تخمین آمار مبتلایان مبنای علمی ندارد | شایعه احتمال ابتلای 40 درصد تهرانیها به کرونا

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا تاکید کرد: این شایعه که برخی مطرح کردند تا پایان اسفند حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم تهران به کرونا مبتلا خواهند شد مطلقا واقعی و علمی نیست.

به گزارش «دنیای بورس»، علیرضا زالی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما تصریح کرد: کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا بررسی‌های مداوم و رصد و پایش همیشگی در این زمینه دارد و سناریو‌های مختلفی را بررسی می‌کند، اما این آماری که گفته شده است نه تنها در ایران بلکه در هیچ جای دنیا و حتی چین هم با مبانی علمی انطباق ندارد و مطلقا قابل قبول نیست.

وی افزود: این قبیل اظهارات ، حرفی کاملا غیر علمی و غیرفنی است و ما هم نمی‌دانیم منبع این مطالب از کجاست و مطمئنا کار علمی نیست.

 

زالی: ما مخالف تغییر ساعت کاری ادارات هستیم

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در تهران همچنین گفت: ما مخالف تغییر ساعت کاری ادارات و برگشتن به حالت قبلی هستیم، چون شرایط این بیماری تغییر نکرده است.

دکتر زالی افزود: در جلسه‌ای که با حضور مسئولان ارشد استانی و نمایندگان مجلس و قوه قضاییه و همچنین استاندار تهران و دیگر اعضای این ستاد برگزار شد، به طور اجتماع با تغییر ساعت مخالفت کردند، زیرا شرایط شهر تهران در مورد بیماری کرونا تغییر خاصی نکرده است که ما بخواهیم ساعات اداری را تغییر دهیم.

وی تاکید کرد: هدف این است که از سلامت مردم صیانت شود و میزان سرایت بیماری کرونا کاهش یابد.

دکتر زالی افزود: برای تحقق این اهداف لازم است که تردد‌ها در سطح شهر کم شود و حتی پیشنهاد کردیم این اختیارات به مدیران دستگاه‌ها داده شود که از منابع انسانی خود به صورت چرخشی و نوبت بندی استفاده کنند و تغییر ساعت کاری ادارات و برگشتن به حالت قبل با منطق بررسی‌های کمیته مبارزه با کرونا انطباق ندارد، چون شرایط تغییر نکرده است.

 

تخمین آمار مبتلایان مبنای علمی ندارد

همچنین کیانوش جهانپور در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به آمار و اطلاعاتی که از سوی برخی درخصوص ویروس کرونا و در گیری آن با جامعه ارائه می‌شود افزود: انگیزه چنین آمار و پیش بینی‌هایی را نمی‌دانم و برای ما به عنوان پزشکان و نظام سلامت جای سوال است که ارائه این آمار چه کمکی می‌تواند به جامعه کند.

وی گفت: اغلب این ​آمار از سوی افرادی ارائه می‌شود که هیچ تخصصی ندارند و به هیچ وجه نمی‌تواند صحت داشته باشد و صحت پیدا نخواهد کرد.

جهانپور با تاکید بر این که ارائه این امار حتی روی کاغذ هم به لحاظ فرمول و مبانی علمی جای سوال دارد افزود: حتی از سوی بدبینانه‌ترین نگاه‌ها هم نمی‌تواند این آمار صحیح باشد و ما اکنون اصلا به آن روز‌هایی که آمار مبتلایان بالا رود فکر نمی‌کنیم، حتی اگر یک نفر بر اثر کهولت سن به این بیماری مبتلا شود اصل درگذشت آن فرد برای ما گران تمام خواهد شد.

وی افزود: ما سعی می‌کنیم همین امار و ارقام موجود را با اقدامات بهداشتی، ارشادی، اقناعی و مداخله گرانه بتوانیم کاهش بدهیم.

جهانپور گفت: همین میزان آمار امروز که میزان ابتلایش یک ده هزارم آمار ارائه شده از سوی برخی است جای تامل دارد و حتی جان یک نفر در نظام سلامت ارزشمند است و اگر بتوانیم همان را با اقدامات بهداشتی نجات بدهیم تلاش خواهیم کرد و این طبق آموزه‌های دینی و انسانی اقدام بزرگ و سترگی است.

جهانپور افزود: از افرادی که می‌شناسیم و می‌دانیم از روی دلسوزی خواهش می‌کنم از ارائه این محاسبات بی مبنا که ممکن است صرفا یک تبلیغات (پروپاگاندای) رسانه‌ای ایجاد کند خودداری کنند، ما می‌گوییم واقعیت‌ها اطلاع رسانی شود تا جامعه هوشیار شود.

وی افزود: همین وضعیت موجود (۱۶ هزار نفر بستری) تحمیل بار ترافیکی بر نظام سلامت است و اطلاع رسانی‌های مکرر ما به خاطر این است که در یک بازه زمانی کوتاه این ترافیک مشکل ساز است ما ۱۲۰ هزار تخت بیمارستانی داریم که اشغال آن طی یک سال و دو سال مشکل ساز نیست، اما ترافیک ظرف چند روز و چند ماه قطعا دشوار است.

جهانپور گفت: ما هر روز اطلاع رسانی می‌کنیم و آمار می‌دهیم تا چشمان جامعه را بازتر کنیم، ولی به دنبال هراس افکنی نیستیم همین وحشت افکنی و ایجاد استرس، بیماری را جدی‌تر می‌کند.

وی افزود: ما معتقد به هوشیاری و آگاه سازی هستیم و مرز ظریف واقعیت و هوشیاری را باید در نوشته‌ها و گفته هایمان رعایت کنیم و از دوستان می‌خواهیم در اطلاعات بعدی شان، آن را رعایت و جبران کنند.

 

سرعت رشد مبتلایان به ویروس کرونا در حال کاهش است

عضو ستاد مبارزه با کرونا گفت: در کشور به ویژه شهر تهران سرعت ابتلا به ویروس کرونا در حال کاهش است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،حمید سوری در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب افزود: ممکن است اپیدمی کرونا در دو سه هفته آینده فروکش کند، اما اگر مداخلات مانند خودداری از سفر‌ها و پیشگیری از تماس‌ها را افزایش دهیم این اپیدمی زودتر فروکش می‌کند.

وی گفت: قدرت کشندگی ویروس کرونا از سه و شش دهم درصد به دو درصد کاهش یافته است و به مرور کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: با انتقال ویروس از نظر بیولوژیگی قدرت آن کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه در ستاد مقابله با کرونا برای جلوگیری از انتشار اخبار بی شناسنامه در این باره تلاش می‌کنیم افزود: باید تعادل منطقی در کنترل استرس‌ها و بی تفاوتی نسبت به این بیماری ایجاد کنیم، زیرا اضطراب، توان ایمنی بدن را کاهش می‌دهد.

سوری با بیان اینکه اپیدمی هیچ بیماریی پایدار نیست گفت: اقدامات برای مقابله با ویروس کرونا موثر بوده است.

عضو ستاد مبارزه با کرونا افزود: آنچه که موجب نگرانی ما از ویروس کروناست سرعت انتشار این بیماری است مگرنه میزان کشندگی و بیماری زایی آن چندان اهمیت ندارد.

وی گفت: اگر وضع موجود ادامه یابد تا فروردین با این بیماری درگیری هستیم، اما باید بهداشت فردی و خودداری از حضور در تجمعات بیشتر رعایت شود.

وی با بیان اینکه قدرت انتقال ویروس کرونا از فرد آلوده یک و شش دهم نفر است افزود: اگر شخصی ۱۵ دقیقه بدون رعایت مراقبت‌های بهداشتی با فرد آلوده ارتباط داشته باشند امکان مبتلا شدن وی وجود دارد.

سوری گفت: اضطراب توان ایمنی بدن را کاهش می‌دهد.

مهدی اسماعیل تبار روانشناس نیز در این برنامه گفت: اکنون مقابله با کرونا دولتی است در حالی که باید تبدیل به مدیریت شهری و خانواده محوری شود.

مهدی اسماعیل تبار با بیان اینکه سازکاری با کرونا را باید افزایش دهیم گفت: اضطراب درماندگی درونی ایجاد می‌کند و موجب می‌شود بیماری بر فرد غالب شود.

وی اضافه کرد: برای بالا بردن سلامت روان هر کاری که استرس را کاهش می‌دهد از جمله ایجاد نشاط در خانه‌ها را افزایش دهیم.

محمد صادق باطنی کارشناس رسانه نیز در این برنامه گفت: ابعاد رسانه‌ای ویروس کرونا از خود ویروس بیشتر است، زیرا حدود یکصد هزار نفر به آن مبتلا هستند، اما میلیارد‌ها نفر اخبار آن را پیگیری می‌کنند.

وی افزود: مردم در شرایطی قرار گرفته اند که رقابت برای بیشتر دانستن درباره ویروس کرونا ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: در رابطه با اخبار مربوط به کرونا باید به منبع خبر برای مقابله با ویروس رسانه‌ای توجه کنیم.

محمد صادق باطنی با بیان اینکه اطمینان از درستی خبری مهمتر از اطلاع از خبر است گفت: عطش بی پایان نسبت به دانستن و مطلع کردن یکدیگر درباره ویروس کرونا ایجاد شده است.

کارشناس رسانه ادامه داد: باید عواطف و احساسات را طوری مدیریت کنیم که اخبار نادرست به درست و اخبار غیر ضروری به ضروری تبدیل نشود.

وی افزود:​ اطلاعات غیر ضروری اکنون درباره ویروس کرونا به صورت بسته‌های ترس و دلهره بین مردم رد و بدل می‌شود.

Submitted by admin on