به گزارش «دنیای بورس»، دنیای اقتصاد نوشت: طی هفته معاملاتی گذشته روند قیمت شاخصهای نفتی با رشد چند درصدی مواجه شد. در ابتدای هفته، شاهد رشد سریع قیمت شاخصهای وستتگزاس اینترمدییت و نفت برنت دریای شمال بودیم که در نتیجه آمارهای دلگرمکننده شاخص اشتغال و مسکن در آمریکا بود اما افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در آمریکا بازار را نسبت به آینده بدبین کرد.
در انتهای هفته با اصلاح قیمتی شاخصهای وستتگزاس و برنت به ترتیب هر کدام روند هفتگی صعودی ۶۱/ ۵ و ۳۳/ ۴ درصدی را تجربه کردند. در هفته گذشته شاخصهای نفتی تحویل فیزیکی نیز روند مثبتی داشتند و سبد نفتی اوپک از جمعه هفته گذشته تا پنجشنبه ۸۹/ ۱۲ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد و نفت سنگین ایران با ۲ دلار و ۱۶ سنت افزایش به روزهای خوب خود ادامه داد که خود نشانهای از اطمینان و قدرت بیشتر نفت تحویل فیزیکی نسبت به معاملات آتی در بازار برای مشتریان است.
رشد حاملهای انرژی در سایه امیدواری بازار
در گزارش دیگری آمده است: قیمت گاز طبیعی در بازارهای جهانی که از زمان شیوع کرونا روندی مطلقا کاهشی به خود گرفته بود طی هفتههای اخیر و به امید افزایش مصرف گاز با شروع تابستان، بازیابی اقتصادی ناشی از شیوع کرونا و انتشار آمار مسکن آمریکا در بازار نایمکس افزایش قیمت را تجربه کرد.
انتشار گزارش مثبت کاهش موجودی بنزین در ذخایر آمریکا و بازگشایی مجدد و به تدریج اقتصادی که با افزایش تردد خودروها همراه شده است به عاملی برای رشد هفتگی قیمت بنزین و گازوئیل تبدیل شد، هر چند در انتهای هفته با توجه به افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان و خطر موج دوم شیوع کرونا در جهان و اعمال محدودیتهای مجدد عبور و مرور و تعطیلی کسبوکارها سرعت رشد حاملهای انرژی را کند کرد و حتی در مواردی با کاهش آخرهفتهای میزان رشد هفتگی شاخصهای بازار نایمکس را کاهش دادند. قیمت نفت سفید توکیو نیز در سایه خوشبینیها به آینده بازار و برقراری مجدد سفرهای هوایی و افزایش مصرف سوخت جت افزایش یافت، هرچند این خوشبینی بسیار متزلزل و با تردید همراه است.