رپرتاژ آگهی: برای آن دسته از علاقمندانی که فرصت آموزش و انجام معاملات را ندارند، خدمات شرکتهای سبدگردان و صندوقهای سرمایهگذاری میتواند گزینه مناسبی باشد. افراد میتوانند سرمایه خود را در اختیار چنین شرکتهایی قرار دهند تا به نمایندگی از آنها و در چارچوب قوانین و مقررات، با تکیه بر دانش تحلیلگران خود در داراییهای مناسب سرمایه گذاری کنند.
آشنایی با انواع صندوقهای سرمایه گذاری
در بازار سرمایه برای همه افراد با هر سطحی از ریسک پذیری، صندوقهای سرمایهگذاری متنوعی وجود دارد. به عنوان مثال کسانی که در سرمایه گذاری از ریسک پذیری بالایی برخوردارند میتوانند در صندوقهای سرمایهگذاری سهامی، اهرمی و طلا سرمایهگذاری نمایند.
همچنین افراد با سطح ریسکپذیری متوسط میتوانند از صندوقهای سرمایهگذاری مختلط استفاده کنند. برای افرادی که از ریسک گریزان هستند و حفظ سرمایه، مهمترین اولویت آنها است، صندوق درآمد ثابت و صندوقهای تضمین اصل سرمایه گزینههای مناسبی هستند. ادامه مطلب به برخی از انواع صندوقها کمی بیشتر میپردازد.
صندوق درآمد ثابت چیست؟
صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت نوعی از صندوقهای سرمایهگذاری مشترک هستند که بخش عمده دارایی خود (معمولاً بین ۷۰ تا ۹۰ درصد) را در اوراق مالی با درآمد ثابت، سپردههای بانکی و سایر داراییهای کمریسک سرمایهگذاری میکنند. به همین دلیل، این نوع صندوقها از ریسک کمی برخوردار بوده و گزینهای امن برای سرمایهگذاری به شمار میآیند.
این صندوقها افراد غیرحرفهای را به سرمایهگذاری غیرمستقیم در بازار بدهی تشویق میکنند. همچنین، با ایجاد سبدی متنوع از داراییها که هر یک ویژگیهای خاص خود را دارند، ضمن دستیابی به بازدهی مطلوب، به کاهش ریسک سرمایهگذاری نیز کمک میکنند.
صندوقهای درآمد ثابت مزایای متعددی دارند که آنها را به گزینهای مناسب برای سرمایهگذاری ایمن تبدیل میکند. این صندوقها با توزیع داراییها در اوراق کمریسک، ریسک سرمایهگذاری را کاهش میدهند. ارائه سود روزشمار، امکان برداشت بدون جریمه و بازدهی کم ریسک از دیگر ویژگیهای آنهاست. علاوه بر این، نقدشوندگی بالا و مدیریت حرفهای داراییها توسط کارشناسان، باعث ایجاد جریان نقدی پایدار و بهینهسازی بازدهی میشود.
صندوقهای درآمد ثابت از نظر ترکیب دارایی به دو نوع «عادی» و «نوع دوم» تقسیم میشوند. در صندوقهای درآمد ثابت عادی، حداقل ۸۵ درصد از داراییها در اوراق بهادار با درآمد ثابت، گواهی سپرده بانکی و سپردههای بانکی سرمایهگذاری میشود، در حالی که تا ۱۰ درصد از داراییها میتواند در صندوقهای سرمایهگذاری و سهام، حق تقدم سهام و اوراق اختیار معامله اختصاص یابد. در صندوقهای درآمد ثابت نوع دوم، حداقل ۹۰ درصد از داراییها در اوراق بهادار با درآمد ثابت و سپردههای بانکی سرمایهگذاری میشود و تنها ۵ درصد از داراییها به سهام، حق تقدم سهام و اوراق اختیار معامله اختصاص دارد.
آشنایی با مفهوم درآمد غیرفعال
در دنیای امروز، بسیاری از افراد به دنبال راههای کسب درآمد بدون وابستگی به زمان و مکان هستند. درآمد غیرفعال یکی از این روشهاست که پس از یک سرمایهگذاری اولیه، درآمدی مداوم و بدون نیاز به تلاش فعال فراهم میآورد و برای کسانی که به دنبال تعادل کار و زندگی هستند، گزینه مناسبی به شمار میرود.
روشهای مختلفی برای کسب درآمد غیر فعال وجود دارد که شامل سرمایهگذاری در ارز دیجیتال، اجاره املاک، تولید محصولات دیجیتال، تولید محتوا و تبلیغات، بازاریابی، ارائه دورههای آموزشی آنلاین، نوشتن کتاب و سرمایهگذاری در بازار سرمایه میشود. هر یک از این روشها به افراد این امکان را میدهد که پس از یک سرمایهگذاری اولیه، به طور مداوم و بدون نیاز به تلاش فعال درآمد کسب کنند.
درآمد غیر فعال مزایای زیادی مانند آزادی زمانی، امکان ایجاد درآمد نامحدود و پایدار در بلندمدت دارد. با این حال، چالشهایی مانند نیاز به سرمایهگذاری اولیه قابل توجه برای برخی از انواع سرمایهگذاری مانند خرید ملک، عدم تضمین موفقیت، مدیریت و نظارت بر فرایند و رقابت زیاد نیز وجود دارد. استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری مانند صندوقهای درآمد ثابت نیز میتواند به ایجاد درآمد غیرفعال برای افراد کمک کند.
در نهایت می توان گفت که آموزش بورس و آشنایی با انواع فرصتهای سرمایهگذاری موجود در بازار سرمایه میتواند به افراد در شناسایی موقعیتهای مناسب سرمایهگذاری کمک کرده و باعث حفظ ارزش سرمایه و کسب بازدهی مناسب شود.