فردا فرابورس میزبان یک سهم جدید خواهد بود

عرضه اولیه | پاسخ مدیران «وآوا» به شائبه عدم ارزندگی عرضه اولیه/ دارایی‌های پشت پرده آوانوین

امروز جلسه یک دیدار، یک عرضه در فرابورس به منظور معرفی شرکت سرمایه‌گذاری آوا‌ نوین برگزار شد. ابتدای هفته جاری «دنیای بورس» در تحلیلی به بررسی این عرضه اولیه پرداخته بود. در این تحلیل به این موضوع پرداخته شده بود که اگر دارایی پشت پرده وجود نداشته باشد قیمت عرضه اولیه گران است. بر این اساس مدیران این شرکت به شائبه عدم ارزندگی عرضه اولیه پاسخ داده‌اند.

دنیای بورس: در مطلب گذشته به تحلیل عرضه اولیه «وآوا» پرداخته شد. شواهد از عدم ارزندگی این سهم حکایت داشت با این حال مدیران این شرکت در جلسه معارفه عرضه اولیه به  این موضوع پاسخ داده‌اند (لینک تحلیل عرضه اولیه).

در این رابطه علیرضا قدرتی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری آوانوین در واکنش به پرسش‌هایی در خصوص قیمت در نظر گرفته برای عرضه اولیه «وآوا» و ملاک‌های ارزش‌گذاری سهم عنوان کرد: هیچ دارایی غیرمولدی در این شرکت دیده نمی‌َشود. ضمن آنکه جمع حقوق صاحبان سهام این شرکت ۸۹ میلیارد تومان بوده و در ۶ماهه ۱۶۶ریال سود به ازای هر سهم محقق  کرده است. در عین حال NAV هر سهم «وآوا» ۲۶۸ تومان بوده و از این رو مقایسه این شرکت با برخی از شرکت‌هایی که عرضه اولیه ناموفقی داشتند، جفا است.

وی ادامه داد: در حال حاضر پرتفوی شرکت آوانوین حدود 82 میلیارد تومان است که عمده‌ترین درصد آن به سرمایه‌گذاری‌های بورسی اختصاص دارد و ۷۵ میلیارد تومان آن، دارایی‌های جاری بوده یعنی نسبت دارایی‌های جاری به کل دارایی‌ها بسیار زیاد است و این نقطه قوت به شمار می‌آید.

قدرتی افزود: ارزش‌گذاری از طریق دو مرجع رسمی و قابل وصول بازار انجام شده است. در حوزه شرکت‌های بورسی که ابهامی وجود ندارد. شاید افت اخیر بازار سهام دوستان را نگران کرده است اما سرمایه‌گذاری آوا نوین در بازار سرمایه به شکلی بود که NAV شرکت در در پایان معاملات روز گذشته در مقایسه با 31 شهریور ماه تنها 2 درصد کاهش داشته است. موضوعی که نشان می‌دهد پیش‌بینی ما در خصوص شرایط بازار درست بوده و تدابیر لازم اندیشیده شده است.

مدیرعامل آوانوین خاطرنشان کرد: در حوزه شرکت‌های غیربورسی نیز شرکت آوانوین چندان در حوزه ارزش‌گذاری وارد نشده و برای به دست آوردن قیمت واقعی این شرکت‌ها به قول معروف مته به خشخاش نگذاشته است. در حال حاضر 4 شرکت پاک‌اندیشان امین، اشراق، دیزباد و هلدینگ کشاورزی کوثر در پرتفوی غیر بورسی «وآوا» قرار دارند. شرکت پاک اندیشان امین که پرتفویی کاملا بورسی و شفافی دارد. کف ارزش‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر را نیز 4 هزار و 200 میلیارد تومان در نظر گرفتیم که کمتر از آن امکان‌پذیر نبود که یک درصد آن از آن شرکت سرمایه‌گذاری آوانوین است. شرکتی که تا یک ماه آینده وارد بورس خواهد شد. برای شرکت دیزباد (که دو برابر شرکت ماهان است) و کشت و صنعت اشراق (نصف شرکت شریف‌آباد) نیز هیچ ارزش در نظر نگرفتیم و بهای تمام شده را وارد کردیم. در واقع ما حتی نسبت به قیمت تعیین‌شده راضی نبودیم.

در ادامه تحلیل کامل مدیران شرکت از «وآوا» آورده شده است:

فردا 25 درصد شرکت سرمایه گذاری آوانوین معادل 150،000،000 میلیون سهم در بازه قیمت 2،100 الی 2،160 ریال در بازار دوم فرابورس عرضه خواهد شد. براساس پرتفوی سرمایه گذاری شرکت در تاریخ 1398/07/03 بهای تمام شده پرتفوی بورسی شرکت 680،244 میلیون ریال و بهای تمام شده پرتفوی غیر بورسی 70،703 میلیون ریال است.

پرتفوی بورسی: ارزشگذاری پرتفوی بورسی براساس  قیمت بازار سهام برابر 862،495 میلیون ریال  است. که ارزش افزوده 182،250 میلیون ریالی داشته است.

پرتفوی غیربورسی: 

شرکت های مهم پرتفوی غیر بورسی شرکت شامل  52 درصد شرکت سرمایه گذاری پاک اندیشان امین، 1.1 درصد شرکت سرمایه گذاری کشاورزی کوثر، 1 درصد شرکت مرغ مادر دیزباد و 1 درصد شرکت کشت و صنعت اشراق است.

شرکت پاک اندیشان امین دارای 624،177 ریال پرتفوی بورسی است. این درحالی است که بهایت مام شده این شرکت برای سرمایه گذاری آوانوین 33،321 میلیون ریال است که با احتساب مالکیت 52 درصدی آوانوین بر این شرکت، ارزش افزوده 238،988 میلیون ریالی برای شرکت آوانوین دارد.

شرکت سرمایه گذاری کشاورزی کوثر از لحاظ ارزش بزرگترین شرکت پرتفوی غیر بورسی شرکت سرمایه گذاری آوانوین است. این شرکت دارای 14 شرکت زیر مجموعه است. شرکت های بورسی این شرکت شامل

1. خوراک دام پارس

2. کشت و صنعت شریف آباد

3. مجتمع تولید گوشت و مرغ ماهان

 

و شرکت های غیر بورسی شرکت شامل

1.مرغ اجداد زربال

2. مرغک

3.اجداد سپیدان کوثر

4.پیشگامان کوثر دنا

5. آبزی اکسیر کوثر

6. کشت و صنعت اشراق

7. مرغ مادر دیزباد

8. پیشگامان کوثر ایلام

9. پیشگامان کشاورزی کرمانشاه

10. شیمی دارو کوثر

11. توسعه مکانیزاسیون

است.  تنها سه شرکت بورسی هلدینگ کشاورزی کوثر بالغ بر 10،000 میلیارد ریال در بازار معامله می‌شود. در خصوص پرتفوی غیر بورسی هلدینگ کشاورزی کوثر به عنوان نمونه  شرکت اجداد زربال حدود 70 درصد بازار مرغ مادر گوشتی کشور را در اختیار دارد و در سال مالی منتهی به 30 آذر 1397 حدود 1،400 میلیارد ریال سود داشته است. پیش بینی می‌شود سود شرکت‌های زیر مجموعه هلدینگ کشاورزی کوثر در سال جاری به 2،500 میلیارد ریال خواهد رسید. با توجه به موارد ذکر شده ارزش 44،034،165 میلیون ریالی برای هلدینگ برآورد شده است که با توجه به مالکیت 1.1 درصد سرمایه گذاری اوانوین، 484،376 میلیون ریال ارزش هلدینگ کوثر برای اوانوین میباشد. بهای تمام شده این هلدینگ برای اوانوین 30،250 میلیون ریال است و ارزش افزوده 454،126 میلیون ریالی دارد.

 

شرکت مرغ مادر دیزباد و کشت و صنعت اشراق از دیگر زیر مجموعه های غیر بورسی اوانوین هستند.مرغ مادر دیزباد در زمینه مرغ در شمال شرق کشور مشغول به فعالیت است  و کشت و صنعت اشراق در زمینه دام سنگین فعالیت میکند. این دو شرکت ارزشی برابر با 31،375 میلیون ریال در پرتفوی آوانوین دارند در حالی که بهای تمام شده 7،132 داشته اند به عبارتی 24،243 میلیون ریال ارزش افزوده دارند.

 

نتیجه‌گیری: با توجه به مطالب بیان شده ارزش پرتفوی بورسی شرکت اوانوین 862،495 میلیون ریال و ارزش پرتفوی غیر بورسی شرکت 788،060 میلیون ریال است و خالص ارزش دارایی‌ها برابر با 1،611،910 میلیون ریال است که با توجه به سرمایه 600،000 میلیون ریالی شرکت، NAV هر سهم معادل با 2،687 ریال است. ناگفته نماند که هلدینگ کوثر در بورس و شرکت های مرغ مادر دیزباد و کشت و صنعت اشراق در فرابورس در حال پذیرش هستند که پس از عرضه قطعا شاهد رشد NAV  شرکت اوانوین خواهیم بود.

Submitted by admin on