دنیای بورس | طبق انتظاری که داشتیم امروز نیز بازار همانند روز گذشته با جو مثبت و سنگینی کفه تقاضاها کار خود را آغاز کرد و در همان یک ساعت ابتدایی توانست رشد 30 هزار واحدی و ورود مجدد به کانال یک میلیون و 600 هزار واحدی را به ثبت برساند. اما در ادامه موج عرضه ها در بین ساعت 10 تا 11 بر بازار سایه انداخت و فروش های هیجانی در بازار شدت گرفت به نحوی که نماد «شپنا» را از مرز صف خرید به صف فروش رساند.
هیجان فروش نه فقط در گروه پالایشگاهی، بلکه در دیگر گروه ها همانند فلزات اساسی، بانکی، خودرو و ... گسترش یافت. با این حال حجم بالای خریدها نگذاشت بازار دوباره در صف فروش قفل شود و نمادهای تاثیرگذار تا پایان بازار متعادل بودند و برخی نیز همانند «شبندر» و «وبملت» دوباره به صف خرید رسیدند. در معاملات امروز همانند روز گذشته گروه خودرو بیشترین توجه را به سمت خود جلب کرد و در مجموع حدود سه میلیارد و 800 میلیون سهم از نمادهای «خودرو» و «خساپا» دادوستد شد.
بعد از این گروه نیز نمادهای مهمی گروه بانک قرار داشتند و در غیاب بانک صادرات، «وپارس»، «وتجارت» و «وبملت» بیشترین حجم معامله را به ثبت رساند. اما در سوی دیگر، امروز «شپنا» توانست جای «دارا یکم» را در صدر نمادها با بیشترین ارزش معاملات بگیرد. در مجموع معاملات امروز بورس و فرابورس، بیش از 12 هزار میلیارد تومان معامله از سوی سهامداران خرد صورت گرفت که حسن ختامی برای یک هفته پرتنش است.
مهم ترین خبر امروز به توقف معاملات الگوریتمی باز میگردد. در روزهای اخیر برخی از فعالان بازار اعتقاد داشتند معاملات الگوریتمی باعث «رنجهای منفی» در بازار می شود. اکنون با اطلاعیه سازمان بورس، معاملات الگوریتمی تا اطلاع ثانوی متوقف شده و اگر انتقاد آن دسته از فعالان بازار را به جا بدانیم، باید تاثیر عملی آن را در معاملات روزهای آتی ببینیم.
اما یک شایعه در میانههای بازار مبنی بر منع معاملات حقوقیها در بازار سرمایه منتشر شد که تا حدودی فشار عرضهها را تشدید کرد. اما این گمانهزنی به سرعت در بازار رنگ باخت و تاثیر آن نیز خنثی شد، چرا که در یک ساعت پایانی دوباره حجم تقاضاها افزایش یافت و خریدها شدت گرفت.
رویای سروشانه معکوس
به اعتقاد تحلیلگران تکنیکال بازار سرمایه اکنون پتانسیل تشکیل الگوی سرو شانه معکوس یا کف را دارد. با این حال برای تایید این الگو باید منتظر رشد بیشتر شاخص و شکست خط گردان این الگو در محدوده یک میلیون و 700 هزار واحد باشیم. با رسیدن اندیکاتور قدرت نسبیِ هفتگی به محدوده حمایت بلندمدت، احتمال رشد دماسنج بازار سرمایه بیشتر از احتمال افت بیشتر آن است. فارغ از فاکتورهای تکنیکال، شرایط بنیادی نیز برای ادامه رشد شاخصکل مهیاست.
نرخ دلار (چه در سامانه نیما و چه در بازار آزاد)همچنان روند صعودی دارد. تاثیر اخبار سیاسی نیز کمرنگتر شده است. بازار در شرایطی این هفته را به پایان رسانده است که مهم ترین چالش هفته آتی، احتمال افت قابل توجه قیمت دلار با توجه به سابقه مهر 97 و 98 خواهد بود.