به گزارش «دنیای بورس»، دنیایاقتصاد نوشت: تصمیمهای اشتباه در مرداد ۹۹ از سوی دولت و سازمان بورس و همچنین عرضه سهام توسط شرکتهای حقوقی، از طرفی باعث ترس و ازطرف دیگر افزایش هیجانات سرمایهگذاران شده است. در این بین عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری نشان میدهد این صندوقها توانستهاند ریسک سرمایهگذاری را در بازار سرمایه کاهش دهند و از ضررهای زیاد جلوگیری کنند.
در هفته گذشته با وجود اینکه خبرهای خوب از سازمان بورس مخابره میشد، بازار روند نزولی خود را ادامه داد. اما صندوقهایی بودند که برخلاف شاخص که روند منفی داشت، توانستند روند صعودی داشته باشند.
صندوق سرمایهگذاری مشترک امید توسعه: صندوق سرمایهگذاری مشترک امید توسعه با بازدهی ۲۷/ ۶ درصد در هفتهای که گذشت بهترین عملکرد را در بین صندوقهای سهامی به خود اختصاص داد. این صندوق سهامی قابل معامله در بازار سرمایه با داشتن ۱۱۸,۵۵۹,۹۷۶ واحد که ارزش هر کدام از آن ۲۴۳,۱۱۳ ریال است، جزو صندوقهای بزرگ بازار سرمایه محسوب میشود.
با وجود اینکه این صندوق در این هفته عملکرد مناسبی داشته است، اما در ۳۶۵ روز گذشته نسبت به صندوقهای دیگر بازدهی کمتری داشته و با بهترین صندوق ۳۱۱ درصد اختلاف داشته است.
مشترک عقیق: صندوق مشترک عقیق با بازدهی ۴۶/ ۵ درصد یکی از صندوقهای برتر در هفته گذشته بود. ۹۴ درصد این صندوق در تملک حقیقیها و تنها ۶ درصد آن متعلق به حقوقیهای بازار است. این صندوق عملکرد مناسبی در هفته گذشته داشته است. یکی از دلایلی که این صندوق عملکرد مناسبی داشته این است که بیشترین سهام آن متعلق به صنایع فلزات اساسی است که بهترین صنعت در هفته اخیر بوده است.
صندوق شاخصی کارآفرین و مشترک نقش جهان: اما در این میان صندوقهایی بودند که عملکرد بدی در بین صندوقهای سهامی داشتهاند. صندوق شاخصی کارآفرین و مشترک نقش جهان با بازدهی منفی ۸۸/ ۸ و ۵۲/ ۶ بدترین عملکرد را به خود اختصاص دادهاند. یکی از دلایلی که این صندوقها بازدهی منفی داشتهاند این بوده است که سبد سهامی خود را به سهمهای کوچک اختصاص دادهاند که بیشترین بازدهی منفی را این سهام داشتهاند.