌شود کشورمان مسخره شود و تصوری از اینکه ما به عنوان یک کشور ناقض حقوق بشر هستیم بوجود می‌آورد. بچه های آنها را از آغوش‌شان جدا کردند و حالا آنها نمی توانند والدین بیش از 500کودک را پیدا کنند و آن بچه ها تنها مانده اند. بدون آنکه جایی برای رفتن داشته باشند. این جرم است. این جنایتکارانه است."

برخی زمینه ها: طبق دادگاهی که در 20 اکتبر تشکیل شد ، وکلا نتوانسته اند به والدین 545 کودک که بین سال های 2017 و 2018 توسط مقامات مرزی ایالات متحده از خانواده خود جدا شده بودند ، برسند.

واکنش ۲کاندیدا درباره ادعای مداخله ایران و روسیه در انتخابات
در مناظره از هر دو نامزد ریاست جمهوری خواسته شد تا به گزارش‌های ادعایی اخیر مبنی بر اینکه ایران و روسیه اطلاعات ثبت نام رای دهندگان را با هدف تلاش برای دخالت در انتخابات به دست آوردند، پاسخ دهند.

جو بایدن ، نامزد حزب دموکرات گفت ، "من به صراحت گفتم ، هر کشوری ، مهم نیست که چه کسی باشد ، که در انتخابات آمریکا دخالت کند ، هزینه آن را پرداخت خواهد کرد."

بایدن با اشاره به دخالت های چین ، روسیه و ایران ، ادامه داد: "آنها در صورت انتخاب شدن من بهایی پرداخت می‌کنند. آنها در حاکمیت آمریکا دخالت می کنند. این چیزی است که اتفاق می افتد. "

بایدن همچنین ترامپ را به عدم مقابله با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تلاش برای دخالت در انتخابات متهم کرد و گزارش اخیر را نشان داد که مشاور امنیت ملی کاخ سفید به رئیس جمهور هشدار داده است که رودی جولیانی، وکیل شخصی ترامپ، هدف اطلاعات نادرست روسیه بوده است.

بایدن گفت: "و سپس می فهمید که همه آنچه درباره روسیه در جریان است این است که روس ها می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که من به عنوان رئیس جمهور بعدی ایالات متحده انتخاب نشوم، زیرا آنها مرا می شناسند و می‌دانند که من آنها را می شناسم. و آنها . من نمی فهمم که چرا این رئیس جمهور حاضر نیست بپذیرد که پوتین واقعاً برای کشته شدن سربازان آمریکایی در افغانستان پاداش می دهد".

ترامپ در پاسخ به این سال که چگونه در دوره دوم با دخالت در انتخابات مقابله خواهد کرد، به جزئیات ادعایی درباره معاملات پسر بایدن با اوکراین پرداخت.

ترامپ همچنین گفت که وی از اقدامات اخیر برای دخالت در انتخابات مطلع شده و ارزیابی رئیس اطلاعات ملی جان راتکلیف را مبنی بر تلاش های ایران و روسیه برای تضعیف نامزدی ترامپ، شنیده است. ترامپ گفت: "من همه چیز را در مورد آن می دانستم."

ترامپ ادعا کرد که راتکلیف به او گفته "این ۲ کشور می خواهند شما شکست بخورید ... زیرا هیچکس مثل من درباره روسیه سختگیرتر نبوده است."

۳. خانواده‌های آمریکایی

اختلافات اساسی بین جو بایدن و دونالد ترامپ در یک تبادل نظر مختصر درباره آنچه اکنون خانواده‌های طبقه متوسط ​​آمریکایی احساس می کنند ، مشخص شد.

بایدن پس از یک بحث طولانی مدت که ترامپ با تمرکز بر احساس خانواده های آمریکایی به عقده های تجاری در مورد پسر بایدن ، هانتر حمله می کرد ، متمرکز شد.

بایدن مستقیم به دوربین نگاه کرد و گفت: "یک دلیل وجود دارد که او این همه مزخرف را اشاعه می دهد. او نمی خواهد در مورد موضوعات اساسی صحبت کند. این در مورد خانواده او و خانواده من نیست. این در مورد خانواده شما است. و خانواده شما به شدت در معرض آسیب است.

این تاکتیک به وضوح ترامپ را آزار داد، و بایدن با گفتن در مورد خانواده هایی که برای پرداخت وام خود تلاش می کنند، نمی‌توانند لاستیک جدیدی روی ماشین خود بگذارند یا برای هزینه تحصیل فرزندان خود مشکل دارند، بحث را پیش برد.

بایدن گفت: "اینها مشکلاتی هستند که شما با آن‌ها مواجهید. شما که در خانواده های طبقه متوسط ​​مانند خانواده‌ای که من در آن بزرگ شدم، هستید. ما باید در مورد خانواده های شما صحبت کنیم اما این آخرین چیزی است که ترامپ می خواهد درباره آن صحبت کند. "

ترامپ به سرعت بایدن را مورد انتقاد قرار داد ، حتی نحوه چرخش وی را مقابل دوربین تمسخر کرد: "این یک بیانیه سیاسی معمولی است. می خواهد از این ماجرای چین خلاص شود."

ترامپ گفت این تاکتیک همان کاری است که یک "سیاستمدار معمولی" همیشه انجام می دهد ، و افزود ، "من یک سیاستمدار معمولی نیستم. به همین دلیل من انتخاب شدم. بیایید از موضوع چین خارج شویم، بیایید دور میز بنشینیم. [با لحن کنایه‌آمیز] بیا جو ، تو می توانی بهتر عمل کنی."

کاندیدای دموکرات هستم اما می‌خواهم رئیس‌جمهور همه آمریکایی‌ها باشم

پس از انتقاد ترامپ از رد لایحه محرک مالی توسط دموکرات های مجلس نمایندگان که از آن به عنوان لایحه "نجات شهرها و ایالت های دارای مدیریت بد و جنایتکارانه دموکرات‌ها"  یاد کرد، بایدن گفت: "به عنوان یک دموکرات افتخار کاندیداتوری دارم، اما اگر من انتخاب شوم،  می خواهم رئیس جمهور آمریکا باشم. من ایالت های قرمز و ایالت های آبی را نمی بینم. آنچه که من می بینم آمریکا به عنوان ایالات متحده است." 

بایدن: من برنی سندرز نیستم

جو بایدن به دنبال صحبت مکرر دونالد ترامپ درباره «بهداشت و درمان اجتماعی» به رئیس جمهور یادآوری کرد که اگرچه وی دوست دارد به برنامه های برنی سندرز برای حمله کند ، اما او در برابر سناتور ورمونت قرار ندارد.

پس از اظهار نظر طولانی ترامپ در جایی که او بایدن را به اشتباه به حمایت از  «بهداشت و درمان اجتماعی» متهم کرد، بایدن گفت: "او بسیار گیج است. او فکر می کند که در حال رقابت با شخص دیگری است. اما او در حال مبارزه با جو بایدن است."

ترامپ و جمهوری خواهان معمولاً با ارتباط دادن بایدن به برخی از رهبران جناح چپ حزب دموکرات ، مانند سندرز ، سعی در رادیکال نشان دادن وی دارند. اما بایدن می‌گوید سندرز و سایر نامزدها را در دوره مقدماتی شکست داده است: "من همه آن افراد دیگر را شکست دادم، زیرا با آنها مخالف هستم.(این) جو بایدن است که مقابلش قرار گرفته‌ای."

حواشی جالب مناظره جنجالی ترامپ و بایدن

ایرنا هم نوشت: "مناظره آخر با میکروفون های خاموش" این بار در شهر نَشویل مرکز ایالت تنسی؛ کمیسیون برگزاری مناظره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شاید چاره دیگری برای مهار بی اخلاقی های نامزد مونارنجی جمهوریخواهان و دخالت‌های مکرر او در حرف‌های رقیب دموکراتش که مشکلات زیادی در مناظره اول ایجاد کرد، نداشت.

آخرین مناظره نامزدهای جمهوریخواه و دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بامداد جمعه دوم آبان ماه و یازده روز قبل از برگزاری انتخابات این کشور در روز ۱۳ آبان ماه جاری برگزار شد. قرار بود این سومین مناظره دو نامزد باشد اما به دلیل ابتلای دونالد ترامپ به کرونا، قرار شد مناظره دوم به  صورت مجازی برگزار شود اما مخالفت ترامپ با مناظره مجازی، این مناظره تبدیل به گفت و گوهای تلویزیونی دو نامزد با دو شبکه خبری به طور مجزا در روز ۲۷ مهرماه شد. 

مناظره نخست ترامپ و بایدن روز نهم مهر ماه گذشته برگزار شد. نتایج نظرسنجی های انجام شده درباره مناظره اول حاکی از آن بود که بایدن عملکرد بهتری در آن مناظره داشته است؛ مناظره ای که مملو بود از بی اخلاقی های ترامپ و قطع مکرر حرفهای بایدن توسط مستاجر مونارنجی کاخ سفید. با وجود اینکه مجری مناظره بارها و بارها از ترامپ خواست به زمان تعیین شده برای پاسخگویی هر طرف و مقررات مناظره احترام بگذارد اما ترامپ دهها بار وسط حرف بایدن پرید.

حالا به دلیل همین بی اخلاقی ها که سخت موجب رنجش مردم آمریکا شده بود به گونه که همان روز کاشناسان شبکه سی ان ان اذعان کردند "مردم آمریکا بازنده بزرگ مناظره دو نامزد بودند"، مناظره امشب یا همان مناظره دوم و آخر، با شکلی عجیب و بلکه کودکانه برگزار شد؛ کنترل میکروفون ها از اختیار نامزدها خارج شد تا به محض تمام شدن وقت پاسخگویی آنها، دیگر حرف هایشان را ادامه ندهند یا حرف های رقیب خود را قطع نکنند.

به گزارش شبکه های خبری، از چندساعت پیش از شروع مناظره، طرفداران دو نامزد با حضور در خارج از محل مناظره در شهر نشویل، حضور یافتند. طرفدارن بایدن در یک سوی خیابان و طرفدارن رقیبش در سوی دیگر. 

طرفداران بایدن شعار می داند که با رای های خود ترامپ را از کاخ سفید اخراجی می کنیم اما درآن سوی خیابان، طرفداران ترامپ شعار می دادند که او را چهار سال دیگر در کاخ سفید نگه خواهند داشت.

لظحاتی قبل از مناظره خانم ملانیا ترامپ همسر دونالد با ماسک مشکی وارد سالن مناظره شد.

ترامپ ظهر پیش از مناظره هنگامی که با هواپیما عازم شهر نشویل بود، در داخل هواپیما تست کرونا داد و نتیجه آزمایش منفی بود.

خانم مجری مناظره که از مجریان شبکه ان بی سی آمریکا بود، با خوشامد گویی به دو نامزد، در همان ابتدا توضیح داد که میکروفون ها فقط به اندازه زمان قانونی که هر نامزد می تواندحرف بزند، روشن خواهد شد و بعد از دو دقیقه بطور خودکار خاموش خواهد شد.

سوال اول مناظره در باره بحران شیوع کرونا در آمریکا بود. ترامپ اولین نامزدی بود که پاسخ داد.

ترامپ یک بار دیگر با فرافکنی سوء مدیریت دولتش در مهار شیوع دیوانه وار و مرگبار کرونا در آمریکا، بار دیگر توپ را به زمین چین انداخت و گفت که همه این ماجرا تقصیرچینی ها است.

در بخشی دیگر از مناظره، بایدن با اشاره فرار مالیاتی ترامپ، او را با جملات خود مورد هجمه قرار داد. بایدن مدعی شد ترامپ با پول های زیادی که از کار و کاسبی هایش، از هتل هایش و از روسیه و چین بدست می اورد، از پرداخت مالیات طفره می رود.

این بار ترامپ ناچار بود وقت را رعایت کند. آرام تر از مناظره قبل نشان داد. معلوم بود که مشاورانش قبل از این مناظره حسابی با او تمرین کرده بودند . مجری نسبتا مسلط بر مناظره بود. مناظره به رغم حرف های صریح و تندی که دو طرف درباه هم زدند، نسبتا آرام برگزار شد.

در پایان مناظره، کارشناسان شبکه سی ان ان معتقد بودند که این مناظره به لحاظ نظم خیلی بهتر از مناظره اول بود و حداقل مردم متوجه می شدند که دو طرف چه می گویند. این کارشناسان در عین حال معتقد بودند که حرفهای ترامپ مثل مناظره اول پر از دروغ بود به ویژه در خصوص بحران کرونا و واکسن کرونا و ....

پس لرزه های مناظره انتخاباتی ترامپ و بایدن | او فقط دروغ می‌گوید، فقط دروغ

ایرنا در مطلب دیگری نوشت: دومین و آخرین مناظره انتخاباتی ترامپ و بایدن که در آستانه انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا برگزار شد، واکنش‌های مختلفی از سوی رسانه‌های، کاربران فضای مجازی و شخصیت‌های این کشور در پی داشت.

«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا که نامزد حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور آخرین مناظره انتخاباتی خود را با «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات عصر پنجشنبه به وقت محلی برگزار کرد.
این مناظره واکنش‌های متفاوتی از سوی رسانه‌ها، کاربران فضای مجازی و شخصیت‌های سیاسی آمریکا در پی داشت. برخی رسانه‌ها به بررسی درستی یا نادرستی ادعاهای دو نامزد علیه یکدیگر کردند.

شبکه خبری ان‌بی‌سی نیوز به ادعای ترامپ درباره دریافت ۳ و نیم میلیون دلار توسط خانواده بایدن از شهردار مسکو و همسر او واکنش نشان داد و در گزارشی نوشت که این شواهدی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.

به نوشته تارنمای ان‌بی‌سی‌نیوز، بایدن این اتهام را رد کرده، اما این ادعا با تهیه گزارشی از سوی کمیته امنیت داخلی سنای آمریکا دوباره مطرح شد، اما این گزارش ضمن طرح این اتهام به هیچ وجه ادعا نکرده که چنین اقدامی تغییری در سیاست خارجی آمریکا در زمانی که بایدن معاون رییس جمهوری بوده، ایجاد کرده باشد.

گزارش این کمیته سنای آمریکا که جمهوریخواهان در آن اکثریت را دارند، مدعی شده که «هانتر بایدن» پسر بایدن ۳ و نیم میلیون دلار از طریق یک شرکت از روسیه دریافت کرده، اما وکیل بایدن گفته است که او هیچ منافعی در این شرکت ندارد.

اظهارات بایدن و ترامپ درباره روابط واشنگتن با کره شمالی نیز بحث‌انگیز شد. «جو سیرینسیونی» عضو برجسته «موسسه کوئینسی برای کشورداری مسئولانه در توییتی نوشت:  بایدن درست می‌گوید: کره شمالی توانمندی‌های هسته‌ای خود را در دوره ترامپ به صورت چشمگیری افزایش داده است. کیم جونگ اون اکنون می‌تواند همه جای آمریکا را با کلاهک هسته‌ای هدف قرار دهد. همه چیزی که ترامپ به دست آورد عکس و نامه بود.

ترامپ درباره دیدارهای با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی گفت که داشتن رابطه خوب با رهبران جهان کار خوبی است؛ اما بایدن جواب داد که آمریکا با «آدولف هیتلر» نیز پیش از آنکه به دیگر کشورهای اروپایی حمله کند، رابطه خوبی داشت.

بایدن ترامپ را متهم کرد که دیدارهایش با رهبر کره شمالی هیچ نتیجه‌ای نداشته و «باراک اوباما» رییس جمهوری پیشین آمریکا به این دلیل با کیم دیدار نمی‌کرده که نمی‌خواسته بدون پیش‌شرط خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره به او اعتبار دهد.

«ریچارد هاس» رییس شورای روابط خارجی آمریکا نیز به این بخش از مناظره انتخاباتی واکنش نشان داد. او در پیامی توییتری نوشت: رییس جمهوری [ترامپ] شرایط دشواری را با کره شمالی به ارث برد. متاسفانه با تقویت زرادخانه کره شمالی و توانمندی‌های موشکی این کشور، اوضاع بدتر شده است . دیپلماسی فردی فقط برای گرفتن عکس بود نه نتیجه!

«وندی شرمن» مقام دولت اوباما و از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای در واکنش به ادعاهایی که ترامپ در مناظره مطرح می‌کرد، نوشت: او فقط دروغ می‌گوید. فقط دروغ می‌گوید.

«استفن والت» استاد و نظریه‌پرداز مشهور روابط بین‌المللی در ارتباط با سیاست جدا کردن کودکان از والدین در مرزهای جنوبی آمریکا با مکزیک گفت اگر ایران چنین کاری می‌کرد، مقام‌های آمریکایی مدام آن را محکوم می‌کردند.
والت نوشت: اگر ایران ۵۴۵ کودک را از والدینشان جدا می‌کرد و دیگر نمی‌توانست آن‌ها را به هم برگرداند و رهبران ایران می‌گفتند که این کاری «خوب» بوده، مایک پمپئو وزیر خارجه مدام این اقدام را محکوم می‌کرد. اما این دقیقا کاری است که رییسش [ترامپ] انجام داده. این آمریکای من نیست.

نظرسنجی‌ پس از آخرین مناظره ترامپ و بایدن + عکس

نظرسنجی‌ها پس از آخرین مناظره ترامپ و بایدن حکایت از برتری نامزد دموکرات انتخابات آمریکا دارد.

تازه ترین نظرسنجی ها از انتخابات امریا پس از مناظره بایدن و ترامپ

Submitted by admin on