آینده دارویی های بورسی در سه سناریو + نمودار

تکنیکال شاخص صنعت محصولات دارویی بررسی شد.
  • شکور علیشاهی | کارشناس بازار سرمایه

روند کلی شاخص صنعت محصولات دارویی، صعودی برآورد می‌شود، البته حرکت شاخص این صنعت در ۱۰ روز اخیر کاهشی بود. در چهار هفته گذشته این شاخص با شکستن برخی از حمایت‌های تخمین زده شده حدود ۱۸ درصد افزایش داشت و از عدد ۱۴۲ هزار و ۴۷۰ واحد به عدد ۱۶۸ هزار و ۱۱۴ واحد رسید. به نظر می‌رسد این شاخص در روزهای اخیر در فاز استراحت (این فاز کمی ملایم‌تر از فاز اصلاحی است و کاهش قیمت‌ها در آن کمتر است) قرار داشته که از نشانه‌های آن تشکیل روند نزولی در کوتاه مدت، بدون تهدید به شکست روند صعودی میان‌مدت است.

این شاخص در ۱۰ روز اخیر حدود ۳ درصد کاهش داشته. شاخص صنعت محصولات دارویی در مقاطعی تا محدوده ۱۵۲ هزار و ۸۰۰ واحد نیز کاهش داشت. با شکسته شدن روند نزولی کوتاه مدت به سمت بالا به نظر می‌رسد فاز استراحت و کاهش قیمت‌ها تمام شده و این شاخص به دنبال هدف در محدوده ۲۱۹ هزار واحد است که سه منطقه قیمتی از جمله ۱۷۱ هزار و ۷۰۰ واحد، ۱۸۳ هزار و ۵۰۰ واحد و ۱۹۱ هزار و ۳۰۰ واحد و همچنین محدوده روانی ۲۰۰ هزار واحد، می‌توانند از ادامه افزایش قیمت‌ها جلو‌گیری کنند به این محدوده‌ها مقاومت می‌گوییم.

توجه داشته باشید به دلیل اینکه شاخص محصولات دارویی در تاریخ خود هیچگاه در برخی از این اعداد حضور نداشته، این محدوده‌ها از اعتبار چندانی برخوردار نیستند اما شیوه‌های آماری و تکنیکی برای محاسبه محدوده‌های مهم در این مواقع وجود دارد و اکثرا تحلیلگران جسور از آنها به‌عنوان محدوده‌های تحلیلی استفاده می‌کنند.

این اشخاص برای ترسیم خطوط تحلیلی خود به دنبال حداکثر یک یا دو تایید نشانه تکنیکی بدون در نظر گرفتن گذر زمان هستند، در مقابل تحلیلگران محافظه کار برای ترسیم خطوط تحلیلی حداقل دو نشانه تکنیکی یا گذر زمان را لحاظ می‌کنند. در صورت ادامه فاز اصلاحی و کاهش قیمت‌ها، کمی ترس در دل سرمایه‌گذاران این صنعت رخنه می‌کند و آنها از تشکیل روند نزولی در میان‌مدت و حتی بلند‌مدت هراسان می‌شوند.

به هر ترتیب در صورت کاهش بیشتر قیمت‌ها در سهام شرکت‌های حاضر در شاخص محصولات دارویی، این نزول قیمت می‌تواند تا محدوده ۱۲۰ هزار واحد نیز ادامه داشته باشد که البته با توجه به وضعیت بازار به نظر می‌رسد حمایت‌ها نقش خود را به خوبی ایفا کنند. در صورت پایین آمدن قیمت‌ها، سه محدوده ممکن است مانع کاهش بیشتر قیمت‌ها شوند که به آنها حمایت می‌گوییم.

محدوده ۱۵۳ هزار و ۸۰۰ واحد ، محدوده ۱۴۱ هزار و ۵۰۰ واحد و محدوده ۱۳۰ هزار و ۷۰۰  واحد را می‌توان به‌عنوان اعداد مهم حمایتی شاخص مورد مطالعه در هفته‌های آتی در نظر داشت. محدوده خط روند صعودی میان‌مدت نیز می‌تواند نقش‌های حمایتی خوبی ایفا کند. در صورت عبور قیمت از محدوده ۱۲۰ هزار واحد به سمت پایین ترس از تشکیل روند نزولی میان‌مدت یا بلند‌مدت در بین سرمایه‌گذاران این گروه افزایش می‌یابد هر چند چشم امیدی هم به روند صعودی بلند‌مدت دارند.

تحلیل تکنیکال

 

موقعیت مطلوب دارویی‌ها

  • جعفر سلیمی | کارشناس بازار سرمایه

به‌طور کلی روند شاخص صنعت دارویی مطلوب و صعودی ارزیابی می‌شود. در همین حال، این روند صعودی از رقم ۴۳هزار واحد در هجدهم بهمن ماه ۱۳۹۸ شروع شد و در اسفندماه سال ۱۳۹۸ در یک کانال صعودی قوی قرار گرفت. این شاخص حداقل سه‌بار به کف و سقف کانال واکنش نشان داده است و تا زمانی که شاخص در این کانال قرار دارد، می‌تواند به روند صعودی خود ادامه دهد.

از طرفی، پیش‌بینی جدید هدف ۲۰۰ هزار واحدی است که قبل از رسیدن به این هدف، در یک‌قدمی سقف قبلی،‌ هدف  ۱۷۰ هزار واحدی را در روزهای پیش‌رو شاهد خواهیم بود. پس از واکنش به سقف تاریخی قبلی، احتمال اصلاح زمانی در این ناحیه وجود دارد.

اما بعد از گذشتن از این سقف دسترسی به هدف ۲۰۰ هزار واحدی به‌راحتی قابل‌تصور است. گفتنی است در صورت شکستن سقف کانال، روند صعودی قوی‌تری می‌تواند شکل بگیرد.به‌طور کلی شاخص چهار بار واکنش مثبت به کف کانال صعودی نشان داده است و احتمال اصلاح بیشتر از کف کانال دور از ذهن خواهد بود ولی در صورتی که این اتفاق رخ دهد تحلیل و اهداف فوق را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.

در صنعت دارویی نمادهای دسبحان با حمایت ۳۱۰۰ تومان، برکت با حمایت ۲۵۰۰ تومان،  دبالک با حمایت ۲۷۰۰ تومان و ۲۹۰۰ تومان،  والبر با حمایت ۲۷۵۰ تومان، دسانکو با حمایت ۲۸۰۰تومان، دتولید با حمایت ۷۰۵۰ تومان، دامین با حمایت ۲۲۷۰ تومان  و دقاضی با حمایت ۱۱هزار تومان از شرایط بهتری برخوردار هستند.

تحلیل تکنیکال

Submitted by admin on