آیا افزایش ساعات معاملات سهام خوب است؟

میزان اثرپذیری سهام از معاملات چند شقه بررسی شد.

به گزارش «دنیای بورس»، دنیای اقتصاد نوشت: معاملات سهام در بورس تهران چند شیفته شد؛ راهکاری برای کاهش فشار بر هسته مرکزی معاملات. به تازگی در بازار سهام شاهد انتشار اطلاعیه‌های جدیدی هستیم که موجب سردرگمی اهالی بازار سرمایه شده است. گفته می‌شود این اطلاعیه‌ها که حاوی اطلاعاتی درباره تغییر ساعات معاملات سهام شرکت‌های بزرگ بازار است با هدف کاهش ریسک سامانه معاملاتی سهامداران و کم شدن فشار بر هسته بازار صادر شده است.

برخی صاحبنظران بازار سرمایه گفته‌اند ممانعت از تغییر سیستم معاملاتی در کنار هجوم بخش عظیمی از نقدینگی به بازار سهام باعث تصمیم‌گیری‌های این‌چنینی شده است.

این افراد معتقدند در چنین شرایطی ریسک معاملاتی بازار به یقین افزایش پیدا می‌کند زیرا ممکن است معاملات در ساعات مرسوم بورس مثبت به پایان برسد و برآیند معاملاتی در تایم دوم بازار که گاه تا ساعت ۱۵ هم ادامه پیدا می‌کند، در مدار منفی پیگیری شود. همین عامل می‌تواند دادوستدهای روز کاری بعد را تحت تاثیر قرار دهد.

سردرگمی در بازار سهام

محسن عباسی، یکی از کارشناسان بازار سهام درخصوص وضعیت تازه حاکم بر زمان انجام معاملات بازار سهام گفت: انتقادات به این رویداد در بازار سهام زیاد است. زمانی که لیدرهای بازار و به نوعی سهم‌هایی که از متقاضیان زیادی برخوردارند از جریان معاملاتی جدا ‌شوند، به‌طور خودکار روند جابه‌جایی سهام و نقدینگی بین گروه‌ها از بین می‌رود.

او اعلام کرد: معاملات برخی از سهم‌ها که بعضا لیدر بازار هم هستند به ساعاتی پس از پایان معاملات انتقال پیدا کرده است، بنابراین اتخاذ سیاست‌های اینچنینی برای انجام معاملات به یقین به سردرگمی کلیت بازار سهام منجر می‌شود.

عباسی اخلال در تصمیم‌گیری معامله‌گران را یکی از تبعات اطلاعیه‌های جدید دانست و افزود: ابهام در تشخیص روند حرکت بازار یقینا از دیگر پیامد‌های این رویداد برای کلیت سهامداران خواهد بود.

این کارشناس بازار سهام تاکید کرد: اگرچه انتقادات زیادی به تغییر ساعات معاملات برخی از شرکت‌ها وارد است اما چنین اتفاقی می‌تواند تا حدودی مانع از هنگ کردن هسته و سامانه معاملاتی در روز شود.

سیستم معاملات بورس متاسفانه توان جذب تمام اُردرها را ندارد و تنها راهکار در این زمینه فقط ارتقای سیستم معاملاتی است. بنابراین تا آن زمان باید کج‌دار و مریز این حجم از نقدینگی را به نوعی مدیریت کرد. با این حال تغییر ساعات معاملاتی تغییری در اصل موضوع ایجاد نمی‌کند.

به گفته این تحلیلگر بازار سرمایه سیاست تغییر ساعات معاملاتی مورد تایید نیست اما راهکار دیگری در حال حاضر وجود ندارد، شاید این مهم بهترین گزینه نباشد اما در دسترس‌ترین گزینه است.

مرزهای روانی بورس

عباسی عبور از مرزهای روانی شاخص را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: رقمی برای شاخص کل نمی‌توان تعیین کرد زیرا با ورود شرکت‌های بزرگ و جدید، روند رو به رشد شاخص کل شتاب بیشتری به خود گرفته است. با این حال شاخص با شاخص یک یا دو سال گذشته قابل مقایسه نیست اما به دلیل اینکه گزینه مورد استناد سرمایه‌گذاران است روی یکسری از اعداد رند، خط روند‌ها و مقاومت‌ها از خود واکنش نشان می‌دهد.

او مشکل کوتاه‌مدت برای تداوم روند صعودی شاخص متصور نشد و تاکید کرد: درمحدوده ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد احتمالا شاهد مقاومت در بازار باشیم اما واکنش‌ها در محدوده رقم ۲ میلیون واحدی نیز صرفا می‌تواند روانی باشد و بعد از فصل مجامع عمومی شرکت‌ها در اوایل مرداد ماه به راحتی قابل عبور خواهد بود. از ابتدای مرداد ماه روند صعودی همزمان با بازگشایی سهم‌هایی که در مجمع حضور داشتند تشدید خواهد شد و بعد از مجامع شرکت‌ها در سهم‌های بزرگ به دلیل انتشار اخبار مثبت، بازگشایی خوبی را خواهیم داشت. با این حال گزارش‌های ماهانه نیز مطلوب ارزیابی می‌شوند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دوره سهم‌های کوچک تمام شده اعلام کرد: سهم‌های کوچک غذایی، قندی و... در دو سال اخیر تا ۴۰ برابر رشد پیدا کردند و طی ۳ هفته اخیر شاهد اصلاح این شرکت‌ها هستیم به‌طوری که با عرضه سهم‌های بزرگ، این دست از شرکت‌ها سریع صف فروش می‌شوند. بنابراین در وضعیت فعلی حجم عظیمی از نقدینگی نمی‌تواند وارد سهم‌های کوچک شود و دوران سهم‌های اینچنینی در بازار تمام شده است.

Submitted by admin on