مقاومتهای متراکم تکنیکال
- شکور علیشاهی | تحلیلگر بازار
روند کلی شاخص صنعت فرآوردههای نفتی، نزولی برآورد میشود. این شاخص طی چهار هفته گذشته با حدود ۱۴ درصد ریزش، از محدوده ۶ میلیون و ۶۶۶ هزار و ۲۳۲ واحد به محدوده ۵ میلیون و ۷۲۴ هزار و ۷۷۲ واحد رسید. کاهش قیمتها در این صنعت با شتاب فراوان صورت گرفت و با اینکه خطوط روند صعودی میانمدت و بلندمدت شکسته شدهاند، تنها در کوتاهمدت روند نزولی تشکیل شده است و این کاهش قیمت در میان برخی تحلیلگران اصلاح قیمتی در حرکت صعودی تلقی میشود اما شکسته شدن خط روند صعودی بلندمدت ترسها را نسبت به عدم برگشت قیمتها تا محدودههای قبلی بالا میبرد.
مهمترین اتفاق در چند روز کاری گذشته، شکسته شدن خط روند نزولی کوتاهمدت به سمت بالا بعد از واکنش به محدوده حمایتی ۴ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد بود که این رخداد نشانه صعودی نیست اما ممکن است حرکت نزولی را با اخلال مواجه کند.
با توجه به شکسته شدن خط روند نزولی کوتاهمدت، در هفتههای آینده ممکن است تا محدوده سقف یعنی ۱۰ میلیون واحد افزایش قیمت داشته باشیم که البته مسیری بسیار دشوار و تشکیل شده از مقاومتهای بسیار متراکم است که مهمترین آنها عبارتند از محدوده ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد، ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد و ۸ میلیون واحد، که هر کدام به نوبه خود قدرتمند بوده و میتوانند مانع افزایش بیشتر قیمتها شوند. در صورتی که شاخص فرآوردههای نفتی به هر کدام از مقاومتهای پیش رو واکنش نشان دهد و مسیر کاهش قیمت فعلی را در پیش بگیرد میتواند تا محدوده ۲ میلیون و ۹۲۰ هزار واحد ادامه پیدا کند.
البته محدودههایی که به آنها حمایت میگوییم میتوانند مانع ریزش بیشتر قیمتها شوند که قدرتمند ترین این محدودهها عبارتند از ۴ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد، ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد و ۳ میلیون و ۲۶۵ هزار واحد که این محدودههای حمایتی بسیار قدرتمند و امید بسیار زیادی برای متوقف شدن ریزش قیمتها هستند.
از فراز تا فرود نفتیها
- محمدحسین کیانی | کارشناس بازار سرمایه
شاخص گروه فرآوردههای نفتی از ۲۰ مرداد سال جاری اصلاح عمیقی را آغاز کرد. این شاخص با افت حدود ۵۰ درصدی از سقف خود، بعد از حدود دو ماه توانست کف حمایتی خود را در محدوده ۵میلیون واحد تشکیل دهد. با گذر از محدوده ۵میلیون و ۳۵۰هزار واحدی که خط روند مقاومتی کوتاهمدت این شاخص است به نظر بتواند تا محدوده مقاومتی ۶میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۷میلیون واحدی رشد را ثبت کند. در صورت گذر از این مقاومت هدف میان مدت سقف قبلی مرداد ماه یعنی حوالی ۱۰میلیون واحد خواهد بود.
پالایش نفت تهران (شتران): پس از اصلاح حدودا ۷۰ درصدی از سقف تاریخی خود به نزدیکی حمایت تراز فیبوناچی ۶/ ۷۸ درصدی خود رسیده است. در صورت واکنش مثبت به این سطح میتواند رشد حدودا ۳۰ درصدی را تا محدوده ۲۱۰۰ تا ۲۲۰۰ تومان را ثبت کند. حمایت بعدی، محدوده ۱۲۰۰-۱۱۷۰ تومان است.
پالایش نفت بندرعباس (شبندر): شبندر که نسبت به سایر همگروههای خود اصلاح کند تری را تجربه کرد، حمایت ۳۶۰۰ تومان را دارد. مهم ترین مقاومت سهم، محدوده ۴۳۰۰ تا ۴۵۰۰ تومان است که در صورت عبور از این محدوده مقاومتی میتواند به ۵هزار و ۶هزار تومان برسد.