سه راهکار دولت برای قیمت گذاری در زنجیره فولاد

معاون وزیر صمت از پیشنهاد ارائه سه راهکار درباره قیمت‌گذاری در زنجیره فولاد خبر داد.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از شاتا، داریوش اسماعیلی در  نشست با مدیران توسعه معادن و فلزات درباره اقدامات قیمت‌گذاری در زنجیره فولاد گفت: مسیری طولانی در این خصوص طی کرده‌ایم و مشارکت فکری تمامی بخش‌ها، مجامع و انجمن‌های مرتبط را بکار گرفتیم تا به نتیجه مطلوب نائل شویم. نهایتاً سه راهکار را به فعالان این عرصه پیشنهاد دادیم یا اینکه خود در بخش‌های مختلف زنجیره به یک توافق کلی برسند که چنانچه با ضوابط و چارچوب‌های قانونی منطبق بود حمایت خواهیم کرد. دومین راه این است که مجموعه گزینه‌هایی را پیشنهاد دهند تا با نظر کارشناسان بهترین گزینه را انتخاب و اجرا کنیم و چنانچه هیچ‌ کدام از این اقدامات انجام نشد باید از موضع دولت تعیین تکلیف کنیم.

به گفته وی کشورهایی مثل ژاپن و کره جنوبی سنگ‌آهن ندارند اما در زمینهٔ تولید فولاد توفیقات زیادی داشته‌اند چراکه تمرکز را روی بخش‌های انتهایی زنجیره و بازار مصرف فولاد گذاشته‌اند. ایران هم در زنجیره فولاد باید بر بخش‌های انتهایی زنجیره تمرکز بیشتری داشته باشد. در این مسیر لازم است برنامه‌ریزی‌ها بر اساس تکیه بر توان و ظرفیت های داخلی صورت پذیرد.

اسماعیلی به نگرانی موجود برای تأمین سنگ‌آهن لازم جهت خوراک شرکت های تولیدی اشاره کرد و افزود: در این خصوص از برنامه‌های اکتشافی باقدرت حمایت می‌کنیم و از سوی دیگر صادرات مواد اولیه را محدودتر خواهیم کرد. ارز حاصل از هر بخش زنجیره فولاد متعلق به کل زنجیره بوده و برای بقای زنجیره لازم است که تأمین ارز موردنیاز تمام بخش‌ها مورد توجه قرار گیرد.

این مقام مسئول ادامه داد: باید مهم‌ترین بازار مصرف فولاد را در داخل بدانیم. این ظرفیت در تولیدکنندگان به‌ خوبی وجود دارد بطور مثال زمانی که برخی شرکت‌های بزرگ لوازم‌خانگی خارجی که بخش مهمی از بازار را در دست داشتند با ایران قطع رابطه کردند، برخی از تولیدکنندگان لوازم‌خانگی داخلی توانستند تا ۴ برابر قبل افزایش تولید داشته باشند این نشان می‌دهد که در داخل قابلیت‌های بالایی وجود دارد.

Submitted by admin on