پیش بینی شاخص ها تا پایان هفته + نمودار

بررسی تکنیکال شاخص های بورس و فرابورس چه روندی را تا پایان هفته نشان میدهد.
  • شکور علیشاهی | کارشناس بازار سرمایه

روند کلی شاخص بورس اوراق بهادار تهران، صعودی برآورد می‌شود. در هفته گذشته شاخص کل نتوانست ‌هیچ‌کدام از مقاومت‌های ذکر شده در تحلیل ابتدای هفته را بشکند اما با حدود ۵ درصد افزایش از عدد یک میلیون و ۷۵۳ هزار و ۶۵۷ واحد به عدد یک میلیون و ۸۴۱ هزار و ۶۹۶ واحد رسید. این آمار نشان می‌دهد که دو هفته متوالی است که شتاب افزایش قیمت‌ها در حال کاهش است و بیم آن می‌رود در هفته آتی روند صعودی شاخص با مشکلاتی روبه‌رو شود یا حتی شاخص کل با کاهش روبه‌رو شود.

در صورتی که شاخص کل روند صعودی فعلی را ادامه دهد، به دنبال هدف در محدوده ۲ میلیون و ۲۹۷ هزار است که سه منطقه قیمتی از جمله یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد، دو میلیون واحد و ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار واحد می‌توانند از ادامه افزایش قیمت‌ها جلو‌گیری کنند و آغازگر کاهش و اصلاح قیمت‌ها شوند، به این محدوده‌ها مقاومت می‌گوییم. البته ناحیه‌های مقاومتی دیگری نیز وجود دارند که از اهمیت کمتری برخوردار هستند که از این جمله می‌توان به محدوده ۲ میلیون و ۱۲۰ هزار واحد اشاره کرد.

توجه داشته باشید به دلیل اینکه شاخص کل در تاریخ خود هیچگاه در این اعداد حضور نداشته، این محدوده‌ها از اعتبار چندانی برخوردار نیستند اما شیوه‌های آماری و تکنیکی برای محاسبه محدوده‌های مهم در این مواقع وجود دارد. این شاخص در منطقه اشباع خرید قرار دارد.

این منطقه، ناحیه‌ای است که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت سهام شرکت‌های موجود در شاخص کل بورس اوراق بهادار، وارد آن می‌شویم. حضور در این منطقه از حدود ۲۵ روز کاری می‌گذرد، همچنین نزدیک شدن شاخص مورد مطالعه به محدوده یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد که برای اکثر معامله‌گران حائز اهمیت است، احتمال اصلاح قیمت‌ها در شرکت‌های حاضر در شاخص کل را افزایش می‌دهد. در هر روند صعودی اصلاح قیمت‌ها اجتناب‌ناپذیر است.

منظور از اصلاح قیمت‌ها تشکیل روند نزولی نیست بلکه کاهش قیمت‌ها است. احتمال حضور این شاخص در هفته آینده در فاز اصلاحی وجود دارد. فاز اصلاحی با شکست روند صعودی کوتاه مدت آغاز می‌شود که البته هنوز این اتفاق نیفتاده است. محدوده یک میلیون و ۷۴۰ هزار واحد، محدوده یک میلیون و ۶۸۰ هزار واحد و محدوده یک میلیون و ۵۹۰ هزار واحد را می‌توان به‌عنوان اعداد مهم حمایتی شاخص مورد مطالعه در هفته آتی در نظر داشت. در صورت ادامه کاهش قیمت‌ها در فاز اصلاحی محدوده یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحد از اهمیت خاصی برای معامله‌گران برخوردار است.

تحلیل تکنیکال 

 

ماراتن شاخص کل وشاخص هموزن

  • امین دامچه | کارشناس بازار سرمایه

بازار سرمایه از ابتدای سال ۹۹ به سمت سهامی که در سه گروه ETF دولت قرار داشت، حرکت کرد. تبلیغات دولت باعث شد این گروه‌ها حتی فراتر از ارزش ذاتی‌شان پیش بروند. این موضوع در سایه کاهش نرخ بهره به ۱۰درصد رخ داد که به نوعی سبب افزایش نسبت P/ E بازار شد. در ادامه رشد دلار مجددا باعث جذاب‌تر شدن این گروه شد. استقبال اولیه افراد جدید به بازار نیز سبب تشکیل صفوف خرید سنگین در سهام مذکور شد.

در ادامه حتی برخی از فعالان بازار برای آنکه از روند صعودی بازار عقب نیفتند، سهام کوچک و سهام بزرگی را که کاملا از نظر بنیادی ارزشمند هستند، فروختند تا به‌جای آن سهام موجود در ETF دولت را خریداری کنند. از این رو فعالان بازار به دو دسته تقسیم شدند.  دسته اول افرادی که کماکان اعتقاد دارند سهام ETF دولت پس از یک اصلاح کوچک مجددا به سمت بالا حرکت می‌کنند. دسته دوم افرادی هستند که معتقدند سهام بزرگی که در ETF دولت نیستند؛ اما از نظر بنیادی ارزشمند هستند و همچنین سهام کوچکی که از رشد بازار عقب ماندند، رشد خواهند کرد. در هفته پیش رو این تقابل به‌نظر شاخص کل را متعادل یا با اصلاح همراه می‌کند و در مقابل، شاخص هموزن که جایگاهش را از نظر بازدهی به شاخص کل داده بود، رشد خواهد کرد. البته این موضوع را نیز باید در نظر بگیریم که حجم ورودی پول به سهم‌های ETF دولت بسیار زیاد بوده و پول خروجی از آن اگر به سمت سهام کوچک حرکت کند، چندین روز با صف خرید سنگین مواجه خواهند شد. صنعت سیمان، ساختمان، نیروگاه، حمل و نقل، انفورماتیک، لیزینگ، دارویی، غذایی، زغال‌سنگ، برخی از بانکی‌ها، برخی از فلزات، برخی از معدنی‌ها و پتروشیمی‌‌ها که از نظر بنیادی ارزشمند هستند، در کنار هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری که نسبت قیمت به خالص ارزش دارایی هایشان کمتر از ۷۰درصد است، با اقبال بیشتری مواجه خواهد شد. باید در نظر داشت شاخص کل از ابتدای سال ۹۹ حدود ۲۶۰درصد بازدهی داشته ولی بازدهی شاخص هموزن در این مدت ۱۷۰درصد بوده و ۹۰درصد از رشد کلی بازار عقب افتاده است. این در حالی است که در تمام دوره‌ها بازدهی شاخص هموزن بیشتر از شاخص کل بوده است.

به‌نظر می‌رسد که آغاز این تعادل از هفته پیش رو صورت گیرد. همچنین با بررسی نمودار شاخص هموزن به نسبت شاخص کل، از نظر الیوت موج A تمام شده و از هفته آینده وارد موج B که صعودی است خواهیم شد. بر همین اساس سهام کوچک و متوسطی که از نظر بنیادی ارزشمند و از نظر بازدهی بسیار کمتر از شاخص کل رشد کرده‌اند، می‌توانند به گزینه‌های خرید تبدیل شوند، چراکه با ریسک کمتری مواجه هستند. بر این اساس سهم‌هایی از جمله توسعه عمران کرمان (کرمان)، بانک پاسارگاد، بانک سینا، مپنا، پخش هجرت، فولاد امیرکبیر کاشان(فجر)، فولاد ارفع، فولاد خوزستان، بیمه پارسیان و سرمایه‌گذاری امید پتانسیل‌های به مراتب بیشتری نسبت به سایرین داشته باشند.

تحلیل تکنیکال

Submitted by admin on