به گزارش «دنیای بورس» به نقل از دنیای اقتصاد، قیمت جهانی نفت خام در معاملات روز گذشته اگرچه شروع مثبتی داشت اما در ادامه با نگرانی از افزایش عرضه در سال آینده، وارد فاز نزولی شد. این در حالی بود که نشانههایی از پایان یافتن اختلافات تجاری چین و آمریکا مشاهده شده بود. به گزارش رویترز، مشاور اقتصادی کاخ سفید روز پنجشنبه اعلام کرد که پکن و واشنگتن در حال نزدیک شدن به توافقی دو جانبه هستند. لری کودلا همچنین اعلام کرد مذاکرات دو جانبه میان طرفهای درگیر با جنگ تجاری بسیار سازنده بوده است. در عین حال قیمت نفت در معاملات روز جمعه، تحتتاثیر دورنمای اوپک از تقاضا برای نفت در سال آینده نیز قرار داشت.
با وجود این علائم مثبت، دیروز و تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۷ به وقت تهران) بهای هر بشکه نفت خام برنت تحتتاثیر نگرانی از بازگشت مازاد عرضه به بازار ۳۹ سنت کاهش یافت و به ۸۹/ ۶۱ دلار بر بشکه رسید. هر بشکه نفت خام آمریکا نیز ۱۸ سنت کاهش قیمت داشت و روی ۵۹/ ۵۶ دلار بر بشکه ایستاد. انتشار گزارشهایی از سوی آژانس بینالمللی انرژی و همچنین اوپک، در عقبگرد روز گذشته قیمتها بیتاثیر نبود. کاهش تقاضا برای نفت خام اوپک در سال آینده میلادی که در هر دو این گزارشها مورد تاکید قرار گرفته بود، از جمله دلایل بازگشت نگرانی از مازاد عرضه به بازار نفت بود.اوپک و همراهانش در اوایل دسامبر در وین با یکدیگر دیدار خواهند داشت.
قرار است در این نشست سرنوشت توافق کاهش تولید مورد بررسی قرار گیرد. اوپک پلاس تا پایان ماه مارس ۲۰۲۰ برای کاهش تولید ۲/ ۱ میلیون بشکهای در روز بهمنظور کنترل تعادل بازار تعهد داده است. با این حال نگرانی بزرگی که حالا از سوی فعالان بازار وجود دارد، این است که آیا اوپک پلاس بعد از ماه مارس ۲۰۲۰ نیز به توافق کاهش تولید ادامه خواهد داد یا اقدامی برای عمیقتر کردن میزان کاهش تولید خواهد داشت؟ کارشناسان انتظار دارند چنانچه اوپک در نشست پیشرو تصمیمی برای تداوم کاهش تولید اتخاذ نکند، در نیمه نخست سال آینده میلادی با مازاد عرضهای بزرگ مواجه شویم.
براساس این گزارش، ذخایر نفت خام تجاری آمریکا در هفته گذشته نیز با سرعتی بیشتر نسبت به آنچه انتظار میرفت، افزایش یافته است. به گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت خام تجاری آمریکا در هفته قبل ۲/ ۲ میلیون بشکه افزایش داشته که بیشتر از پیشبینی ۶۴۹/ ۱ میلیون بشکهای بود که کارشناسان در نظرسنجی رویترز اعلام کرده بودند. در عین حال رشد تولید نفت خام آمریکا نیز به رکورد تازهای دست یافت. به گزارش EIA، هفته گذشته تولید نفت خام آمریکا ۲۰۰ هزار بشکه در روز رشد داشته و به رکورد ۸/ ۱۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.
این میزان افزایش تولید اگرچه رکورد تازهای در آمریکا بهشمار میرود، اما کارشناسان عقیده دارند میتواند به راحتی تحتتاثیر فشار قیمتها قرار گیرد و کند شود. در عین حال نمیتوان از ورد رقیبانی تازهنفس در حوزه تولید نفتهای غیرمتعارف چشمپوشی کرد.
به گزارش رویترز، برزیل، نروژ و گویان از جمله رقبایی هستند که سال آینده میلادی سود تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا را تحتتاثیر قرار خواهند داد. این در حالی است که تولیدکنندگان شیل قصد دارند در سال آینده میلادی، یک برنامه دیگر برای کاهش هزینهها اجرایی کنند که بهطور حتم به کند شدن رشد تولیدات شیل آمریکا منجر خواهد شد. براساس گزارش بیکر هیوز، تعداد دکلهای حفاری نفت خام ایالاتمتحده آمریکا در هفته گذشته برای سومین هفته متوالی کاهش یافته است.