چگونه سهام عدالت را بفروشیم + جزییات

وزارت اقتصاد: آغاز فروش سهام عدالت از ۶ خرداد

وزارت اقتصاد در اجرای ابلاغیه مبنی بر آزاد سازی سهام عدالت و با عنایت به مصوبه  شورای عالی بورس از فروش سهام عدالت از ۶ خرداد خبر داد.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، بر اساس این اطلاعیه کلیه دارندگان سهام عدالت که قصد فروش قسمتی از سهام خود را دارند، می توانند از روز سه شنبه 6 خرداد به شعب بانک هایی که قبلاً در آن دارای حساب بانکی بوده و شماره شبای آن حساب را به سازمان خصوصی سازی معرفی کرده اند، مراجعه و با تکمیل  فرم های مربوط نسبت به تکمیل سفارش فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت خود و تعهد نامه مربوطه، اقدام نمایند.

این اطلاعیه می افزاید، پس از اتمام مهلت اعلام شده در سامانه سهام عدالت 8 خرداد از تاریخ 10 خرداد بانکها از طریق کارگزاری های خود یا کارگزاری های طرف قرار داد، به تدریج نسبت به فروش سهام متقاضیان در بورس اقدام و وجوه حاصله را در قالب توافق شده به حساب آنها واریز خواهند کرد.

 

نگهداری بلندمدت سهام عدالت به صرفه تر از فروش

سخنگوی سهام عدالت گفته است: امکان فروش فقط ۳۰درصد سهام عدالت از دهم خرداد فراهم شده، اما نگهداری این سهام در بلندمدت به صرفه است و توصیه می‌شود کسانی که نیاز ضروری دارند برای فروش اقدام کنند.

حسین فهیمی در مصاحبه با خبرگزاری صدا وسیما گفت: بر اساس آخرین جلسه شورای عالی بورس اجازه داده شد سهامدارانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت انتخاب کرده‌اند بتوانند ۳۰ درصد از دارایی‌های خود را به فروش برسانند.

وی افزود: آزادسازی سهام از ۱۰ خرداد امکان پذیر خواهد بود و آن دسته از مشمولانی که قصد دارند از این امکان استفاده کنند می‌توانند از ششم خرداد به شبکه بانکی مراجعه و سفارش‌های فروش خود را از طریق بانک‌ها ثبت کنند و بعد از آزاد سازی ۳۰ درصد از سهام آن‌ها فروخته و به حساب آنان واریز می‌شود.
سخنگوی سهام عدالت گفت: افراد باید به بانک‌هایی مراجعه کنند که شماره حساب و شماره شبای خود را در سازمان خصوصی‌سازی ثبت کرده‌اند.

فهیمی افزود: کسانی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی محدودیت فروش ندارند، اما ابتدا شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی باید در بورس پذیرفته شوند.

وی گفت: این سهام از دهم خرداد به بعد بر اساس شرایط بازار به صورت یک جا و یا به صورت تدریجی از طریق کارگزاری و با رعایت مصالح مشمولان سهام عدالت به فروش خواهد رفت و وجوه آن به حساب افراد واریز می‌شود.

فهیمی تاکید کرد: سهام عدالت برای فروختن نیست بلکه برای نگهداری بلند مدت است و این امکان فروش به منزله تشویق افراد به فروش نیست بلکه تسهیلات و امکاناتی برای افراد است و این امکان فروش برای همیشه وجود خواهد داشت.

وی گفت: حدود ۱۰ میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب کرده اند و همچنان تا هشتم خرداد این امکان در سامانه سهام عدالت سازمان خصوصی سازی وجود دارد تا افراد روش مستقیم و یا غیر مستقیم را انتخاب کنند و اگر روش مستقیم انتخاب نشود فرض سامانه بر روش غیر مستقیم است.

 

آزادسازی سهام عدالت کی انجام می‌شود؟

دبیرکل کانون کارگزاران گفت: برای آزادسازی سهام عدالت باید در ابتدا شرکت سپرده‌گذاری مرکزی زیرساخت‌های لازم را در اختیار شرکت‌های کارگزاری قرار دهد، امیدواریم که سامانه‌های سهام عدالت شرکت‌های کارگزاری در اسرع وقت یعنی در کمتر از دو هفته آماده خدمت به تمام مشمولان سهام عدالت باشند.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، مهلت ۳۰ روزه مشمولان برای نحوه آزادسازی سهام عدالت به صورت مستقیم یا غیرمستقیم کمتر از ۱۰ روز دیگر باقی مانده و در هشتم خرداد به پایان می‌رسد، پس از آزادسازی سهام عدالت مشمولان این سهام می‌توانند از طریق شرکت‌های کارگزاری بورس، خرید و فروش بخشی از سهام عدالت را آغاز کنند، روح الله میرصانعی، دبیرکل کانون کارگزاران به سوالات مربوط به آزادسازی این سهام پاسخ داده است.

مشمولین سهام عدالت، که روش سهامداری مستقیم را انتخاب کرده‌اند، چگونه می‌توانند دارایی سهام خود را مشاهده کنند یا آن‌ها را بفروشند؟

طبق دستورالعمل آزادسازی سهام عدالت، شرکت‌های کارگزاری مسئول هستند که خدمات دریافت سفارش‌های خرید و فروش سهام عدالت را به تمام مردم در سراسر کشور ارائه دهند. به محض اینکه، زیرساخت دسترسی به دارایی سهامداران توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار در اختیار شرکت‌های کارگزاری قرار گیرد، شرکت‌های کارگزاری سامانه سهام عدالت خود را رونمایی خواهند کرد. تمام مشمولان سهام عدالت، از طریق سامانه سهام عدالت هر یک از ۱۰۸ شرکت کارگزاری، می‌توانند پس از اعلام آزادسازی سهام عدالت، برای مشاهده ریز دارایی سهام خودشان یا فروش هر میزان از سهام خود اقدام کنند.

آیا مشمولین سهام عدالت، برای فروش سهام خود نیاز به کد بورسی و مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دارند؟

طبق تصمیماتی که در شورای عالی بورس و  سازمان بورس و اوراق بهادار گرفته شده است، هیچ یک از خدمات مربوط به مشمولین سهام عدالت نیاز به مراجعه حضوری نخواهد داشت، چنانچه افراد شماره تلفن همراه و حساب بانکی خود را در سامانه سهام عدالت سازمان خصوصی سازی وارد کرده باشند، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به صورت خودکار برای همه مشمولان سهام عدالت کد بورسی صادر خواهد کرد و نیازی به مراجعه حضوری به هیچ جایی نخواهند داشت. در صورتی که زیرساخت لازم توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی در اختیار شرکت‌های کارگزاری قرار گیرد، احراز هویت افراد برای دریافت خدمات از شرکت‌های کارگزاری نیز به صورت غیرحضوری و الکترونیکی انجام خواهد شد.

برای دریافت وجوه حاصل از فروش سهام چطور؟

همانطور که مطرح شد، کافی است شماره حساب بانکی به نام خود را در سامانه سهام عدالت سازمان خصوصی سازی وارد کرده باشند. پس از اینکه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی زیرساخت لازم را در اختیار شرکت‌های کارگزاری قرار دهد و رسما آزادسازی اعلام شود، مشمولان از طریق سامانه‌های سهام عدالت شرکت‌های کارگزاری می‌توانند سفارش فروش سهام خود را در صورت تمایل، ثبت کنند. در همان مرحله، مشتری انتخاب می‌کند که مایل به دریافت وجه حاصل از فروش است یا اینکه تمایل دارد نزد کارگزار باقی بماند تا برای سایر خرید و فروش‌های سهام مورد استفاده قرار دهد.

Submitted by admin on