پایان دلچسب بازارهای جهانی

بازارهای جهانی هفته گذشته را قرمزپوش آغاز کردند و قیمت کامودیتی‌ها تا سطوح نگران‌کننده‌ای عقب‌نشینی‌ داشت. در میانه هفته داده‌های آماری از تولیدات صنعتی امریکا نیز بر حجم نگرانی‌ها افزود. پایان هفته را اخبار سیاسی رقم زدند و البته این اخبار به کام بازارها بود.

دنیای بورس: هفته گذشته با انتشار شاخص مدیران خرید (PMI) در 4 حوزه مهم اقتصادی آغاز شد. این شاخص در حوزه کوچک و متوسط چین بازگشت به مسیر رشد تولید را به نمایش گذاشت. اما در رابطه با تولیدات صنعتی آلمان و انگلستان این شاخص همچنان آشکارکننده ضعف بود.

علاوه بر این اصرار بوریس جانسون به خروج بدون توافق و تهدید به برگزاری انتخابات پارلمانی زودتر از موقع باعث فشار مضاعف بر هر دو ارز پوند و یورو شد و شاخص دلار را به سقف 28 ماهه کشاند. این موضوع نیز فشار بر قیمت کامودیتی‌هایی که بر مبنای دلار قیمت‌گذاری می‌شوند را دوچندان کرد.

انتشار داده ISM PMI که داده‌های مربوط به تولیدات امریکا را گزارش کرد نشان داد روند صعودی تولید در این کشور برای اولین بار طی 3 سال گذشته متوقف شده و تغییر روند داده است. با این حال این داده تاثیر دوگانه‌ای بر بازارها داشت. از یک طرف نگرانی‌ از کاهش رشد اقتصاد در بزرگترین اقتصاد دنیا را در پی داشت و از سمت دیگر انتظار برای به‌کارگیری سیاست‌های تسهیلی توسط فدرال‌رزرو (کاهش نرخ بهره و تضعیف دلار) را رقم زد.

اما آن‌چه توانست سایه ترس را تا حدودی از سر بازارهای جهانی دور کند اتفاقات سیاسی بود. پارلمان بریتانیا نخست‌وزیر این کشور را از خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا منع کرده و طی طرحی از دولت خواسته است تا در صورت عدم حصول توافق، برگزیت تا ابتدای سال 2020 به تعویق افتد. این مساله فشار روی ارزهای پوند و یورو را به مقدار قابل‌توجهی کاهش داد و توانست روند صعودی شاخص دلار را متوقف کند. به علاوه در ایتالیا، بدون حرکت به سمت انتخابات زودتر از موعد، قرار شد تا دولت ائتلافی مشترکی از همکاری دو حزب 5 ستاره و حزب سوسیال دموکرات تشکیل شود و این موضوع نیز در تقویت یورو موثر بود.

در عین حال دولت هنگ‌کنگ لایحه استرداد مجرمین به چین را از پارلمان باز پس گرفت و به این ترتیب به نظر می‌رسد تنش‌های این منطقه که تبعات اقتصادی فراوانی را در پی داشت به سرعت فروکش کند.

از دیگر سو دولت چین از بسته‌های انبساطی قدرتمندی رونمایی کرد که قرار است از میانه سپتامبر عملی شود.

دست آخر مقامات امریکا و چینی به توافق رسیدند تا رایزنی‌ها در رابطه با جنگ تجاری را در سپتامبر ادامه داده و در هفته‌ نخست اوکتبر نشستی مشترک برگزار گردد.

مجموع این عوامل سبب شد تا کالاهای پایه مصرفی آخر هفته قدرتمندی را تجربه کنند و در مقابل طلا به عنوان یک دارایی‌ امن افت نسبی قیمت را پشت سر بگذارد.

Submitted by admin on