دنیای بورس: بورس تهران هر چند معاملات روز چهارشنبه را با رشد 522واحدی شاخص کل سپری کرد، ولی بازدهی این بازار در هفته جاری به زیان 1.1درصدی ختم شد. در این میان بررسی تغییر مالکیتهای صورت گرفته نیز نشان آن دارد که سهامداران عمده بیشتر از آن که فروشنده باشند، خریدار بودند. بر این اساس در مجموع هفته خالص خرید حقوقیها به بیش از 350میلیارد تومان رسید.
بررسی روند روزانه خرید و فروشهای بازیگران در این هفته نشان میدهد که تنها در یک روز معاملاتی، سهامداران خرد خالص خرید مثبتی داشتند و در مابقی روزها چرخش نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی قرار گرفت. بر این اساس خالص خرید 20میلیارد تومانی حقوقیها در روز شنبه به انتقال 35.5میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی در روز یکشنبه منجر شد.
ولی از روز دوشنبه مجدد نقدینگی به پرتفوی معاملهگران حقوقی چرخش پیدا کرد. به طوریکه خالص خرید 35 میلیارد تومانی در روز دوشنبه به 280میلیارد تومان در روز سهشنبه رسید. این روند در آخرین روز کاری هفته به خالص خرید 53میلیارد تومانی حقوقیها منجر شد.
دادوستدهای روز پایانی هفته
بررسی روند خرید و فروش ها در معاملات دیروز نشان می دهد که حقوقی ها در ادامه روند خریدهای پرحجم و حمایت های خود، به جمع آوری سهام پتروشیمی نوری پرداختند. به طوریکه خالص خرید حقوقی ها در نماد «نوری» به حدود 30میلیارد تومان رسید. در ادامه این روند نیز جمع آوری سهام آبسال قرار داشت. به طوریکه 13میلیارد و 700میلیون تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی «لابسا» جابجا شد.
در این میان حقوقی های شرکت خرید و فروش های متعددی را در این نماد انجام دادند؛ به طوریکه شركت سرمايه گذاري سليم به همراه گسترش سرمايه گذاري ايرانيان هر کدام به خرید 3میلیون سهم مزبور پرداختند. بانک دی نیز به خرید 100هزار سهم «لابسا» پرداخت. این در حالی است که سرمايهگذاري ملي ايران به عنوان دیگر حقوقی فعال در شرکت به عرضه 150هزار سهم پرداخت.
سایپا نیز از دیگر نمادهایی بود که خرید و فروش های متعددی را از سوی معامله گران حقوقی تجربه کرد بر این اساس 30میلیون سهم مزبور را شركت سرمايه گذاري گروه صنعتي رنا خریداری کرد. شركت پيشگامان بازرگاني ستاره تابان و شركت تجارت الكترونيك خودروتابان نیز دو حقوقی دیگر بودند که در مجموع 7میلیون سهم «خساپا» را جمع آوری کردند. این در حالی است که گروه سرمايه گذاري سايپا به عرضه 20میلیون سهم سایپا پرداخت.
فولاد كاوه جنوب كيش نیز دیگر نماد مورد توجه حقوقی ها در بازار امروز بود که خالص خرید بیش از 8میلیارد تومانی را از سوی این گروه تجربه کرد. در همین راستا سرمایه گذاری آتیه دماوند نیز شاهد خرید 3میلیون و 500هزار سهم توسط گروه كارخانههای صنعتي ومعدني ايران بود. در نماد سرمایه گذاری بوعلی نیز دو حقوقی شرکت به خرید پرداخته و هر کدام 2میلیون سهم را جمع آوری کردند. صندوق سرمايه گذاري ارزش آفرينان دي و صندوق سرمايه گذاري بازارگرداني گروه دي دو حقوقی فعال در «وبوعلی» بودند.
در میان نمادهای بانکی نیز بانک پاسارگاد با خرید 4میلیون و 300هزار سهمی از سوی شركت آرمان گسترظفرمند روبرو شد . در همین راستا 60میلیون سهم بانک صادرات توسط گروه مالي سپهرصادرات خریداری شد. در این میان خرید حقوقی بانک تجارت به مراتب سنگین تر بود. به طوریکه بیش از یک میلیارد و 300هزار سهم مزبور را صندوق سرمايه گذاري بازارگرداني تجارت ايران جمع آوری کردند.
فولاد مبارکه نیز امروز شاهد خرید سهم از سوی سهامدار عمده بود. بر این اساس موسسه صندوق بيمه اجتماعي روستائيان وعشاير به خرید خود در نماد مزبور ادامه داد و امروز نیز 2.5میلیون سهم دیگر را جمع آوری کرد. گروه توسعه مالي مهرآيندگان نیز به عنوان سهامدار عمده در نماد گل گهر به خرید 2میلیون سهم مزبور پرداخت.
در همین راستا سرمايهگذاري سمند و شركت نگارنصرسهم به عنوان دو حقوقی فعال در ایران خودرو در مجموع بیش از 5میلیون سهم «خودرو» را جمع آوری کردند. روندی مشابه در نماد «پترول» ولی با حجم بالاتری از خرید دنبال شد به طوریکه 8.5میلیون سهم را شركت مديريت توسعه سرمايه گروه پتروشيمي ايراني و 3.5میلیون سهم را سرمايهگذاري مدبران اقتصاد خریداری کردند.
این در حالی است که معادن منگنز ایران با عرضه حدود 9میلیون سهم از سوی گسترش سرمايهگذاري ايرانيان مواجه شد. در همین راستا گروه مديريت صنعت خرده فروشي كوروش نیز به عرضه یک میلیون سهم فروشگاههاي زنجيره اي افق كوروش پرداخت.