حامیان غیبی سهام «فباهنر»/ حقیقی‌ها به جبران افزایش سرمایه «شیران» آمده‌اند

بازیگران خرد فعال در بورس معاملات این هفته را نیز با خریدهای پرحجم خود آغاز کردند. به طوریکه در جریان معاملات روز شنبه حدود 108میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی منتقل شد که بخش عمده ای از این خریدها به جمع آوری سهام سرمایه گذاری صنايع ‌شيميايي ‌ايران تعلق داشت. در مقابل بازیگران حقوقی به حمایت از سهام مس شهیدباهنر اقدام کرد و خالص خرید قابل توجه 53 میلیارد تومانی را در این نماد ثبت کردند.

دنیای بورس: روند خریدهای صورت گرفته در نماد «شیران» نشان می‌دهد که خالص خرید حقیقی‌ها در این نماد به حدود 20میلیارد تومان رسید. در حالی «شیران» با معامله بیش از 34 میلیون سهم و در نهایت پابرجایی صف خرید در پایان معاملات همراه شد که صندوق سرمايه‌گذاري نمادصنعت ومعدن به عنوان حقوقی فعال در آن به عرضه سهم پرداخت و 20میلیون و 300هزار سهم را از پرتفوی خود خارج کرد. یکی دیگر از نکات عجیبی که تنها در بورس تهران  مشاهده می‌شود اشاره برخی به خصوص تکنیکالیست‌ها بر احتمال پر شدن فاصله قیمتی قبل و بعد از افزایش سرمایه یک شرکت است. همان‌طور که می‌دانید افزایش سرمایه با افزایش تعداد سهام در پرتفو سرمایه‌گذار اما قیمت سهم خرد می‌شود و در نتیجه ارزش کل بازار سهم مورد نظر در پرتفو تغییری نمی‌کند. اما یکی از موارد عجیب بورس این‌که برخی تصور می‌کنند که این فاصله (یا گپ) قیمتی باید پر شود. بر این اساس آن را انگیزه‌ای برای خرید سهام عنوان می‌کنند حال این‌که هیچ مبنا و اساسی از هیچ نظری نمی‌توان برای این موضوع پیدا کرد و این موضوع تنها ساخته ذهن معامله‌گران بازار است که به نظر می‌رسد آن را باور کرده‌اند. بر این اساس لازم است در این خصوص به معامله‌گران سهام تذکر داده شود و از توهمی که در این خصوص ایجاد شده آگاه باشند. البته این‌جا منظور ارزندگی یا عدم ارزندگی «شیران» نیست بلکه تنها اشاره به یکی از قصه‌های تخلیلی بازار از جبران اثر افزایش سرمایه در قیمت سهام است.  

همچنین در این بازار معامله‌گران حقیقی به خرید سهام فولاد مبارکه نیز تمایل نشان داده و در نهایت بیش از 12میلیارد تومان نقدینگی را بابت خرید سهام مزبور به پرتفوی خود منتقل کردند. در نماد «فولاد» نیز به دنبال تقاضای بالای ایجاد شده، سهامدار عمده یعنی شركت توسعه ومديريت سرمايه صبا به عرضه 2.5میلیون سهم اقدام کرد.

بررسی روند جابجایی‌ها در نمادهای خودرویی نیز نشان می‌دهد که لیدر گروه یعنی ایران خودرو همچنان با خرید سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاري سمند روبرو شد. به طوریکه این حقوقی امروز نیز 300هزار سهم دیگر «خودرو» را به پرتفوی خود افزود. صندوق سرمايه‌گذاري بادرآمدثابت كاردان به خرید 1.5میلیون سهم گروه بهمن پرداخته است. در مقابل سایپا آذین با عرضه 4 میلیون سهمی‌از سوی شركت ايراني توليد اتومبيل مواجه شد. در این گروه شركت سرمايه گذاري وتوسعه صنعتي نيوان ابتكار به عنوان سهامدار عمده در نماد پارس خودرو، 200هزار سهم را خریداری کرد.

نمادهای بانکی نیز عمدتا از حمایت سهامدار عمده در بازار امروز برخوردار شدند. به طوریکه صندوق سرمايه گذاري مشترك افق كارگزاري بانك خاورمیانه حدود 2.5 میلیون سهم بانک خاورمیانه را خریداری کرد. روندی مشابه در نماد بانک ملت با جمع آوری 1.5میلیون سهم از سوی صندوق سرمايه گذاري بازارگرداني ملت دنبال شد. این در حالی است که روند خریدها در نماد بانک صادرات به مراتب با حجم بالاتری دنبال شد. به طوریکه 13میلیون و 500هزار سهم «وبصادر» از سوی گروه مالي سپهرصادرات و یک میلیون سهم دیگر نیز توسط صندوق سرمايه گذاري بازارگرداني سپهرصادرات خریداری شد.

در گروه دارویی نیز خرید و فروش‌های متعددی از سوی حقوقی‌ها شکل گرفت. در این میان شركت سرمايه گذاري ملي ايران به عرضه 200هزار سهم داروسازی اسوه پرداخت. شركت داروپخش نیز به عنوان سهامدار عمده در داروسازي زاگرس فارمد پارس، 500هزار سهم را واگذار کرد. در مقابل داروسازی سینا شاهد خرید 50هزار سهم از سوی گروه توسعه مالي مهرآيندگان بود. در همین راستا شركت سرمايه‌گذاري داروئي تامين نیز به خرید 70هزار سهم داروسازی اکسیر پرداخت.

در میان نمادهای شیمیایی نیز سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشيمي تأمين شاهد جابجایی بلوکی سهم میان سهامداران عمده بود. بر این اساس 815 میلیون سهم «تاپیکو» معادل یک درصد از سهام این شرکت از سوی شركت سرمايه‌گذاري تامين اجتماعي عرضه و در مقابل توسط موسسه صندوق بيمه اجتماعي روستائيان وعشاير خریداری شد. عرضه 200هزار سهم پتروشیمی‌خراسان از سوی صندوق سرمايه‌گذاري يكم كارگزاري بانك كشاورزي و واگذاری 30هزار سهم «جم پیلن» از سوی صندوق سرمايه‌گذاري ارزش آفرين از جمله دیگر جابجایی‌های صورت گرفته در گروه شیمیایی بود.

در گروه فلزی معاملات «فباهنر» کاملا مورد توجه بود و پس از اتفاقات اخیر و تصمیم ناگهانی و مبهم سهام‌دار در مخالفت با انجام افزایش سرمایه این انتظار وجود داشت که در روز بازگشایی سهام‌دار به حمایت کامل این سهم بپردازد تا خود را از سرزنش بازار برهاند. سهام مس باهنر با خرید پررنگ 6 کد حقوقی مواجه شد و از افت محسوس سهم جلوگیری کردند اما در این میان عدم دخالت سهام‌دار عمده در خرید سهم نکته جالبی بود که بای مورد توجه باشد. بر این اساس هویت خریداران «فباهنر» مشخص نیست اما می‌توان گفت فارغ از عوامل بنیادی و سایر موارد اثرگذار بر این سهم خرید کدهای نامشخص حقوقی به مراتب سیگنال بهتری برای سهم نسبت به زمانی‌که سهام‌دار حقوقی در نقش حامی سهم اقدام به خرید می‌کرد، محسوب می‌شود.

Submitted by admin on